Penkka painoi taas alas – Kaisa Mäkäräisen pettymyksille jatkoa MM-Anterselvassa

Urheilu 18.2.2020 18:58
STT

"En ole pystynyt korjaamaan tämän talven ammuntaongelmia."

Kaisa Mäkäräisen MM-alakulo jatkui tiistain auringonpaisteessa Italian ampumahiihtomekassa Antholz-Anterselvassa, kun normaalimatka toi vasta 21. sijan. Ja kuten monta kertaa koko kaudella, syy vaisuun sijaan löytyi ampumapenkalta.

–  Kolme hyvää ammuntaa, yksi huono. Sakkoja kuitenkin tuli jokaiselta paikalta, valitettavasti, sakkosarjan 1+2+1+1 kirjannut Mäkäräinen totesi.

Toinen ampumapaikka eli kisan ensimmäinen pystypaikka pilasi kahdella sakkominuutilla saumat kärkitaistoon eli siihen ainoaan, joka kokeneelle ampumahiihtosuuruudelle kisoista kelpaa.

–  Vaikea, kaikin puolin. Samalla lailla hankalaa kuin sekaviestissä ja sprintissä täällä. Kropasta tuli "läpi" eli kroppa elää niin paljon, että on vaikea osua. Se tulee vähän tärinänä ja kropan elämisenä, se on sellaista hetkellistä, Mäkäräinen kertoi jo aiemmin talvella vaivanneen vaivan "paluusta".

Hiihto maistui jälleen, tuloksena koko joukon toiseksi nopein hiihtoaika. Mutta kun se ei vain nyt riitä, kuten ei yhtä täysosumakisaa eli Oberhofin tammikuista yhteislähtövoittoa lukuun ottamatta ei ole riittänyt koko kaudella.

–  Onhan tämä (tiistain tulos) täysin linjassa sen kanssa, miten olen tällä kaudella ampunut. En ole pystynyt korjaamaan tämän talven ammuntaongelmia, aiempina vuosina ammunta on ollut tasaisempaa, MM-kisoissa vaivaisella 74,6 prosentin tarkkuudella (47/63) ampunut Mäkäräinen huokasi.

Erityistä ongelmaa on tuonut koko ajan pystyammunta. Mäkäräisen MM-prosentti siinä on vain 71,9, juurikin samaa kuin maailmancupissa on ollut.

–  Jostain syystä ei ampuminen pysy kasassa pystyllä. Viime vuodesta yritin tehdä muutoksia, ja ne eivät ole vieneet siihen suuntaan, mihin halusin. Aina haluaa olla parempi, tehdä paremmin, ja aina muutokset eivät vie sinne suuntaan, minne haluaa, Mäkäräinen totesi pettyneenä.

Heti tiistain kisan jälkeen Mäkäräisellä oli vielä epävarmuutta siitä, onko näpeissä osallistumisoikeus kisojen päätöspäivän yhteislähtöön vai jäisikö uran 12:s MM-koitos kolmen henkilökohtaisen kisan mittaiseksi. Paikka kuitenkin tuli, sillä Mäkäräinen on maailmancupissa yhä 12:s eli vaadittavan 15 parhaan joukossa.

Ennen sunnuntain yhteislähtöä ohjelmassa ovat vielä torstain parisekaviesti ja lauantainen viesti. Mäkäräinen on näillä näkymin mukana vain toisessa viestissä.

Suvi Minkkistä (39:s, 2 sakkoa) ja Mari Ederiä (67:s, 8 sakkoa) ei sunnuntaina nähdä. Minkkiselle uran toistaiseksi paras MM-sijoitus maistui "ihan ookoolle", Ederillä kisat puolestaan ovat jo penkin alla.

–  Peiliin pitää katsoa, Eder totesi.

Wierer nousi voittoon asti

Antholz-Anterselvan oma sankaritar Dorothea Wierer otti sunnuntaisen takaa-ajokultansa jatkeeksi mestaruuden myös normaalimatkalla. Hän ampui kaksi viimeistä ampumapaikkaansa puhtaasti ja kotiyleisön kannustamana rutisti voittoon 2,2 sekunnin erolla Saksan Vanessa Hinziin. Saksalaiselta karkasi uran ensimmäinen henkilökohtainen MM-kulta kisan ainoaan hutiin, joka tuli kitkerästi viimeisellä ampumapaikalla.

–  Ajattelin jo, että hopeakin on hyvä. Puhuin tuollaista itselleni. En tiennyt tilannetta (loppuvaiheissa), koska en kuullut valmentajaani yleisön pauhatessa niin kovaa, Wierer selosti uran kolmannen MM-kullan jälkeen.

Viime vuonna yhteislähdön Östersundin MM-kisoissa voittaneelta Wiereriltä, 29, uupuu henkilökohtaisista kisoista enää pikakisan MM-kultamitali.

MAINOS

Kommentoi

Ikävää että Mari ja Kaisa eivät saa ampumista kuosiin. Mistähän johtunee kun kuitenkin valmentajat ja muut lähellä asiaa olevat kertovat heidän osaavan ampua harjoituksissakin hyvin. No toinen asia on koko talviurheilulajit. Suomalaiset olivat hiihdon puolella aikoinaan vastahankaisia luisteluhiihtoon ja osittain sprinttihiihtoonkin. Suomalaiset vielä nuorten arvokisahiihdoissa ovat olleet jotenkin mukana mutta aikuissarjoihin he eivät sopeudu ja edistystä ei tapahdu. Nyt menestykset ovat olleet kahden hiihtäjän varassa (ei kovin hyvin tänätalvena). Pitäisiköhän Suomen hiihtoliiton johtoporras saada heräämään ja etsimään uusia vaihtoehtoja ennenkuin Suomen talviurheiliulajit ovat täysin suossa. Pian loppuu sponsorit jne vaikka nyt oli joku yksityinen lahjoittanut nuorten hiihdon nostamiseksi. Toivottavasti lahjoitus menee sinne mihin tarkoitettu eikä liiton johdon kulutettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ampumahiihdossa pitää olla hyvä ammunnassa ja hiihdossa. Mäkäräinen on hyvä vain toisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Näkökulma: Poliitikkojen päätökset ovat kriisioloissakin poliittisia päätöksiä – Suomi säätää tiukkoja rajoituksia, Ruotsi koettaa jatkaa normaalia elämää
11
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kiistää vastakkainasettelun koronakriisin hoidossa: "Minulle ei ole tehty mitään konkreettista ehdotusta nyrkistä"
8
Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 11 henkilöä – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
7
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
6
Kiitos kaikille yhteistä vastuuta kantaville – ruikutusta ja uhkia syntyy useimmin siellä, mistä on vähiten omaa halua ja rohkeutta ottaa asioista selvää, ja toimia yhteisöllisesti Lukijalta
5
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"
4
Puheenjohtaja Jukka Juusti pitää turvallisuuskomitean roolia koronasodassa riittävänä: "Jokaisella jäsenellä on täysipäiväinen työ"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi minun pitäisi jumiutua neljän seinän sisään?

Ei pidäkään. Kaupassa on pakko käydä ja ulkoliikuntakin on suositeltavaa. Omaisistakin on huolehdittava. Lähikontakteja ... Lue lisää...
Ulkona saa käydä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image