Pika-aituri Annimari Korte kohensi ennätystään ja hinasi Reetta Hurskeen alle MM-rajan yleisurheilun Lapinlahden GP-kisoissa

Urheilu 17.7.2019 20:42 | Päivitetty 17.7.2019 20:52
STT

Pika-aiturit Annimari Korte ja Reetta Hurske sytyttivät savolaisyleisön yleisurheilun kotimaisen GP-sarjan osakilpailussa Lapinlahdella. Päivän avausstartissa varaslähdön ottanut Korte paransi ennätystään toisessa startissa seitsemän sadasosaa ja juoksi ajallaan 12,86 vain kahden sadasosan päähän Tokion 2020 olympialaisten tulosrajasta.

–  Harjoitusleirin perusteella osasin odottaa ennätystä, mutten löydä juoksusta oikein mitään hyvää, Korte ihmetteli.

–  Lähdön ja koko alun pitäisi olla terävämpi. Lopussa taas menin päin aitoja ja rytmi hajosi, 31-vuotias Helsingin IFK:n juoksija jatkoi.

Nooralotta Nezirin nimissä oleva Suomen ennätys jäi Kortteelta enää viiden sadasosan päähän.

Pari askelta Kortteen perässä Hurske sai viimein haluamansa. Juuri sallittu myötätuuli, kaksi metriä sekunnissa, auttoi 24-vuotiaan Tampereen Pyrinnön juoksijan aikaan 12,97 ja sadasosalla alle Dohan syyskuisten MM-kisojen tulosrajan, jota Hurske on jahdannut koko alkukauden.

–  Nyt on todella hyvä fiilis, kun raja alittui viimein ja olosuhteetkin olivat puolellani. Juoksu ei tuntunut erityisen hyvältä. Kun raja on nyt rikottu, saan toivottavasti seuraavaan juoksuun Joensuussa myös lisää rentoutta, omaa ennätystään kahdella sadasosalla parantanut Hurske pohti.

Tokion rajasta seuraava maali

Myös Korte jatkaa kilpailukauttaan ensi keskiviikkona Joensuussa.

–  Odotan pystyväni Tokion rajaan. Tämä juoksu vahvisti käsitystäni siitä, että 12,84 alittuu kyllä, kun saan kaiken kohdalleen, Korte korosti.

Myös Hurske lupaili vielä parempaa. Myötätuulessa kahdesti tällä kaudella 12,86 juossut Hurske yllättyi Lapinlahden loppuajastaan.

–  Ensimmäisessä juoksussa (13,16) lähtöni oli varmasti koko kauden huonoin, eikä toinenkaan tuntunut onnistuneelta. Toivottavasti seuraavalla kerralla pystyn haastamaan Annimariakin kunnolla, Hurske suunnitteli.

Kuuro kiusasi seiväsmiehiä

Miesten seiväshypyssä Urho Kujanpää taivutti viiden sentin päähän kauden kotimaisesta kärkituloksesta. 540:n ylitys ensimmäisellä antoi lupauksia paremmasta, mutta sadekuuron aiheuttama tauko osui hankalaan paikkaan.

–  Oikein kukaan meistä kärkimiehistä ei enää tauon jälkeen saanut rytmistä kiinni. Kunto alkaa löytyä ja kun vain pääsisi hyppäämään hyvissä olosuhteissa, 560 voisi kääntyä kohta, Kujanpää pohdiskeli.

Tampereen Pyrinnön hyppääjän kevättä sotkivat jalkavaivat, mutta hän ei ole haudannut ajatusta Dohan MM-rajan 571 ylityksestä, vaikka se vaatisi oman ennätyksen parantamista 16 sentillä.

–  571 on paljon, muttei mahdotonta. Kun puhutaan tuloksesta selvästi oman ennätyksen yläpuolella, pitää päästä hypyn eri osa-alueilla seuraavalle tasolle, 22-vuotias Kujanpää muistutti.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 20.51.

MAINOS

Kommentoi

Meillä on nyt kolme 100m aitajuoksijaa alittanut 13 sekunnin rajan. Se antaa toisille lajin harrastajille lisää potkua siihen, jotta suomalainen pika-aituri voi nousta kansainväliselle tasolle, jopa mitaleille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Mies törmäsi maasturilla ravintolan seinään Saariselällä  – puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat
6:07
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
6:00
Paikallisyhdistysten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Fokus pitää olla koko Oulun vetovoiman lisäämisessä – alueilla asukkaiden ja virkamiesten pitää opetella tekemään asioita yhdessä Lukijalta
6:00
Kuntatalous kuopii pohjamutia – Joka kolmas kunta kerjuulla, mukana muun muassa Ii, Utajärvi, Vaala ja Tyrnävä Tilaajille
6:00
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
21.10.
Brexit toisi haasteita Valioliigalle – ulkomaalaispelaajien määrä luultavasti vähenisi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

116 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image