Eero Hirvonen sijoittui normaalimäen yhdistetyssä kuudenneksi – Frenzel vei kultaa

Eero Hirvonen on mäkiosuuden jälkeen kuudentena. KUVA: DANIEL KOPATSCH / EPA
Pyeongchangin olympialaiset 2018 14.2.2018 9:51 | Päivitetty 14.2.2018 15:15
STT

Talviurheilun kahden lajin lapsi yhdistetty osoitti jälleen armottomuutensa, kun suomalaiset hakivat 12 vuoden olympialaiselle mitalittomuudelle päätöstä Pyeongchangin yhdistetyt avanneessa normaalimäen kisassa. Suomi oli lajimahti Saksan ohella ainoa parikin urheilijaa kahdeksan sakkiin saanut maa, mutta kisa oli lopulta pettymys kaiken jäätyä varsin pienestä kiinni.

Eero Hirvonen venytti mäessä kuudenneksi "ihan jees" -hypyllä, ja sivustaseuraajan silmiin saumat mitalitaistoon ladulla vaikuttivat ainakin kohtuullisilta. Mutta ei ei: edellä lähteneistä ne hiihdon tarpeeksi hyvin taitavat olivat alusta asti liian kaukana.

– Jos olisi päässyt lähtemään ladulle kymmenen sekuntia aiemmin, tai mieluummin vielä samaan aikaan (kuin 14 sekuntia aiemmin lähtenyt kisan voittaja Eric Frenzel), niin homma olisi ollut ihan eri, kuudenneksi myös lopputuloksissa jäänyt Hirvonen laskeskeli kisan päätyttyä.

Nuo sekunnit olivat parista mäkimetristä kiinni. Siitä ei puraissut enää edes Hirvosen riskitaktiikka eli täysillä ladulle muita jahtaamaan.

– Meininki oli, että mitali voitetaan tästä kisasta, ja kultamitalikin oli tarjolla. Mutta hyppyrimäkeen kaatui, päävalmentaja Petter Kukkonen tiivisti.

– Oli tiedossa, että (mitalit lopulta ottanut) kolmikko Frenzel, Akito Watabe ja Lukas Klapfer lähtee kovaa, ja se ero oli vähän liian iso. Lajin luonne tuli tässä aika hyvin selville: jos on rankka latu, voi joskus hiihtää 15-20 sekuntia kiinni ensimmäisen kahden kilometrin aikana. Mutta yleensä käy niin, että joutuu lähtemään liian kovaa, uhraamaan oman kilpailunsa. Ja niin kävi nyt.

Tuo uhraus toi olympiadebyytissä ihan mainion sijan. Siltä se ei kuitenkaan tuntunut.

– Aika tyhjä fiilis, eihän tuosta hirveästi käteen jäänyt. Kuudes sija on aika lailla tyhjän kanssa, Hirvonen tylytti.

Edes jotain hyvää kuitenkin löytyi ensi viikon suurmäkeä ja joukkuekisaa ajatellen.

– Ei se isoista asioista ole kiinni ja kaikki tuntuu hyvältä. Katsotaan sitten, kun päästään suurmäkeen, onhan tässä melkein viikko aikaa.

Herolalla "uskomatonta"

Kisassa toiseksi nopeimman hiihtoajan kirjannut Ilkka Herola oli kahdeksas. Herolan suuret toiveet tyssäsivät jo mäkeen (17:s).

– Hiihto on sitä mitä pitää, mutta onhan se uskomatonta, miten sitä pystyy joka kerta kisassa mäkeen saamaan tuollaisen flopin aikaiseksi, Herola puuskahti.

– Taas kerran todella paha alisuoriutuminen. Seuraaviin pitää taas keksiä jotain, ettei tuhoa mäkiosuutta taas jollain konstilla.

Päävalmentaja Kukkosella ei ole teholääkettä mäen kipuiluihin. Pitkään jo työstettyä pään sisäistä rauhaa kisahyppytornissa työstetään edelleen.

– Psyyken kanssa on vielä tekemistä, pientä kiristystä tulee pääkoppaan ja häviää se rentous ja pikkupojan ilme ja nautinto. Aletaan pakottamaan tulosta, ja sillä se ei onnistu.

Juttua muokattu 11:41: Muokattu otsikosta virheellinen väittämä, että kultaa olisi voittanut Akito Watabe. Watabe sijoittui toiseksi Eric Frenzelin voittaessa kisan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

123
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
82
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
51
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
48
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Erittäin suositeltavaa luettavaa tässä Nato-asiassa tarjoaa Into-kustannuksen julkaisema Vakaus vaakalaudalla. 20 eri al... Lue lisää...
Norbert Schaller

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image