Pitkä prosessi päättyi onnellisesti – AC Oulun mukana yli vuoden harjoitellut Felix Orishani sai oleskeluluvan

Nigerialainen Felix Orishani on vihdoin saanut oleskeluluvan, ja sen myötä hänelle voidaan myöntää myös pelilupa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 12.2.2019 20:57
Kai Nevala

AC Oulun mukana yli vuoden ajan harjoitellut nigerialainen Felix Orishani on vihdoin saanut oleskeluluvan. Käytännössä päätös tarkoittaa, että Palloliitto voi myöntää Orishanille peliluvan. Keskikenttäpelaaja ei ole saanut pelata virallisissa otteluissa sitten syksyn 2017, jolloin hän edusti OPS:aa.

Orishani on asunut Suomessa koko pitkän prosessin ajan väliaikaisella luvalla, mutta ei ole voinut harjoittaa ammattiaan. Hän on ollut koko ajan AC Oulun harjoitusvahvuudessa.

AC Oulu ja seuran kannattajat käynnistivät välittömästi kampanjan, jonka tarkoituksena on tehdä Orishanista fanien palkkaama kummipelaaja. AC Oulun kannattajat ovat aikaisempien vuosien kampanjoissa tukeneet Janne Hietasen, Lassi Nurmoksen ja David Ramadingayen pestaamista seuraan.

– Vastaavia on tehty muissakin kaupungeissa. Kannattajat ovat halunneet omalla tavallaan tukea seuraa taloudellisesti. Tämä on siitä erikoinen tapaus, että kyseessä on pelaaja, joka on hankittu paikallisvastustajan riveistä, eikä hän ole koskaan pelannut meillä virallista peliä. Minusta tämä osoittaa tiettyä myötätuntoa Felix Orishania kohtaan, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

Oululaisseura toivoo, että Orishanilla olisi pelilupa jo seuraavassa Suomen cupin ottelussa. AC Oulu kohtaa MYPA:n 23. helmikuuta.

– Etenemme varovaisin askelin hänen kanssaan. Pitää muistaa, että hän ei ole pelannut puoleentoista vuoteen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:47
Reissusa: Kansainväliseksi Yogiksi opiskellut Riika sai kehon ja mielen tasapainoa joogamatkaltaan Intiaan
16:35
Ikimuistoisen roolin Perikato-elokuvan Hitlerinä tehnyt näyttelijä Bruno Ganz on kuollut
15:59
Trumpin lähipiiriläinen Paul Manafort on joutumassa loppuiäkseen vankilaan – "Huijasi valtiolta ja kansalta miljoonia, vaikka on huomattavan varakas"
15:52
Pihasauna tuhoutui tulipalossa Ylivieskassa, naapuri huomasi palon
14:00
Meri-Lappi painii ison huumeongelman kanssa: Huumeiden tuonti länsirajan yli kasvanut räjähdysmäisesti, alaikäisiä käyttäjiä paljastunut kuukaudessa parikymmentä Tilaajille
13:49
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
13:20
Kärpiltä ikäviä uutisia: Mika Pyörälän kausi ohi – Lukko-ottelussa tullut vamma laittaa hyökkääjän kuukausien sairauslomalle
165
Puheet lihan ja maidon vähentämisestä aiheuttivat kommenttitulvan, suurin osa tyrmää koko ajatuksen – ”Menee tämä hössötys jo pahasti yli”
36
Puheenvuoro: Brexitistä on turha etsiä järkeä – rankimmat vaikutukset iskevät kansaan ja yrityksiin vasta lähiaikoina
21
Trump julistaa kansallisen hätätilan – tavoitteena saada rahat rajamuuriin, demokraatit vienevät asian oikeuteen
21
Pekka Haavisto: Ihmisoikeudet ja EU-politiikka ovat vihreiden kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiselle hallitusyhteistyölle
19
Helsingissä suunnitellaan lihan ja maidon kulutuksen puolittamista, pitääkö Oulun seurata esimerkkiä? "Kyllä ehdottomasti"
17
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15
Kriisipalaveri Kai Suikkasen kanssa muodostui uran käännekohdaksi – Ville Leskinen nousi parissa vuodessa kuilun partaalta kolkuttelemaan NHL-portteja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa ja Lapin länsiosassa länsituuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

347 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi rahoilla leveillään?

Mitä pahaa siinä on jos rahoillansa leveilee, toiset leveilevät omalla taikka tenavien koulutuksella, taikka vaikka vanh... Lue lisää...
Ruotsalainen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image