Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä jättää seuraajalleen "hyvän alun"

Pyeongchangin olympialaiset 2018 25.2.2018 14:50 | Päivitetty 25.2.2018 14:54
STT, Kaleva

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä päätti olympialaiset kahteen peräkkäiseen mitalipäivään. Arvosaldo koko kisoista kasvoi Iivo Niskasen olympiavoiton ja Krista Pärmäkosken kakkossijan myötä neljään mitaliin.

– Hyvä alku, hyvä loppu, ja keskellä vähän tasaisempaa. Päämatkat olivat nämä kaksi viimeistä päivää, ja hyvä jännite säilyi loppuun asti, Jylhä tiivisti kisat.

Mitaleita täydensi neljä muuta sijaa kuuden parhaan joukkoon.

– Hyviä sijoituksia tuli tämän rupeaman aikana. Satsaamme parhaiden yksilöiden mahdollisuuksiin harjoitella ja tehdä asioita, ja koen, että siinä onnistuimme tämän neljän vuoden aikana.

Kisat päättäneessä Pärmäkosken 30 kilometrin hopeahiihdossa onnistuttiin myös, vaikka päävalmentaja olikin ratkaisuvaiheissa tulisilla hiilillä.

– Hyvin hallinnassa siinä mielessä, että olimme koko ajan mitalitaistelussa vahvasti mukana. Mutta vähän jännitti suksen vaihto, kun siirrettiin se kierrosta myöhempään. Vähän kuin formuloissa, pysyykö eroa, kun vaihdetaan renkaat vasta viimeiselle kierrokselle. Ja se onnistui, vähintään tyydyttävästi.

Parit maailmancupit vielä

Jylhä päättää nelivuotisen päävalmentajuutensa maaliskuun maailmancupeihin. Alkavan viikon lopulla julkistettavalle seuraajalleen Jylhä jättää perinnöksi "hyvän alun" toivoen, että uusi pääluotsi jatkaa maajoukkueen murrosvaihetta.

– Eniten haastetta tuo sukupolven vaihto. Mutta koko ajan on tullut uusia, tälle vuodelle nostimme kolme urheilijaa A-maajoukkueeseen ja kaksi heistä oli näissä olympialaisissa. Toivon, että tuota tietä pystytään jatkamaan.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image