Putoaminen yleisurheilun EM-jouk­kue­kil­pai­lun Superliigasta uhkaa Suomea

Urheilu 10.8.2019 22:14
STT

Suomen joukkueella on edessään hikinen sunnuntai, jotta Suomi pystyisi säilyttämään paikkansa yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Superliigassa. Kahden kilpailupäivän jälkeen Suomi on toiseksi viimeisenä, kun viisi heikointa maata putoaa pois Superliigasta. Matkaa seitsemäntenä olevaan Tshekkiin on 26,5 pistettä.

Lauantain parhaat suomalaissuoritukset nähtiin juoksuradalla. Naisten 800 metrillä Sara Kuivisto juoksi ennätyksensä 2.01,85. Aika on kolme kymmenystä parempi kuin hänen aiempi ennätyksensä. Kilpailussa Kuivisto tuli maaliin neljäntenä.

–  Mieletön tunne. Tiesin jo tuossa 600 metrin kohdalla, että tulee hyvä aika, kun ei tuntunut missään, eikä tunnu vieläkään, Kuivisto hehkutti Urheiluliiton tiedotteessa.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Kuivisto, 27, nousee viidenneksi.

Oskari Mörö juoksi puolestaan miesten 400 metrin aitajuoksun loppukilpailussa seitsemänneksi kauden toiseksi parhaalla ajallaan. Mörön aika oli 50,22.

–  Siihen voi olla tyytyväinen, että juoksin täällä kauden toistaiseksi kaksi parasta juoksua, mutta parempaa odotin, Mörö sanoi.

Viestijoukkueissa muutoksia

Päivän päättäneissä pikaviesteissä Suomen naisten joukkue juoksi kymmenenneksi ajalla 44,38. Se on paras suomalaistulos viiteen vuoteen.

–  Hyvä suoritus tältä joukkueelta, kun juostiin ensimmäistä kertaa yhdessä. Vaihtoihin jäi parannettavaa, Hanna-Maari Latvala sanoi.

Miehissä Elmo Lakka korvasi ankkurina lonkkavaivoista kärsineen Samuel Purolan. Suomen pikaviestijoukkue toi kapulan maaliin ajassa 40,12. Se riitti sijalle 11.

Miesten pituushypyssä nousukuntoinen Kristian Pulli ponnisti kuudenneksi kauden kotimaisella kärkituloksella 791.

– Avaushyppy olisi voinut olla parempi. Toisella kierroksella vauhti ei ollut optimaalinen, viimeinen askel venyi ja hyppy meni läpi. Kolmanteen sain koko suorituksen kohdalleen, Pulli sanoi.

Kilpailun päätöspäivänä kilpailee muun muassa Simo Lipsanen miesten kolmiloikassa.

MAINOS

Kommentoi

kyllä suomen paikka euroopan ye-kentillä on ykkösliiga.se on fakta.

siellä on hyvä ja hienoa katsella kun suomi kenties taistelee 1-3 sijoituksista.

niin,nythän sinne tippu myös ruotsi,eli seuraavalal kerralal onkin paljon jännitettävää.

se vielä että suomen joukkueella oli paljon poissaoloja, kantti ei kestänyt, ella, ja pari muuta.
selityksiä on ja piisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Suomen paikka ole tulosten perusteella ihan eri sarjassa, mistä sitten huonot tulokset johtuu on toinen juttu. Käytetäänkö liian vähän aineita, syy voi olla siinä....vai luuleeko joku, että urheilu on puhdasta peliä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurata kun seuraa suomalaisten räpellystä Puolassa. Arttu Kangas miesten kuulassa 17 ja puoli metriä ja Saleva miesten 5 000 metrillä 14.51. Kyllä olisi Pörhölä ja Kolehmainen olleet vielä kovaa valuutta nytkin sata vuotta myöhemmin. Naisten 400 metrillä kun suomalainen olisi juossut 1,5 sekuntia nopeammin olisi päässyt toiseksi viimeiseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai uhkaa superliigasta putoaminen Suomea?
Mikäs uhka siinä on? Lopettaako se Suomen, vai saastuttaako tms?
Oisko ehkä hiukan tarvetta harkita otsikoita tarkemmin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin yleisurheilun valmennuskeskukset ovat epäonnistuneet jo tässä vaiheessa ja taso on heikko Suomessa nykyään yleisurheilussa ja tulevaisuus huononee todella huonoksi kun muut paikkakunnat eivät enää kasvata yleisurheilijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurimmaksi osaksi totta tuo valmennuskeskusten epäonnistuminen. Kuitenkin pientä valonpilkahdusta nähtävissä yleisurheilussa. Edelleen ongelmana urheilijoiden peruskuntotaso eli huono on kavereita treenata, jos kunto ei sitä edellytä. Pitää jaksaa vetää ylämäkitreeniä olkoonkin alla sukset tai juoksukengät. Palloilulajeissa pitää pystyä aina nöyryyttämään valmentaja. Näin ei ollut 80-luvulla huolimatta siitä, että oltiin Suomen mestareita ja nykyään se riittää vielä vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

209 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image