Pelkonen kylmiltään Lipon paras – "Nyt taustalla kuhisee yllättävänkin positiivisia asioita"

Urheilu 13.6.2018 22:32
Janne Onnela
Oulun Lipon Marko Pelkonen KUVA: Matti Räty

Alkukauden aikana Oulun Lippo Pesis on tehtaillut vain neljä juoksua ottelua kohden, joten ei tarvitse olla kummoinenkaan asiantuntija paikallistaakseen 11 ottelun tappioputkessa rämpivän oululaisjoukkueen suurimman ongelmakohdan.

Joukkueesta ei löytynyt pääsarjatason kotiuttajaa. Ei ennen keskiviikkoiltaa.

Viime kauden päätteeksi uransa paketoineen lyöjäjokeri Marko Pelkosen sapatilta paluu oli Lipolle lottovoitto ja toi heti joukkueen sisäpeliin tarvittavan adrenaliiniannoksen.

Pelkosen paluusta huolimatta Koskenkorvan Urheilijat haki Raksilasta pisteet 0–1 (5–5, 2–5) -voitolla.

Urallaan käytännössä aina lyöjätilaston kymmenen kärjessä keikkunut Pelkonen kertoi lyöneensä viime syksyn jälkeen palloa vain kerran talvella ennen liittymistään Lipon rinkiin maanantaina.

Kylmiltään Pelkonen paukutti Koskenkorvaa vastaan jo ensimmäisellä jaksolla neljä juoksua puhkomalla kakkosrajan miten tahtoi.

– Päätin lähteä varmoilla lyönneillä liikkeelle. Kun saan vähän lyöntejä alle, niin eiköhän arsenaalista löydy muuutakin, Pelkonen hymyili ottelun jälkeen.

Pelkosta on kosiskeltu takaisin pelikentille viime syksystä lähtien. Lyöjämörssärin paluupäätöksessä avainroolissa oli perheeltä tulleen vihreän valon lisäksi viime aikoina Pelkosen korviin kantautuneet positiiviset viestit Lipon taustalta. Ne riittivät vakuuttamaan viime kaudella seuraan raskaasti pettyneen pelaajan.

– Niillä viesteillä oli suuri merkitys. Se, miten täällä pelaajia aiemmin kohdeltiin... No, sievästi sanoen jäi paha maku. Nyt taustalla kuhisee yllättävänkin positiivisia asioita, Pelkonen paljasti.

Pelinjohtaja Markku Hylkilän tunnelmat sen sijaan vaikuttivat tappiopelin jälkeen varsin kaksijakoisilta.

– Sisällä oli mukavaa, mutta ulkona ei, Hylkilä vahvisti tulkinnan.

Pelkosen läpilyöntien vastapainoksi Lippo teki keskiviikkona ulkopelissä tukuittain virheitä. Paremmalla ulkopelillä laiha pistetili olisi saattanut karttua.

