Pallo ja Polvinen verkossa

Siellä se on. AC Oulun maalivahti Jani Luukkonen makaa murheissaan ja voimattomana märällä nurmella. Tasoitusosuman vapaapotkun jälkitilanteesta viimeistellyt OLS:n Jani Polvinen valmistautuu jo ilonpitoon. KUVA: Pekka Ala-aho
Urheilu 4.9.2003 7:14
Hannu Wilenius
Ykkönen
AC Oulu - OLS 1-1 (1-0)
OLS:n toppari Jani Polvinen viimeisteli joukkueensa tasoitusosuman, kun paikallisottelua oli pelattu 70 minuuttia. Polvinen nousi joukkueensa maalipörssissä toiseksi. Miehen tilillä on 13 pelatusta ottelusta nyt neljä osumaa.

"No onhan se aika hyvin tämmöiseltä puolustuspään pelaajalta", maalintekijä kaiveli tyytyväisenä keskiviikkoillan onnistumisestaan.

Polvisen maali syntyi sen jälkeen, kun AC Oulun maalivahti Jani Luukkonen oli pudottanut Petteri Palosaaren taitavasti vapaapotkusta ampuman sateen ja märän kentän liukastaman pallon.

Sylkytilanteeseen OLS-toppari aavisti ensimmäisenä.

"Petteri ampuu vaparit hyvin. Tiesin, että pallo menee varmasti maalia kohti. Ja tällä kelillähän se voi aivan hyvin tehdä tepposet maalivahdille", Polvinen kertasi tilannetta.

Paitsiotilannetta maalintekijä osasi varoa.

"Ainahan nämä ovat kiikunkaakun-tilanteita. Lähdin liikkeelle puolustajan takaa heti laukauksen jälkeen. Sitten kun pallo oli verkossa, piti vielä vilkaista varalta, ettei rajamiehellä ollut lippu pystyssä. Vasta sen jälkeen oli syytä alkaa kunnolla riemuita."Avausmaali
tasoitti puntit


AC Oulu vei peliä ensimmäisen puolen tunnin ajan. Mutta mitä tapahtui, kun Dritan Stafsula oli jysäyttänyt joukkueensa 30. minuutilla johtoasemaan?

Joko OLS heräsi tai AC Oulu kesyyntyi. Tai ehkäpä tapahtuivat molemmat.

Maalin jälkeen puntit kuitenkin tasoittuivat. Jotenkin vaikutti siltä, että OLS:n taistelutahto kumpusi aidompana ja jostakin paljon syvemmältä kuin AC Oulun.

Maalipaikkoja sateisella Castrénin kentällä oli tottakai molemmilla joukkueilla. Kaiken kaikkiaan AC Oulun tilanteet olivat vaarallisempia. Siksikin tasapeli saattoi tyydyttää OLS:aa enemmän kuin AC Oulua.

Stafsula ja tällä kertaa puolustajan paikalla pelannut Janne Kauppila muodostivat kentän kovimman taisteluparin. Kovaluinen olssilainen piti kuusi maalia AC Oululle kauden aikana viimeistelleen Stafsulan aika hyvin kurissa ja nuhteessa. Ja vaikka vartioitava tekikin avausosuman, ei siitä voi Kauppilaa panna tilille.

"Oikeastaan pääsin hommassa helpommalla kuin mitä etukäteen kuvittelinkaan", Kauppila mietti urakastaan.

Ottelun jälkeen kentän laidalla oli yksi erittäin tyytyväinen valmentaja sekä lisäksi yksi valmentaja, joka ei ollut niin tyytyväinen.

OLS:n Tero Suonperä kiitteli vuolaasti suojattejaan.

"Meillä oli kentällä joukkueellinen loistavia taistelijoita. Uskallusta ja tahtoa riittää varmasti jatkossakin", Suonperä ylisti ja sanoi joukkueensa pelanneen kesän tasapainoisimman ottelun.

"Pidimme maanantaina palaverin ja kertasimme vähän asioita. Nyt keskitymme jokaiseen harjoituskertaan ja jokaiseen peliin kerrallaan, minuutti minuutilta. Jokainen keskittyy siihen, että sarjapaikka saadaan säilytettyä."

Huomenna perjantaina OLS:n voitoton taivallus täyttää kaksi kuukautta. Heinäkuun 5. päivän jälkeen joukkue on kymmenestä ottelustaan saanut kasaan vain viisi pistettä. Edessä on vielä seitsemän ottelua. Tahdin on siis muututtava tai muussa tapauksessa sarjapaikalle saa sanoa hyvästit.

"Tämä oli jo hyvä peli ja käänne parempaan. Seitsemän ottelua eli 21 pistettä on jaossa. Mutta tämä työnteko, nöyryys ja uskallus poikivat positiivisen tuloksen", Suonperä takoi.

AC Oulun valmentaja Ari Härkönen ei innostunut yhtä reippaaseen puhetahtiin. Härkönen oli "jotensakin" tyytyväinen omiensa avausjakson esitykseen. Toisesta puolikkaasta sanat olivat jo enemmän hakemisessa.

"Se oli vähän summittaista ja pakonomaistakin. Emme saaneet oikein mitään aikaiseksi", Härkönen tiputteli.

AC Oulu on neljäntenä, eikä enää edes uneksi jo 11 pistettä edellä olevan TP-47:n tavoittamisesta.

"Yritetään nyt selvittää loputkin pelit kunniakkaasti. Kaikkihan ei ole ollenkaan enää omissa käsissämme."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
23
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
10
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
7
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
2
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
1
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image