Rantatennis aloittaa mai­hin­nousun­sa Nallikarin hiekoilta

Erno Lammassaari kurottaa ja Perttu Laurinen varmistaa.
Urheilu 21.4.2010 0:00
Jussi Pääkkönen

Mitä pienemmät bikinit sitä suurempi tähti.

Arvatenkin yllä mainitusta heitosta tulee kesähitti, kun perinteisten urheilulajien kannattajat tarpovat Nallikarin sannalla tulevana suvena. Rannalla nimittäin puhaltavat ensi kesänä uudet urheilutuulet.

Saattaa sanonnassa osa totuudesta sen puoleen ollakin. Kuten rantalentopallon, kuuluu myös sen pikkuserkun rantatenniksen olemukseen tietty esteettinen vaikutelma. Huipputasolla pelattaessa varsinkin.

Siinä missä tenniksen käytös- ja pukeutumiskoodi on tarkka, kuuluu rantatennikseen paljas pinta ja rento meininki. Tuskinpa tenniksen isän, majuri Walter Wingfieldin haudasta kuitenkaan kuuluu pahasti kolinaa; sen verran eri lajeista puhutaan.

Tiukat kropat ja isot lihakset ovat rantatenniksen oululaisilla harrastajilla toistaiseksi työn alla, mutta yritys on kova.

-->-->

Oppi-isä
italiasta


-->-->Kuntoutumisen ohessa ovat tärkeitä hauskanpito, liikunnan ilo ja ehkä pikku kilpailukin. Kyllä noilla eväillä pitäisi oululaisen lajikirjon sekaan sopia myös rantatenniksen.

"Kesäksi kuntoon on tavoitteemme", nauraa rantatenniksen oululainen, ja myös suomalainen primus motor Luca Pagani. Talven palloa on hakattu ja lajin sääntöjä opeteltu salissa. Mieli palaa hiekalle tosi toimiin.

Italialainen, Oulussa vakituisesti asuva Pagani aloitti rantatenniksen kotouttamisen Suomeen viime syksynä. Pohjana ovat omat nuoruuden kokemukset Italiassa, mistä rantatenniksen katsotaan saaneen alkunsa.

"Aloin harrastaa tätä heti, kun laji keksittiin. Ravennan rannoilla pelattiin rantatennistä 1980-luvun lopulla puumailoilla ja lentopallon säännöillä. Jossakin vaiheessa säännöt muuttuivat, kirjoitettiin virallisiksi ja ne alkoivat muistuttaa tennistä."

"Rantatennis on Italiassa erittäin suosittu peli. Kotikaupungissani Ravennassa on enemmän tämän lajin kenttiä kuin rantalentopallon. Viikonloppuisin rantojen pelipaikat ovat tupaten täynnä", Pagani kertoo.

-->-->

Harrastajat
kerätään yhteen


-->-->Pagani uskoo, että rantatennis on Suomessa tuttu monelle muullekin kuin noin viidelletoista oululaiselle harrastajalle. Järjestäytynyttä toimintaa ei ole aiemmin ollut, mutta nyt lajista kiinnostuneet on tarkoitus kerätä yhteen.

Sympaattinen italialainen näkisi mielellään rantatenniksen ottavan sijansa Suomessa.

"Aloitin ottamalla yhteyttä kotimaassani toimivaan Kansainväliseen rantatennisliittoon. Sieltä saatiin apua toiminnan käynnistämiseen. Toukokuun alussa järjestämme Suomen ensimmäisen rantatennisturnauksen Helsingissä hallissa, missä on oikea hiekka-alusta."

"Kesäksi Nallikariin tulee kaksi rantatenniskenttää, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Mailoja ja palloja saa lainaksi", Luca Pagani kertoo.

Pagani sanoo, että rantatenniksen aloittaminen on erittäin helppoa. Otteluun tarvitaan neljä pelaajaa, mailat, verkko ja pallo. Jos mailalla osuus pelivälineeseen, on jo kohtalainen tekijä.

Kuntopohjaa olisi hyvä olla sen verran, ettei raskas pelialusta uuvuta alkuunsa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Helsingin sisähallissa näyttäisi olevan kvartsihiekka alustana, onkohan se helposti pöllyävää. Kvartsihiekan pölyssä on syöpää aiheuttavia partikkeleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image