Palloliiton puheenjohtaja pe­rään­kuu­lut­taa pit­kä­jän­teis­tä työtä – "Suomalaisten seurojen pitää voida hyvin, että tämä buumi jatkuu"

Suomen palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo, että tekemien laatu täytyy pitää korkealla, että jalkapallobuumi jatkuu. KUVA: Kimmo Penttinen
Urheilu 17.1.2020 17:16
STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen poikkeuksellisen kova menestys ja hyökkääjä Teemu Pukin hurja vuosi 2019 toivat jalkapallolle uskomattoman palkintosateen torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa.

Menestyksen hetkellä Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti pitää jalat maassa. Palloliiton panostuksen seuroihin on jatkuttava, koska tulevaisuuden Pukit kypsyvät seuroissa. Niiden arkitoimintaan Palloliitto aikoo panostaa valmennuksen ja olosuhteiden osalta.

– Meidän pitää saada haastajamääriä ylös ja omaa tekemisen laatua ylöspäin. Ehkä buumi tuo vähän rahaa ja mahdollisuuksia panostaa näihin asioihin. Se on se pitkäjänteinen työ, millä me pyrimme pitämään suomalaisen jalkapallon positiivisessa nosteessa, ettei vajota muutaman vuoden päästä taas epätoivonhautaan, Lahti paalutti STT:lle torstai-iltana.

Pukki valittiin vuoden urheilijaksi, miesten maajoukkue Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vuoden valmentajaksi, Huuhkajat vuoden joukkueeksi ja EM-kisapaikan varmistanut Liechtenstein-ottelu sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Koripallo ja lentopallo varoittavina esimerkkeinä

Kotimaisen jalkapalloliigan otteluohjelma julkaistiin aiemmin tällä viikolla. Huhtikuussa alkavalla sarjalla olisi nyt historiansa paras tilaisuus yleisömäärien kasvattamiseen, kun jalkapallobuumi Suomessa on kovempi kuin koskaan.

– Luulen, että tulevan kevään ja kesän aikana mediahuomio tulee olemaan aika paljon jalkapallon ympärillä. Toivon, että se välittyy myös kotimaiseen jalkapalloon, Lahti sanoi.

– Tosi asia on se, että suomalaisten seurojen pitää voida hyvin, että tämä buumi jatkuu. Siinä mielessä se on tärkeää ja uskon, että meille tulee hyvä jalkapallovuosi myös kotimaisessa liigassa.

Jääkiekkoliiga jyrää Suomessa omassa kategoriassaan yleisömäärien ja yleisen kiinnostuksen suhteen. Maailmalla laajemmin pelatuista lajeista koripallolla ja lentopallolla on ollut menestyshetkensä, mutta ne ovat rajoittuneet miesten maajoukkueiden menestykseen.

Korisliiga ei ole saanut ulosmitattua Susijengin eikä lentopalloliiga miesten maajoukkueen synnyttämää hetkittäistä buumia vaan otteluita on pelattu kärjistetysti puolapuille.

– Tiedostamme hyvin ongelman, mikä on nähty koripallossa ja lentopallossa, Ari Lahti myönsi.

– Jalkapalloliiga on vähän isompi liiga, ja seurat ovat tehneet töitä sen eteen, että katsojia saadaan peleihin. Tämän tyyppisessä tilanteessa, missä liiga nyt on ja millaisen huomion jalkapallo tulee saamaan, niin toivon mukaan se sataa liigaseurojen laariin, Lahti suunnitteli.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image