PS Kemi luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta – "Tämä on hirvittävä pettymys"

Englantilainen Dean Sibson jatkaa toistaiseksi PS Kemin valmentajana. Sen sijaan operatiivinen johtaja Mark Tivey ei jatka enää seurassa. KUVA: Juha Lampela
Urheilu 12.2.2019 22:02
Tapani Juusola

Vielä viime kaudella jalkapalloliigassa pelannut Palloseura Kemi Kings luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta PS Kemi Oy:n talousvaikeuksien vuoksi. Joukkue pelaa ensi kaudella jalkapallon Kolmosessa PS Kemi Akatemian nimellä. Kolmosen sarjapaikka on PS Kemi ry:n hallussa.

– Tämä on hirvittävä pettymys kaiken sen työn jälkeen mitä on tehty. Vielä piti ottaa yksi askel taaksepäin, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen harmittelee.

Viime kauden jälkeen PS Kemi luopui Ykkösen sarjapaikasta, mutta sai paikan Kakkoseen. Joukkue teki myös yhteistyösopimuksen englantilaisen urheilumarkkinointiyhtiön Redstriken kanssa.

– Se yhteistyö ei kuitenkaan ehtinyt PS Kemi Oy:tä auttamaan. Uskon kuitenkin että Redstrike tulee vielä auttamaan alueen talouselämää ja jalkapalloilua, Pasanen toteaa.

PS Kemi nimitti tammikuussa uudeksi päävalmentajaksi englantilaisen Dean Sibsonin. Hän jatkaa toistaiseksi joukkueen valmentajana. Sen sijaan taustajoukkoihin operatiiviseksi johtajaksi pestattu Sibsonin maanmies Mark Tivey ei jatka PS Kemissä.

– Ymmärrettävästi Sibson on pettynyt, sillä alun perin hän haki tänne Ykkösen valmentajaksi. Pelaajat ovat kehuneet Sibsonia ja tykänneet hänen harjoituksistaan, joten toivon että hän jatkaa valmentajana myös tässä uudessa kuviossa, Pasanen sanoo.

PS Kemi pelasi talvikaudella Sibsonin alaisuudessa Suomen cupin lohkovaihetta. Joukkue käytti kolmessa tappio-ottelussa yhteensä 17 pelaajaa.

– Toivon että talvikaudella meillä pelanneista mahdollisimman moni jatkaa kotikaupunkinsa joukkueen mukana, ja lähdetään pelaamaan noususta Kakkoseen. Vielä puoli vuotta sitten olimme liigassa, mutta nyt Kolmosessa. Tällaista on elämä, Pasanen huokailee.

MAINOS

Kommentoi

Kemin talousalueella on yksinkertaisesti mahdotonta pyörittää Veikkausliigajoukkuetta pidemmällä aikavälillä. Vaatisi, että pitäisi olla vähintäänkin joku yksityinen rahamies, joka jaksaisi pumpata rahaa joukkuueseen vuodesta toiseen. Muutoin ei Kemin kaltainen paikkakunta pysty liigatasolla pelaamaan pitkäkestoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä ollut rahamiehiä takana koko ajan-milloin ulkomailta, milloin kotimaasta ja jopa Kemistä. Myyntihommissakin legenda, mutta oli vissiin tuoteessa sen verran valuvikoja, ettei mennyt kaupaksi. Kuplat puhkeaa ja jotkut seurat säilyy - terveisiä Rovaniemeltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä surullinen lopputuloshan tiedettiin jo muutama vuosi sitten, kun Kemi nousi ostomiehillä ja taloudellisella riskillä Veikkausliigaan. Vastaavia esimerkkejä on Suomessa ihan riittävästi. Jos seura mielii liigajoukkueeksi, niin ensin pitäisi laittaa perustukset kuntoon (talous, juniorityö, taustaorganisaatio) ja pitkäjänteisellä työllä painaa eteenpäin. Nousu tulee sitten jos rahkeet riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteen- ja vähennyslaskun osaaminen on hyvä perusta lähteä pyörittämään seuratoimintaa. Ei uskoisi, että vielä on niitä toimijoita, jotka eivät osaa arvioida millään tasolla tuloja, mutta osaavat kyllä ne menot saada aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä ps-kemi oisitta hoitanu raha asiat niin ei ois näin käyny miksi kakkosessa pitää olla ulkomaalainen valmenta kun tuosta ei taas tullu mitään kaikki talven pelit hävitiin.pulkinen ja pasanen syy tähän rämpimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannatta satsata, talkoilla ja harrastemielellä niin pitkälle kun pääsee ja paikat kestää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Ps-Kemin putoaminen kokonaan sarjoista on suuri pettymys alueen jalkapallolle.
Tätä pitää nyt oikeasti pohtia ja ehkä kurkistaa peiliinkin.
Mielestäni nyt, jos koskaan, pitäisi saada koko Kemi-Tornion alueen jalkapalloilijat yhteen.
Alueelta voisi yhdellä joukkueella olla mahdollisuudet nousta ylemmille sarjatasolle.
Mutta, pitäisi huolehtia kasvatuksesta niin, että edustusjoukkueessa pelaa myös alueen omia kasvatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:40
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
9:39
18-vuotias kaahasi hurjaa ylinopeutta Simossa – poliisi määräsi miehen ajokieltoon ja asia etenee käräjille
9:01
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
9:00
Essee: Politiikkaa tehdään juoksuradoilla, tenniskentillä ja jääkiekkokaukalossa, ja siksi minä katson urheilua Tilaajille
8:28
HS: Venäjä pohti Karjalan myymistä vuonna 1991, mutta ei kertonut Suomen johdolle
8:02
Oulujärven Ärjänsaaressa aika tuntuu pysähtyneen ja lehdossa laiduntavat lampaat, katso kuvagalleria
8:00
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
15
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
10
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
9
Sivulliset pelastivat veteen pudonneen miehen Oulun torinrannassa
6
MTV: Helvetin enkeleiden johtaja vangittu – Tutkinnanjohtaja: "Kokonaisuus on hyvin poikkeuksellinen"
5
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
4
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan länsiosassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miten tämä juttutuvan nykyinen viestiketjujen lukitseminen sopii sananvapauden kanssa?

Juu, ei ole Kalevan juttutuvalla ja sananvapaudella muuta tekemistä kuin se, että Kaleva tarjoaa tällaisen alustan kirjo... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image