Rasvattomia reissuja rajan taakse

Rajayhteistyön kannattaja. Eurocity Bandy pelaa Ruotsin sarjassa ja ToPV Ruotsin puolella. Markku Taramaalla on näppinsä pelissä molemmissa seuroissa.
Urheilu 9.11.2004 0:00
Kai Nevala
ToPV on pelannut vuosikaudet kotiottelunsa Ruotsissa Haaparannan puolella Gränsvallenin komealla jääpallostadionilla.

"En tunne olevani Ruotsissa, kun olen täällä. Minulle mitään rajaa ei ole olemassa. Tämä on osa Eurocityä", ToPV:n joukkueenjohtaja Markku Taramaa muotoilee.

Tällä kaudella torniolaisten ja haaparantalaisten yhteisprojekti Eurocity Bandy aloittaa Ruotsin kakkosdivisioonassa. ToPV on vuokrannut seuralle 13 nuorta pelaajaa.

ToPV:n parhaat pelimiehet tahkoavat - ainakin vielä - Suomen liigaa.

"Jos Eurocity Bandy nousee Ruotsin ykköseen ja myöhemmin mestaruussarjaan, niin kaikki on mahdollista. Jääpallolla on Ruotsissa vahva kulttuuri", Taramaa muistuttaa.

Taramaa haluaa myös oikoa väärinkäsityksiä.

"Tornion Palloveikot, yli 70-vuotias seura, ei muuta Suomesta mihinkään."

ToPV on voittanut 2000-luvun mestaruuksista parilliset vuodet 2000, 2002 ja 2004. OLS:n vuoro on ollut parittomina vuosina.

"Mestarilla ei voi olla muuta tavoitetta kuin mestaruus. On aivan järjetöntä asettaa tavoitteeksi finaalipaikka. Entä sitten, kun se on saavutettu", Taramaa kysyy.

Tänä vuonna mestaruus ratkaistaan vihdoin kaksiosaisessa loppuottelussa. ToPV ja OLS ovat ajaneet asiaa jo monen vuoden ajan. Taramaan mukaan OLS on pahin vihollinen kentällä, mutta ei kabineteissa.

"Olemme oululaisten kanssa hyvissä väleissä, mutta sitten on seuroja, jotka eivät ole... ekonomisesti hyvin hoidettuja. Liigassa on 2-3 häntäpään seuraa, iso keskikasti ja kärki, johon kuuluu OLS, HIFK, WP 35 ja me."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:17
Kempeleessä kasvukunnan talousarvio: Kulut kasvavat erityisesti sote-palvelujen kohdalla
13:01
Tamperelaiskoulun juliste sai apulaisoikeuskanslerilta synninpäästön – oppilaiden ryhmätyötä kritisoi erityisesti Laura Huhtasaari
12:46
Teleskooppipampulla Kempeleessä toista miestä lyöneelle tuomittiin sakkoja – hovioikeus kovensi tuomiota
12:25
Mitä ta­pah­tuu, kun henkeen ja vereen yrit­tä­jä­hen­ki­nen joutuu ha­ke­maan fir­man­sa kon­kurs­siin? Taina Tor­ve­lan en­sim­mäi­nen tunne oli valtava häpeä – sitten hän huo­ma­si, kuinka vää­räs­sä olikaan Tilaajille
11:35
Varhaiskasvatus muuttuu Paltamossa kokonaan maksuttomaksi
11:30
Oululainen Mikko Koiranen ehdolla Topelius-palkinnolle: Nauhoitettava ennen käyttöä -kirja vie aikamatkalle 2000-luvun alun Ouluun
11:17
Putin ja Zelenskyi tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten Pariisissa – sopivat vankien vaihdosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image