Pää­val­men­ta­jan pää pölkylle mäkihyppykatastrofista

Urheilu 1.3.2013 17:08
STT,

Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajan Pekka Niemelän pesti on tarkastelussa ensi viikolla. Hänen on tuolloin määrä keskustella tulevaisuudestaan lajiyhdistys Finnjumping ry:n johdon kanssa.

- Tarkoitukseni on tavata päävalmentaja ensi viikolla. Tilanne on kriittinen, Finnjumpingin puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori myöntää.

Mäkijoukkue lähti MM-kisoihin vaatimattomin odotuksin, mutta niihinkin nähden romahdus Val di Fiemmessä on ollut karmaiseva. Kukaan suomalaisista ei selviytynyt kummassakaan henkilökohtaisessa MM-kilpailussa toiselle hyppykierrokselle.

- Mäkijoukkueessa on henkinen takalukko, negatiivisuuden kierre, jonka oikaisemiseen on löydettävä keinot. Mitä ne ovat, selviää varmaan viikon, kahden kuluessa, Vuori sanoo.

- On oltava valmis tekemään koviakin ratkaisuja. Niemelän asemaa en halua muuten kommentoida, mutta on selvää, ettei taakkaa voi panna yksin päävalmentajan niskoille.

Myös Finnjumping ry:n toiminnanjohtajan Mauri Haatajan mukaan lajissa on tultu viimeiselle rajalle.

- Nöyryyttävintä tämä on urheilijoille itselleen, Haataja ymmärtää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hiihdon päävalmentajan kohdalla pitää myös miettiä jatkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä laji voitaisi jo poistaa olympia- ja maailmanmestaruustasoisista kilpailuista. En tiedä toista lajia, jossa kilpailijat voivat joutua vastaavaan eriarvoiseen asemaan. Sillä, pääsetkö hyppäämään vastatuuleen vai joudutko hyppäämään myötätuuleen on erona 10 - 20 metriä hypyn pituudessa. Tuulikompensaatiomenetelmä ei korjaa puoliakaan myötätuulihyppyjen menetyksistä. Laji, jossa tuuri voi näytellä pääosaa menestymisessä, ei kuulu näin korkealle kilpatasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutta vomaa tulossa Jannen poika Miko hyppää jo isosta mäestä varoitus meidän apaattiselle mäkijoukkueelle ja heidän valmentajalleen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaankaan ole Niemelän syytä tämä huonomenestys, kyllä se on rahanpuute valmennuksessa. Mutta oletteko panneet merkille hiihtopuolen rahankäytön, siellä ainakin on ylim.rahaa kun on jos jonkinlaista kommentoijaa hiihtojen välissä jotka ovat ihan turhia esim. Pirjo Muranen ym. tuskin nämä omilla rahoillaan siellä ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julia Kykkänen sijoittui Val di Fiemmen MM-hiihtojen naisten mäkihypyssä kymmenenneksi, joten ainakin yksi mäkihyppääjä selviytyi henkilökohtaisessa MM-kilpailussa toiselle hyppykierrokselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta olisi, ettei yksikään suomen hyppääjä lähtisi enää tänä talvena kisoihin ulkomaille vaan pysyisivät kotimaassa treenaamassa. Sästyisi nekin rahat, koska nyt ei ole tuolla porukalla ja tuolla kunnolla minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia maailmalla. Rahaa vain palaa turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siinä oo hyppääjisäki jottain vikkaa,jumankauta yhtä miestä syytettään kaikesta mahollisesta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katastrofi ei missään nimessä ole Niemelän syytä. Varattomuus on suurin syy suomalaisten heikkoon menestykseen ponsori rahojen jako suomessa mennyt aivan väärille raiteille jääkiekko vie liikaa ponsori rahaa verrattuna muihin lajeihin.
Ponsori rahat yhteen kassaan josta jaetaan kaikille liitoille että toiminta mahdollisuuksia muillakin lajeilla kun jääkiekolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelän syytä? Eiköhän ainekset tälle ole luotu jo silloin, kun lyötiin laimin huolehtia junioritoiminnasta ja uusien nuorten ohjaaminen lajin pariin. Tyydyttiin vain paitattelemaan Ahosen, Hautamäen ja kumppaneiden menestyksen loisteessa unhotaen, että ks. urheilijat lopettavat jonakin päivänä. Lisäksi syitä voi hakea rahattomuudesta, pätevien valmentajien puutteesta, sekä seuratoiminnan rajallisuuksista. Missä kunnossa ovat muuten ne lukuisat mäet maakunnissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielellään näkisin Niemelän paikalla entisen HUIPPUHYPPÄÄJÄN .En harrastelioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Janne Ahonen voisi hoitaa päävalmentajan tehtävät samalla kuin kiertää hyppimässä,niin säästtyisi ainakin yhden henkilön matkakulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa ,no eikö sitä joskus voisi tyytyä hieman vähempään . Nollaratkaisua tarjotaan palkkaneuvotteluissakin ,sama linja urheiluun kun on tämä lama päällänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:38
Nallikarissa ihailtiin lumiveistoksia, kisa toi paikalle kansainvälisiä vieraita
15:13
Ulkoministeri Pekka Haavisto kiitteli vihreiden puolueväkeä peukutuksista – ei ottanut lainkaan kantaa joutumisestaan esitutkintaan
15:05
Suomi 11:s naisten ampumahiihtoviestissä, Mäkäräinen kuvasi viestiä "ehjäksi suoritukseksi kaikilta"
14:50
Tykkäätkö napakoista tulppaaneista vai annatko niiden taipua ja rönsyillä vapaasti? Näin saat loihdittua boheemin ja trendikkään kimpun Tilaajille
14:05
Auto syttyi tuleen ajon aikana Rovaniemellä – mat­kus­ta­jat ehtivät tyh­jen­tää mat­ka­ta­va­roi­ta turvaan, auto tuhoutui
13:52
Nivalan VPK on jokilaaksojen vuoden 2019 sopimuspalokunta, perustettu jo vuonna 1914
13:26
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
66
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
57
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
56
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
47
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
22
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
19
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
16
Hietasaaren hakkuut alkavat ensi viikolla – hakkuilla raivataan uusia palstaviljelyalueita, sillä vanhat ovat jääässä huvipuiston alle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image