Kerttu Niskanen: "Iivon voitto murskaa pettymyksen kyyneleet"

Kerttu Niskanen oli kuudes olympialaisten päätösmatkalla, 30 kilometrin perinteisen tyylin kisassa. KUVA: ANTONIO BAT / EPA
Pyeongchangin olympialaiset 2018 25.2.2018 13:56 | Päivitetty 25.2.2018 13:58
STT, Kaleva

Kerttu Niskasen vakavat kasvot kirkastuivat sunnuntaina, kun puhe kääntyi hänen omasta hiihdostaan pikkuveli Iivo Niskasen kultamitalitunnelmiin.

–  Eilinen oli hieno päivä, eikä unohdu ikinä. Päällimmäisenä on oma pettymys, mutta Iivon voitto murskaa nämä pettymyksen kyyneleet, Kerttu Niskanen sanoi.

Hän tuli 30 kilometrin kilpailussa maaliin kuudentena, mutta tavoitteet olivat paljon korkeammalla. Neljän vuoden takaisissa Sotshin olympialaisissa Niskanen oli vastaavalla matkalla neljäs.

–  Tämä oli yksi minun urani tärkeimmistä olympialähdöistä. Harmittaa kovasti, etten pystynyt parempaan.

Niskanen keskittyi Pyeongchangissa perinteisen hiihtotavan kisoihin. Viestissä hän onnistui, mutta ei ollut henkilökohtaisissa kilpailuissa terävimmillään.

Niskasen, 29, odotuksilla oli katetta, sillä kesän ja syksyn harjoituskausi oli sujunut hyvin, ja viimeistelyleiri Italian vuoristossa Seiser Almissa onnistui erinomaisesti.

–  Kunto ei voi hävitä niin äkkiä, mutta vire voi hävitä. Ei puhettakaan, että olisi sellainen kulku kuin viikkoa ennen olympialaisia, Niskanen kertoi.

Sunnuntaina Niskanen lähti alkumatkalla voittaja Marit Björgenin kyytiin, koska halusi pitää vauhtia. Meno kuitenkin hyytyi, ja Niskanen putosi Krista Pärmäkosken ja Teresa Stadloberin kyydistä ennen 20 kilometrin täyttymistä.

–  Krista taisteli mielettömän hyvin tämän viimeisen päivän ja koko kisat. Hattua saa nostaa Kristalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kertulla ei ole syytä itkuun .Olympia kisoissa kuudes sija on loistava ☺️Oikein suretti Kertun puolesta kun itki haastattelussa .Nyt iloa ja juhlaa koko Niskasen porukalle sekä tietysti kaikille heidän tukijoilleen .🇫🇮🍾☕🥤🍷🍰

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image