– Herranjestas mitä hommaa, jos noin lipsutellaan. Kaveri pääsi kentälle kaikenmaailman räkäpompuilla, pettynyt pelinjohtaja puhalteli.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Pete ja Make on kans vahvoja piiloon menijöitä kirkonrotassa, mutta kyllä Eki on ihan huippu etsijä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jollakin olisi poikia enempi esim. Elmeri, Santeri,Jesperi,ei Lipolla olisi mitään hätää koska kaikki vois pelata superia
Kyllä Iskä järkkäis.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä ihmettelen mitä se Mäki tekee ulkopelissä, Markku on todella jääräpää eikä voi myöntää omia virheitä ,
vaan uikuttaa nuorten virheistä no onhan niitä tullu vaan tulee niitä pj:llekin.
Peluutus on tosi ihmeellistä....
Onko kaikki kortit katottu? no ei varmaan.
Voishan sen Sepon ottaa mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja katsomossa ollut koko kauden pari lahjakasta nuorta Lippo pelaajaa, jotka eivät ole päässet hakemaan kovasti tarvitsemaansa kokemusta. Olisivatpa saattaneet onnistua paremminkin kuin nyt pelistä toiseen kokemusta saavat pelaajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on haasteellinen Lipolla, miten saada pelien voittoputki avattua, mutta M.Pelkosen tulon myötä siihen on nyt reaaliset mahdolisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkosen tulo seuraan antoi varmasti kovan buustin muille nuorille pelaajille harjoitteluun, saatikka peleihin.
Hienoa toimintaa uudelta seuranjohdolta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten tuossa aiemmin todettiin lippo on sopupeliseura ja kuten media on tuonut ilmi, asiat eivät oikein kestä päivän valoa. Niinkin yksinkertainen asia kuin yleisömäärät valehdellaan jatkuvasti muutamaman sadan yläkanttiin.
Pelaajista sen verran että heikon joukkueen parhaat pelaajat ovat jatkuvasti olleet sotkamolaisia. He ovat taas sitä luokkaa että Jymy on laittanut heidät kiertoon koska he ovat Jymylle näyttönsä antaneet eli heillä ei ole oikein tulevaisuutta. Miksi Hylkilä on peluuttanut heitä kärjessä? No siksi että he ovat tuon joukkueen vähiten huonoja. Lukkari Huusko laitettiin Jymystä kiertoon orastavan lautaskammon vuoksi. Se kummitteleen koko ajan pojan mielessä ja kuten on nähty, ripeäliikkeisen pojan syöttö on todella helppo. Ilman sotkamolaisia oulu ei olisi saanut joukkuetta kasaan. Ja kuten tuossa aiemmin mainittiin, tätä onnetonta seuraa koetetaan väkisin pitää pystyssä. Esim Kossu olisi pudotettu sarjasta jo aikaa sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markolta loistava sisääntulo joukkueeseen, antaa varmasti kokemuksellaan ja hienoilla suorituksillaan positiivistä henkeä koko joukkueelle ja sen myötä uskoa myös menestykseen vaikeassa tilanteessa olevalle Lipolle, aika näyttää mihin se riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippo on sopupeliseura ja on edelleenkin pahoissa talousvaikeuksissa ja talouden epäselvyyksissä. Lippoa koitetaan ihan väkisin pitää pystyssä. Joutaa lopettaa moinen seura.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markku Hylkilä voisitko kertoa, miten herrat Huusko ja Järvelä voivat pelata ykköskärjessä noin luokattomilla esityksillä pelistä toiseen? Etkö näe heidän tekemisissään mitään heikkoa? Pitäskö vaihtaa poikia jo pikku hiljaa pienempään sisäpelirooliin. Ja eihä ny huonompaa nostelijaa ole kuin Huusko, ei hyvänen aika essolla vois poika pärjätä tarjoilijana. Ja Jouni Mäki mitä ihmettä hän tekee ulkopelissä? Olisiko Markulla hiukan itsetutkistelun paikka jo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Jokipallo kyllä esittää mahdottomia. Jos joukkueeseen ei kerta kaikkiaan ole tarjolla nykyistä parempia pelaajia, niin Hylkilän on pärjättävä niillä pelaajilla, jotka ovat joukkueessa. Kärkeen nyt ei tässä tilanteessa ole parempia pelaajia, kun Piri ja N. Korhonen ovat sairastuvalla. Tietysti pitää aina muistaa, että katsomosta löytyy aina kentällä olevia pelinjohtajia pätevämpiä ja osaavampia asiantuntijoita ainakin omasta mielestään !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan ole. Suni ja Kemppainen! Eipä ole poikia (ulko)kentällä nähty!! Ainakin saman tasoisia pelaajia, kuin nyt pelanneet. Tiedä vaikka olisivat pari paloa vastustajalle enemmän saaneet 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin niin pietu puhut asiaa. Ja on se jännä että herrat Huusko ja Järvelä eivät saa mitään aikaan sisällä, mutta niin vain pojat kovassa roolissa sisällä ovat pelistä toiseen, eihän hommat nyt oikeesti noin voi mennä. Pitäisi Hylkilällä jo hälytyskellojen soida. Toisaalta on So Jy sanellut millä numerolla pikku Kallen pitää olla. Nii ja ottakaa nyt herranen aika se Mäki pois ulkopelistä, eihän ykkösarjassakaan ole noin surkeaa ulkopelaajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret pelaajat ovat harjoitelleet koko talven kyllä ouluhallissa. Ainoat jotka siellä ei ole voinut harjoitella on vanhemmat pelaajat. Kyllä tässä on kyse täysin ammatti osaamisesta. Esim: 3 v on ollut j.l suomen lupaavimpia tulevia pesäpalloilijoita niin ei saa mitään hänestä irti? Ikävä katsoa kun pelaajille vain huudetaan ja talvikaudella ei osata fysiikkaa, peliä, pelinjohtamista viedä yhtään eteenpäin vaan vedetään ihan entisajan meiningillä. Lisäksi kun loukkaantumisia tulee niin se on merkki heikosta koutsaamisesta kun paikat ei kestä! Missään muussa näin vaativassa lajissa ei osaaminen ole näin heikkoa. Sen verran voin lohduttaa että ainoastaan jääkiekon saralla joukkuelajeissa tämä alkaa olla 2 vuoden sisällä hyvällä tolalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottapuhuen Lipossa ei ole yhtään lupaavaa, nuorta pelaajaa.Muutamasta voi tulla ihan ok superipelajaa, mutta todellisia lupauksia ei ole yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siis niin, että Lipon junnut ovat saaneet harjoitella Ouluhallissa mutta miesten joukkue ei? onhan tuossa joukkueessa montakin vanhempaa pelaajaa, jotka olisivat tarvinneet treenaamista Ouluhallissa ja samaten koko joukkue olisi tarvinnut yhteisiä treenikokemuksia.

Mitä J.L:ään tulee niin valitettavasti kaikki huippulupaukset eivät saa realisoitua sitä potentiaaliaan miesten tasolle syystä tai toisesta tai sitten se potentiaali on arvioitu aikalailla yläkanttiin. En tiedä kumpi on JL:n tapauksessa kyse.

Ikävää kuulla Hylkilän olevan liikaa "vanhan ajan" valmentaja. Yleensä positiivisella tyylillä saa enemmän aikaan kuin jatkuvalla haukkumisella. Harmi ettei Jari Viitasalo ole enää pitkään aikaa johtanut peliä, sillä muistelen hänen olleen aika positiivinen pelinjohtaja silloin about 100 vuotta sitten kun Lipossa johti peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image