PS Kemi luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta – "Tämä on hirvittävä pettymys"

Englantilainen Dean Sibson jatkaa toistaiseksi PS Kemin valmentajana. Sen sijaan operatiivinen johtaja Mark Tivey ei jatka enää seurassa. KUVA: Juha Lampela
Urheilu 12.2.2019 22:02
Tapani Juusola

Vielä viime kaudella jalkapalloliigassa pelannut Palloseura Kemi Kings luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta PS Kemi Oy:n talousvaikeuksien vuoksi. Joukkue pelaa ensi kaudella jalkapallon Kolmosessa PS Kemi Akatemian nimellä. Kolmosen sarjapaikka on PS Kemi ry:n hallussa.

– Tämä on hirvittävä pettymys kaiken sen työn jälkeen mitä on tehty. Vielä piti ottaa yksi askel taaksepäin, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen harmittelee.

Viime kauden jälkeen PS Kemi luopui Ykkösen sarjapaikasta, mutta sai paikan Kakkoseen. Joukkue teki myös yhteistyösopimuksen englantilaisen urheilumarkkinointiyhtiön Redstriken kanssa.

– Se yhteistyö ei kuitenkaan ehtinyt PS Kemi Oy:tä auttamaan. Uskon kuitenkin että Redstrike tulee vielä auttamaan alueen talouselämää ja jalkapalloilua, Pasanen toteaa.

PS Kemi nimitti tammikuussa uudeksi päävalmentajaksi englantilaisen Dean Sibsonin. Hän jatkaa toistaiseksi joukkueen valmentajana. Sen sijaan taustajoukkoihin operatiiviseksi johtajaksi pestattu Sibsonin maanmies Mark Tivey ei jatka PS Kemissä.

– Ymmärrettävästi Sibson on pettynyt, sillä alun perin hän haki tänne Ykkösen valmentajaksi. Pelaajat ovat kehuneet Sibsonia ja tykänneet hänen harjoituksistaan, joten toivon että hän jatkaa valmentajana myös tässä uudessa kuviossa, Pasanen sanoo.

PS Kemi pelasi talvikaudella Sibsonin alaisuudessa Suomen cupin lohkovaihetta. Joukkue käytti kolmessa tappio-ottelussa yhteensä 17 pelaajaa.

– Toivon että talvikaudella meillä pelanneista mahdollisimman moni jatkaa kotikaupunkinsa joukkueen mukana, ja lähdetään pelaamaan noususta Kakkoseen. Vielä puoli vuotta sitten olimme liigassa, mutta nyt Kolmosessa. Tällaista on elämä, Pasanen huokailee.

MAINOS

Kommentoi

Kemin talousalueella on yksinkertaisesti mahdotonta pyörittää Veikkausliigajoukkuetta pidemmällä aikavälillä. Vaatisi, että pitäisi olla vähintäänkin joku yksityinen rahamies, joka jaksaisi pumpata rahaa joukkuueseen vuodesta toiseen. Muutoin ei Kemin kaltainen paikkakunta pysty liigatasolla pelaamaan pitkäkestoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä ollut rahamiehiä takana koko ajan-milloin ulkomailta, milloin kotimaasta ja jopa Kemistä. Myyntihommissakin legenda, mutta oli vissiin tuoteessa sen verran valuvikoja, ettei mennyt kaupaksi. Kuplat puhkeaa ja jotkut seurat säilyy - terveisiä Rovaniemeltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä surullinen lopputuloshan tiedettiin jo muutama vuosi sitten, kun Kemi nousi ostomiehillä ja taloudellisella riskillä Veikkausliigaan. Vastaavia esimerkkejä on Suomessa ihan riittävästi. Jos seura mielii liigajoukkueeksi, niin ensin pitäisi laittaa perustukset kuntoon (talous, juniorityö, taustaorganisaatio) ja pitkäjänteisellä työllä painaa eteenpäin. Nousu tulee sitten jos rahkeet riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteen- ja vähennyslaskun osaaminen on hyvä perusta lähteä pyörittämään seuratoimintaa. Ei uskoisi, että vielä on niitä toimijoita, jotka eivät osaa arvioida millään tasolla tuloja, mutta osaavat kyllä ne menot saada aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä ps-kemi oisitta hoitanu raha asiat niin ei ois näin käyny miksi kakkosessa pitää olla ulkomaalainen valmenta kun tuosta ei taas tullu mitään kaikki talven pelit hävitiin.pulkinen ja pasanen syy tähän rämpimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannatta satsata, talkoilla ja harrastemielellä niin pitkälle kun pääsee ja paikat kestää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Ps-Kemin putoaminen kokonaan sarjoista on suuri pettymys alueen jalkapallolle.
Tätä pitää nyt oikeasti pohtia ja ehkä kurkistaa peiliinkin.
Mielestäni nyt, jos koskaan, pitäisi saada koko Kemi-Tornion alueen jalkapalloilijat yhteen.
Alueelta voisi yhdellä joukkueella olla mahdollisuudet nousta ylemmille sarjatasolle.
Mutta, pitäisi huolehtia kasvatuksesta niin, että edustusjoukkueessa pelaa myös alueen omia kasvatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:47
Reissusa: Kansainväliseksi Yogiksi opiskellut Riika sai kehon ja mielen tasapainoa joogamatkaltaan Intiaan
16:35
Ikimuistoisen roolin Perikato-elokuvan Hitlerinä tehnyt näyttelijä Bruno Ganz on kuollut
15:59
Trumpin lähipiiriläinen Paul Manafort on joutumassa loppuiäkseen vankilaan – "Huijasi valtiolta ja kansalta miljoonia, vaikka on huomattavan varakas"
15:52
Pihasauna tuhoutui tulipalossa Ylivieskassa, naapuri huomasi palon
14:00
Meri-Lappi painii ison huumeongelman kanssa: Huumeiden tuonti länsirajan yli kasvanut räjähdysmäisesti, alaikäisiä käyttäjiä paljastunut kuukaudessa parikymmentä Tilaajille
13:49
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
13:20
Kärpiltä ikäviä uutisia: Mika Pyörälän kausi ohi – Lukko-ottelussa tullut vamma laittaa hyökkääjän kuukausien sairauslomalle
165
Puheet lihan ja maidon vähentämisestä aiheuttivat kommenttitulvan, suurin osa tyrmää koko ajatuksen – ”Menee tämä hössötys jo pahasti yli”
36
Puheenvuoro: Brexitistä on turha etsiä järkeä – rankimmat vaikutukset iskevät kansaan ja yrityksiin vasta lähiaikoina
22
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
21
Trump julistaa kansallisen hätätilan – tavoitteena saada rahat rajamuuriin, demokraatit vienevät asian oikeuteen
19
Helsingissä suunnitellaan lihan ja maidon kulutuksen puolittamista, pitääkö Oulun seurata esimerkkiä? "Kyllä ehdottomasti"
17
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15
Kriisipalaveri Kai Suikkasen kanssa muodostui uran käännekohdaksi – Ville Leskinen nousi parissa vuodessa kuilun partaalta kolkuttelemaan NHL-portteja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ja Lapin länsiosassa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

342 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi rahoilla leveillään?

Mitä pahaa siinä on jos rahoillansa leveilee, toiset leveilevät omalla taikka tenavien koulutuksella, taikka vaikka vanh... Lue lisää...
Ruotsalainen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image