Ra­ja­kau­pun­kien jääpallo-piireissä kuohuu

Urheilu 15.6.2006 9:40
Teemu Wilenius
Jääpallo

Kaksi vuotta sitten perustettu jääpalloseura Eurocity Bandy järjesti keskiviikkona juhlavan tiedotustilaisuuden Haaparannan kaupungintalolla.

Myös itse tilaisuuden aihe oli yhtä mairea: haaparantalaisseura kantaa jatkossa nimeä HaparandaTornio Bandy ja tähtää kovilla satsauksilla Ruotsin jääpallon kovatasoiseen eliittiryhmään.

"Tarkoituksemme on rakentaa yhdessä Tornion Palloveikkojen kanssa ainutlaatuinen rajajoukkue, joka pelaa ja menestyy Ruotsin pääsarjassa", uuden seuran hallituksen jäsen Sune Nilsson tiivisti.

"Vielä ensi kaudella ToPV panostaa täysillä Suomen pääsarjaan, mutta sitten sen parhaat pelaajat siirtyvät pelaamaan meille. ToPV:sta tulee puolestaan niin sanottu kehitysseura, jossa pelaavat ne, jotka eivät mahdu pelaamaan täällä. Farmiseuramme pystyy taistelemaan Suomessa ehkä sijoista 6--8", tällä hetkellä Ruotsin ykkösdivisioonassa pelaavan seuran puuhamies jatkoi.

HaparandaTornion Bandyn esittelytilaisuudessa ei muutenkaan liikoja kainosteltu. Seuran suunnitelmiin kuuluu muun muassa rakentaa Haaparantaan lähivuosien aikana jääpalloiluun tarkoitettu sisähalli.

Hiukan eriskummalliseen valoon tilaisuuden annin pisti kuitenkin se, ettei paikalla ollut yhtään ToPV:n edustajaa.

Puhelimella tavoitetut ToPV:n johtoportaan miehet suhtautuivat koko tilaisuuteen pelkästään olankohautuksella ja naurunpurkauksella.

"Vai niin ne meinasivat. Ei tuossa ole kyllä mukana yhtään totuusperää. Me panostamme jatkossakin täysillä Suomen liigaan", ToPV:n joukkueenjohtaja Markku Taramaa tuhahti epäuskoisena.

Myös torniolaisseuran puheenjohtaja Veijo Mustajärvi oli Taramaan kanssa samoilla linjoilla.

"Satsaamme jatkossa omaan toimintaamme entistäkin lujemmin. Meillä on ihan riittävästi haastetta Suomen liigassa sekä euro- ja maailmancupissa. Tästä uudesta seurasta olemme periaatteessa täysin ulkona taloudellisesti ja muutenkin."

Mustajärvellä, joka on sattumoisin merkattu myös uuden HaaparandaTornio Bandyn hallituksen jäseneksi, ei ollut muutenkaan järin hyvää sanottavaa haaparantalaisten toiminnasta jääpalloympyröissä.

"Olemme olleet seuran apuna ja vuokranneet heille pelaajiamme kahden kauden ajan. Sovituista vuokrasummista emme ole kuitenkaan saaneet latin latia."

"ToPV on 70 vuotta vanha seura, joka tulee myös jatkossa varmuudella tekemään kiusaa oululaisille jääpallojoukkueille", Mustajärvi lopetti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image