Leijonien Tolvanen kuittaa kovat odotukset: Antavat vain lisäbuustia

Pyeongchangin olympialaiset 2018 9.2.2018 19:41 | Päivitetty 9.2.2018 21:20
STT

Eeli Tolvanen on yksi niistä monista Leijona-pelaajista, jotka eivät vuosi sitten voineet kuvitellakaan pelaavansa Etelä-Korean olympialaisissa. Nyt tilanne on kuitenkin se, että 18-vuotias Tolvanen aloittaa olympialaiset isossa tulosvastuussa. Nuorelta Jokerien hyökkääjältä odotetaan maaleja.

- Olen etuoikeutettu muiden nuorten pelaajien kanssa, kun pääsen mukaan olympialaisiin. Vähän tuuriakin siihen tarvittiin, kun NHL-pelaajat eivät ole nyt mukana. Täytyy nauttia joka hetkestä, Tolvanen tuumaa.

Tolvasen potentiaali maalinsylkijänä on tiedossa, mutta viime aikoina ruuti on ollut märkää, tehottomuus on vaivannut. Tuskin kukaan on immuuni paineille, mutta Tolvanen itse sanoo, etteivät häneen kohdistuvat kovat odotukset hetkauta häntä.

- Päinvastoin. Saan niistä lisäbuustia. Pystyn näyttämään, että nuoret pelaajat ovat tulossa, hän toteaa.

Tolvanen arvioi, että Leijonien joukkueessa maaleja tehdään laajalla rintamalla, vaikka tilastot vähän muuta osoittaisivatkin.

- Veikkaan, että tässä joukkueessa on paljon äijiä, jotka kykenevät maalintekoon. Voi nousta myös hieman yllättäviä nimiä, jotka tekevät tärkeitä maaleja. Ja jos saan itse onnistumisia siinä samalla, niin se on aina plussaa.

Helsingin-turnaus antoi uskoa

Syksyllä hienosti sujunut Helsingin-turnaus antaa uskoa Tolvaselle tuleviin koitoksiin.

- Karjala oli tosi tärkeä turnaus minulle. Näin, että pystyn tekemään tulosta miesten maajoukkuepeleissä ja olemaan top-äijä.

Kotiturnauksessa Tolvanen viiletti ketjussa, jossa keskushyökkääjänä oli Petri Kontiola ja toisella laidalla Jukka Peltola. Perjantaina Tolvanen luisteli samassa ketjussa Kontiolan ja Peltolan kanssa, kun Leijonien olympiajoukkue treenasi ensi kertaa jäällä paikan päällä Etelä-Koreassa.

- Tämä ketju voisi olla hyvä täälläkin. Katsotaan.

Ennakkoon ajatellen ketjun roolitus on selvillä: Kontiola rakentaa peliä, Peltola häärää ”yleismies Jantusena” ja Tolvanen laukoo maaleja.

- Niin. Tuollainen työnjako kuulostaa ainakin minun korviini hyvältä, Tolvanen maiskuttelee.

”Ei voi pistää karnevaalia pystyyn”

Entä minkälaisen aseman Tolvanen uskoo ottavansa Leijonien olympiajoukkueen sisäisessä nokkimisjärjestyksessä?

- Tuskin alan heti huutamaan suuna päänä. Otan rennosti ja olen ehkä vähän hiljempaa kuin normaalisti. Ei voi nuorempana pelaajana tulla ja vetää karnevaalia pystyyn, hän naurahtaa.

Leijonien avausvastustajana Etelä-Korean olympiaturnauksessa on Saksa. Tämä peli pelataan ensi viikon torstaina.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

118
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
51
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
39
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image