Mäkivanhusten vastaisku - Ahonen ja Kasai uhmaavat painovoimaa ja nuorempiaan

Pyeongchangin olympialaiset 2018 8.2.2018 9:44
STT

Mäkihyppy juurtui 1980- ja viimeistään 1990-luvuilla nuorten huimapäiden lajiksi. Pyeongchangin talviolympiakisoissa nähdään tavallaan mäkivanhusten vastaisku.

Nuorempansa haastavat kahdeksansiin olympialaisiinsa osallistuva Noriaki Kasai ja seitsemänsissä talvikisoissaan hyppäävä Janne Ahonen.

Japanin Kasai täyttää ensi kesäkuussa 46 vuotta, Suomen Ahonen toukokuussa 41.

Painovoimaa ja nuorempiaan uhmaavat veteraanihyppääjät ovat olleet Pyeongchangissa ennen virallista kisa-avausta suuren huomion kohteena.

- Kyllä kilpakumppanit tuntuvat minua ja Kasaita arvostavan, vaikka en itse kunnioitusta vaadikaan. Muualla maailmalla arvostetaan hyppyuraa, Suomessa lähinnä sen päiväisiä voittoja, Ahonen kertoi.

Yhtäläisyyksiä omansa ja Kasain pitkän uran kesken hän ei lähde arvailemaan.

- Olemme yksilöitä.

Kasai säästeli

Ahonen varmisti harjoitusten perusteella ensimmäisenä suomalaishyppääjänä paikkansa tämän päivän miesten normaalimäen karsintaan.

Kroppaansa säästelevä Kasai käytti kuudesta harjoitushypystään vain kaksi, Ahonen viisi. Toisen harjoitusjakson hypyissä voitot konkarien välillä menivät 1-1, kun Ahonen puolestaan jätti kuudennen treenihyppynsä väliin.

Varsinkin ensimmäisessä harjoitussessiossa Ahonen jatkoi siitä, mihin lentomäen MM-kisoissa Saksassa jäi. MM-Oberstdorfissa 22:nneksi sijoittunut Ahonen oli harjoituksissa pirteä.

- Siihen tunteeseen oli hyvä jättää jatko huomiselle, enkä hypännyt viimeistä treenikierrosta. Tämmöinen oli alkuperäinen suunnitelma, Ahonen sanoi harjoitusten jälkeen.

Alkukaudesta räpiköinyt Kasaikin on vertynyt kauden vanhetessa. Hän oli MM-lentomäessä avauskierroksen jälkeen jopa mitalitaistelussa, mutta epäonnistui toisessa hypyssään.

Kulta oli 2002 lähellä

Ahonen muisteli Falunin MM-hiihdoissa 2015 hauskasti kokemuksiaan samassa paikassa 22 vuotta aiemmin järjestetyissä MM-kisoissa. Niissä maastohiihdossa kaiken kokenut Marja-Liisa Kirvesniemi otti huolekseen pestä 15-vuotiaan mäkinoviisin pyykit.

Pitkältä olympiauraltaan Ahoselle tulee yksi kisa mieleen - sekin tappiollinen.

- Salt Lake Cityn kisat ja vuosi 2002, kun hävisimme joukkuekilpailun olympiavoiton 0,1 pisteellä.

Mäkihyppääjän matka-arki on kaudesta toiseen lopultakin pakertamista.

- Hyppyrimäki, ruokala, hotellihuone. Niitä lähinnä ehtii nähdä, Ahonen kuvaili.

MAINOS

Kommentoi

Se, että Ahonenkin nimettiin kisoihin, kuvastaa hyvi mäkihyppymme nykytilaa. Menestyspaineita ei todellakaan ole, ei hyppääjällä eikä mäkihyppyä seuraavilla suomalaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image