Matintalo mukaan yh­dis­tel­mä­ki­saan, Roponen jäi sivuun

Pyeongchangin olympialaiset 2018 8.2.2018 5:49 | Päivitetty 8.2.2018 10:23
STT

Johanna Matintalo, Krista Pärmäkoski, Laura Mononen ja Kerttu Niskanen kilpailevat lauantaina Pyeongchangin olympialaisten yhdistelmäkilpailussa. Kisassa hiihdetään 7,5 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla ja 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Yhdistelmäkisan joukkueesta puuttuu hieman yllättäen Riitta-Liisa Roponen. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Roponen on keskittymässä vapaan hiihtotavan kympille, joka on ohjelmassa viikon päästä torstaina.

- Riitta-Liisa koki, että skiathlonissa (yhdistelmäkilpailussa) hänellä on maksimissaan mahdollisuuksia kymmenennen sijan tienoille, Jylhä totesi.

Pärmäkoski voitti yhdistelmäkisassa Lahden MM-kisoissa hopeaa, mikä oli hänen ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitalinsa. Pyeongchangista hän tavoittelee henkilökohtaisen olympiamitalitilinsä avausta, ja lauantaina siihen on ensimmäinen sauma.

- Lahden kisat on jo hiihdetty, ja sen jälkeen on vuosi tehty töitä. Jokainen matka, minkä täällä hiihdän, on tärkeä, Pärmäkoski sanoi tänään joukkueen mediatilaisuudessa.

Lepopäivä kuumeen takia

Hän arveli latuprofiilien sopivan itselleen. Jännitysmomenttia voi tuoda tuuli, joka takaa peesissä hiihtäville helpompia oloja.

- Jos tuulee, täytyy sitten miettiä taktiikka siltä kannalta, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski arveli, että pieni lepojakso ennen Etelä-Koreaan lähtöä teki lopulta hyvää, vaikka siesta olikin yhden kuumepäivän aiheuttama.

- Olin aika väsynyt. Nyt olen selvästi pirteämpi, kun sain levättyä kunnolla.

Pärmäkoski voitti olympialaisia edeltävän starttinsa Planican maailmancupissa vajaat kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen hän viimeisteli kuntoaan vuoristoleirillä Italiassa ja teki ensimmäisen tehoharjoituksensa sitten voittoisan maailmancupin vasta Etelä-Koreassa.

- Kunto on tietysti arvoitus, mutta niin se on varmasti kaikilla urheilijoilla. Kaikki varmasti pohtivat, mikä oma kunto on, Pärmäkoski arvioi.

Niskanen toivoo urakoivansa kisoissa, ja ainakin ensi päivät lupaavat ladulle työtehtäviä.

- Ennen kaikkea saan höyryt pois. Kiva päästä aloittamaan heti alusta asti, Niskanen sanoi,

Matintalo ja Mononen kisaavat viikonloppuna uransa ensimmäisen olympiastartin. Pikkuisen jännittää, mutta jännitys on 21-vuotiaan Matintalon mukaan enemmän odottavaa kuin pelottavaa.

- Nämä ovat isoimmat kisat, joissa urheilija voi olla. MM-kisoissakin on vastaavanlaista tunnelmaa, mutta on tässä yksi aste vielä enemmän, Matintaloa selvästi kokeneempi Mononen tuumasi.

Naisten hiihdot jatkuvat tiistaina perinteisen hiihtotavan sprintillä, ja siinä Suomea edustavat Matintalo, Pärmäkoski, Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen.

- Sprintti on varmaan minun päämatkani. Eiköhän se edesauta seuraavia startteja, Saarinen ennakoi.

MAINOS

Kommentoi

Roponen jäi sivuun joten jätän katsomatta kyseistä kisaa,onhan ampumahiihtoa myöhemmin päivällä ja Mäkäräinen siinä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image