Pitkälle potkiminen jalkapallon europeleissä vaatii veronsa – "Nukahdin katsoessani Legian peliä"

Urheilu 22.7.2019 20:37
STT

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa Mestarien liigan toisella karsintakierroksella serbialaisen Belgradin Punaisen tähden. Punainen tähti voitti viime kaudella lohkovaiheessa kilpailun voittajaksi edenneen Liverpoolin, ja Punaisen tähden pelaajien arvo on arvioitu noin kymmenkertaiseksi helsinkiläisiin verrattuna. Miten tällaisen jättiläisen voisi edes kaataa?

– Olemme altavastaajia, se on realismia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö voisi voittaa, sanoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula, joka oli viime viikolla tarkkailemassa tulevaa vastustajaa.

– Kaikki lähtee puolustuspelistä, ja on selvää, että siinä meidän on onnistuttava. Punainen tähti on kotonaan todella hyökkäysvoittoinen, ja heillä voi olla hetkittäin jopa seitsemän pelaajaa viimeisessä linjassa. Silloin kentällä voi olla isoja tiloja, mihin voimme edetä, Takkula kertoo havainnoistaan.

Valmennukselle raskasta ja antoisaa aikaa

Europelit ovat hektistä aikaa joukkueiden valmennusryhmille, kun kotimainen liiga pyörii täyttä vauhtia europelien ohella. Kuopion Palloseura pelasi viime torstaina Valko-Venäjällä ja sunnuntaina Kuopiossa. Torstaina se haastaa Puolassa suurseura Legia Varsovan.

– Päivät ovat pitkiä ja yöt lyhyitä. Raskasta, mutta mukavaahan tämä on. Toissa päivänä nukahdin katsoessani Legian peliä, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara kertoo.

– Matkaväsymyksen ja univelan takia siis, enkä siksi että peli olisi ollut tylsää, Honkavaara lisää nauraen.

Valmistautumisaikaa europeleihin on jopa vähemmän kuin tavalliseen liigaotteluun, mikä tarkoittaa useita haasteita valmennukselle. Aikaa lepoon, vastustajien tarkkailuun ja ottelusuunnitelman laatimisen on vähän.

– Olen jo nähnyt Legian sunnuntain liigapelin, mutta isompi haaste on, miten sen videomateriaalin tarjoaa pelaajille, miettii Honkavaara.

– Tämä on tiivis ja haasteellinen ajanjakso. Se on kuitenkin arkipäiväistä muuallakin kuin Suomessa, Takkula sanoo.

Eurooppa on mahdollisuus

Takkulan mielestä europelien kautta syntyvistä kontaktiverkostoista on hyötyä. HJK pelasi vuonna 2010 Belgradissa Partizania vastaan, ja siitä on nyt hyötyä liki kymmenen vuotta myöhemmin.

– Saimme yhdellä puhelinsoitolla Partizanilta harjoituskentän joukkueelle maanantaille ja tiistaille, Takkula kertoo.

Europeleissä vaatimustaso kovenee kierros kierrokselta. Pelien kasvava tempo ei Honkavaaran mukaan ole ongelma, koska KuPS pyrkii muutenkin pelaamaan nopeasti. Takkula lähestyy tilannetta toisesta kulmasta.

– Sen voi nähdä myös mahdollisuutena. Europelit ovat hyvä mittari ja näyttävät, missä Euroopan tasolla mennään, sekä sen missä me menemme. Vastustajilla on enemmän rutiinia kovista peleistä, ja meidän pitää tehdä töitä päästäksemme samalle tasolle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
82
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
59
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
31
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image