Kritiikki kimpoaa hiihdon pää­val­men­ta­jas­ta takaisin – Jylhä ei menetä yöuniaan vies­ti­va­lin­nois­ta

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä piti naisten viestin tulosta laskennallisena.
Pyeongchangin olympialaiset 2018 17.2.2018 14:06 | Päivitetty 17.2.2018 16:38
STT, Kaleva

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä ei menetä yöuniaan, vaikka hänestä tuli naisten hiihtoviestin nelossijan jäljiltä rankasti kritisoitu ihminen penkkiurheilijoiden parissa. Suomalaiset ovat tottuneet odottamaan mitalia hiihdon arvokisaviesteissä, mutta Pyeongchangissa kolmien arvokisojen mitaliputki katkesi.

Sosiaalisessa mediassa Jylhän piikkiin menee ainakin se, että nuori Johanna Matintalo ei saanut mahdollisuuutta, ja viestiä vei kaksi 39-vuotiasta konkaria, avaaja Aino-Kaisa Saarinen ja kolmososuuden Riitta-Liisa Roponen.

Jylhä vakuutti kisan jälkeen, että olisi valinnut 4x5 kilometrille samat hiihtäjät uudelleenkin. Konkarien lisäksi joukkueessa hiihtivät Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Kakkosvaihtoehto joukkueeksi oli Saarinen, Matintalo, Niskanen ja Pärmäkoski, mutta se ei toteutunut. Jylhä arvioi, ettei lopputulos olisi kokoonpanomuutoksella muuttunut.

– Valintaan käytettiin aikaa, ja sitä pyöriteltiin erilaisista näkökulmista. Minun ei onneksi tarvinnut tehdä sitä valintaa yksin, Jylhä sanoi.

Joukkueen valintaan osallistuivat Jylhän lisäksi valmentajat Olli Ohtonen ja Teemu Pasanen, maastohiihtojoukkueen johtajana kisoissa toimiva Eero Hietanen ja huollon edustajana Teemu Lemmettylä.

– Tämä on työ, jota arvioidaan täällä joka päivä tai joka toinen päivä. Olen niin kauan elänyt, että olen sinut asian kanssa, Jylhä totesi.

Yhteinen ateria koko porukalla

Kovin suuria traumoja valinnat eivät tainneet hiihtäjiin jättää. Kaikki kuusi Pyeongchangissa mukana olevaa naishiihtäjää, Laura Mononen mukaan lukien, kävivät Jylhän kanssa viestin aattona yhteisellä illallisella paikallisessa liharavintolassa. Magnar Dalenin päävalmentajakaudella viestinaiset söivät ennen kisaa pizzaa, mutta nyt ruokavalio on vaihtunut.

Päävalmentaja arvioi Suomen olleen lauantaina juuri niin hyvä kuin sijoitus kertoi.

– Meidän tämänhetkinen tasomme oli paperillakin tuo neljäs. Valitettavasti se toteutui, Jylhä sanoi.

Kilpailuluvan saaneiden venäläishiihtäjien OAR ei suomalaisia yllättänyt, vaan maailmancup näytti jo heidän tasonsa. Jylhä ihasteli ankkuriosuudella Marit Björgenin taktista älyä ja kuntoa, sillä tämä hyydytti kovalla vedolla Ruotsin sprinttimestarin Stina Nilssonin.

– Pidän sitä erittäin kovana suorituksena, Jylhä sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Varmaan tuo kakkosvaihtoehto kokoonpanolle naisten viestiin olisi ollut parempi. Saarisella ja Roposella nyt vaan ei ole enää tarvittavaa sprinttinopeutta. Eli mukaan olisi tarvittu myös joko Mononen tai Kyllönen. Valitettavasti molemmat ovat nyt ilmeisesti rapakunnossa, vaikka Monosesta en ole aivan varma. Ennustaminen on vaikeaa myös päävalmentajalle. Varmaan muut maat käyttää harjoittelun apuna hemohessiä tai vastaavaa palautukseen. Suomen hiihtäjät ovat ajautuneet järjestään ylikuntoon eli harjoittelua on ollut liikaa suhteessa lepoon. Ehkä kannattaisi välillä ottaa palautuslärvit paikallisessa olutbaarissa kuten sakut muka väittää, vaikka taitaa niilläkin olla oluessa mukana jokin salainen ainesosa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saarinan ja roponen auttamattomasti liian vanhoja hiihto varsinki kova hiihto on nuorten laji nykyään pitää jaksaa painaa täysillä edes sen viisi kilometriä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei kannata välittää. Rahastusautomaatti marginaalilajeille on hyvin viritetty. Jos pärjää saa palkinnon - jos ei pärjää niin on selvästi saanut llian vähän rahoja. Kannattaako ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin Jylhä hoitaa hommansa. Joukkue oli varmasti paras mahdollinen. Kaikki teki varmasti kaikkensa. Median paine Suomessa on liikaa ja vaikuttaa liian paljon suorituksiin. Voitot ovat yhteisiä, mutta tappiot yksityisiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roponen on kommentoinut, ettei huono sijoitus ollut yksin hänen syytään. Kyllähän sen näki selvästi, että hänen osuudellaan Suomi sai jättää hyvästit mitalihaaveilleen. Kun olisi hiihtänyt paremmin, niin Pärmäkoskella olisi ollut edes mahdollisuus tuoda joukkue lähelle mitalitaistoa. Ei nyt auta Roposen selittelyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mielipiteesi on mielipide marginaalilajiin. Veikkaanpa että vielä harvempaa kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Jylhän tarvitse yöuniaan menettää, mutta valmennushommista pitää siirtää kokonaan ulkopuolelle, vaikkapa ennenaikaiselle eläkeelle!
Nyt on tehty perustavanlaatuisia valmennusvirheitä olympialaisiin valmistautumisessa ja se tarkoittaa, että "päitä" pitää tippua! Ei ole oikein, että samat jäärät vapaamatkustelee ympäri maailmaa treenaavien urheilijoiden mukana ja kilpailuissa kun eivät osaa hoitaa työtään, mistä heille maksetaan. Viime vuonna oli urheilijat nousukunnossa ja valmentajat sai pilattua nuo urheilijat ja niiden tuloskunnon!
Ampumahiihdossakin on aika vaihtaa ammunnan valmentajia, koska kautta linjan tulokset puhuu puolestaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jylhästähän ollaan veivaamassa kojoottikosken perijää huy:n johtajaksi. Sitten saadaankin tätä herkkua yli lajirajojen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saarinen olisi pitänyt jättää rannalle.
Matintalo olisi tullut kärjessä ja se olisi muuttanut tilanteen myös ajatellen tulevia vuosia.
Kallan voittaminen aiemmin oli sellainen näyttö, ettei sitä olisi saanut ohittaa.
Valitettavasti Saarisen valmentaja on Jylhä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä että Jylhän tilalle saadaan uusi henkilö .Valinta meni täysin pieleen kun Matintaloa ei otettu .Mutta nukkukoon Jylhä hyvin yöunensa ,ei me unia haluta viedä häneltä eikä naurua .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roponen oli joukkueen todellinen katastrofi, siihen se mitali meni. Saarinen ei loistanut mutta hoiti sentään ensimmäisen osuuden ihan kelvollisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roponenhan hiihti aika lähelle kuin maailmancuptulokset antoivat odottaa. Eli millä perusteella katastrofi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image