Palloseura sai sovittua kiistan ser­bia­lais­pe­laa­jien kanssa

Urheilu 14.11.2017 10:08
Susanna Kemppainen

Kahden serbialaisen jalkapalloilijan ja Oulun Palloseura - jalkapallo ry:n välinen oikeuskiista on päättynyt sovintoon.

Osapuolet ovat toimittaneet Oulun käräjäoikeuteen sovintosopimuksen, jonka käräjäoikeus on vahvistanut.

Serbialaiset hakivat oikeusteitse palloseuralta yhteensä yli 12 000 euron edestä korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja maksamattomia palkkoja yhteensä yli 8 000 euroa. Seura vastusti vaatimuksia.

Osapuolet pääsivät kuitenkin syksyn mittaan sovintoon asiassa. Seura maksaa pelaajille yhteensä noin 12 000 euroa korvauksia, minkä jälkeen he luopuvat muista vaatimuksistaan.

Jos korvauksia ei jostain syystä maksetakaan sovitusti joulukuun puoliväliin mennessä, on seura velvollinen maksamaan pelaajille heidän alkuperäisen vaatimustensa mukaiset summat. Tällöin pelaajilla on lisäksi oikeus hakea saataviaan myös palkkaturvasta.

Sovinnon vahvistanut käräjäoikeus velvoitti valtion maksamaan pelaajien oikeudenkäyntikuluja runsaat 10 000 euroa.

MAINOS

Kommentoi

OPS tuo oululaiseen jalkapalloon ammattimaisuutta, kansainvälisyyttä, kunnianhimoisuutta sekä korkeaa vaatimus- ja osaamistasoa. Siitä en ole lainkaan yllättynyt, että Oulussa tällaisia arvoja ja periaatteita ei koeta positiivisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko olisi aika panna piste OPS/Juntusen hyysäämiselle. Kunta ja valtio joutuvat aina maksumiehiksi ja pahinta kaikesta, mielikuva urheiluseurojen moraalista huonontuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliiksi käy OPS valtiolle. Oikeuskulut OPS:n maksettavaksi koska keitto koko sopan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan kun Oulun Palloseura taistelee raastuvassa valmentajiensa ja pelaajiensa kanssa rahoittaa Oulun kaupunki seuran hallihanketta veronmaksajien rahoilla. Kaupunki vuokraa seuran omistamalle hallirähjälle tonttia 1/10 markkinahintaan, ja seuran täysimääräisinä kuluttajilta perimät käyttömaksut valuvat oikeuskulujen, asianajokulujen ja sopimuskorvausten maksuun. Tämän lisäksi kaupunki on sitoutunut rakentamaan viisi vuotta säiden armoilla olleeseen homeiseen pressuhalliin pukuhuoneet, taas veronmaksajien rahoilla. Samaan aikaan kaupungin junnuseurojen terveemmällä pohjalla oleville hallihankkeille ei saada edes tarvittavia kaavamuutoksia aikaan, tukirahoista puhumattakaan.

Miksi ihmeessä kaupunki tukee tällaista toimintaa? Eikö seura ja varsinkin sen johto ole toiminnallaan osoittanut ettei ole tukien arvoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvin koottu tilannekatsaus! Tutkivaa journalismia todella tarvitaan. Kunpa vain kaupunkimme päättäjistö ei olisi niin Juntusen ja taustavaikuttajiensa/yhteisöjensä liekanuorassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:59
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
13:11
Raiskaajan kanssa avioliittoon – tutkimus patistaa muuttamaan seksuaalirikosten lainsäädäntöä entisen Neuvostoliiton alueella
12:55
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jätevesijärjestelmän vaadittuun kuntoon
12:07
Ministeri Terho: "Olisin valmis jopa luopumaan opintotuen tulorajoista" – selvityksen mukaan tulorajoja voisi nostaa huomattavasti
11:53
Aarnio yritti saada tietoa miljoonaperijän kaappauksesta rikollispomo Keijo Vilhuselta — Vilhusta kutsuttiin poliisin keskuudessa nimellä "Äijä"
86
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
78
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
48
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
39
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
34
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
27
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
27
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

147 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image