Pää­val­men­ta­jan pää pölkylle mäkihyppykatastrofista

Urheilu 1.3.2013 17:08
STT,

Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajan Pekka Niemelän pesti on tarkastelussa ensi viikolla. Hänen on tuolloin määrä keskustella tulevaisuudestaan lajiyhdistys Finnjumping ry:n johdon kanssa.

- Tarkoitukseni on tavata päävalmentaja ensi viikolla. Tilanne on kriittinen, Finnjumpingin puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori myöntää.

Mäkijoukkue lähti MM-kisoihin vaatimattomin odotuksin, mutta niihinkin nähden romahdus Val di Fiemmessä on ollut karmaiseva. Kukaan suomalaisista ei selviytynyt kummassakaan henkilökohtaisessa MM-kilpailussa toiselle hyppykierrokselle.

- Mäkijoukkueessa on henkinen takalukko, negatiivisuuden kierre, jonka oikaisemiseen on löydettävä keinot. Mitä ne ovat, selviää varmaan viikon, kahden kuluessa, Vuori sanoo.

- On oltava valmis tekemään koviakin ratkaisuja. Niemelän asemaa en halua muuten kommentoida, mutta on selvää, ettei taakkaa voi panna yksin päävalmentajan niskoille.

Myös Finnjumping ry:n toiminnanjohtajan Mauri Haatajan mukaan lajissa on tultu viimeiselle rajalle.

- Nöyryyttävintä tämä on urheilijoille itselleen, Haataja ymmärtää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hiihdon päävalmentajan kohdalla pitää myös miettiä jatkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä laji voitaisi jo poistaa olympia- ja maailmanmestaruustasoisista kilpailuista. En tiedä toista lajia, jossa kilpailijat voivat joutua vastaavaan eriarvoiseen asemaan. Sillä, pääsetkö hyppäämään vastatuuleen vai joudutko hyppäämään myötätuuleen on erona 10 - 20 metriä hypyn pituudessa. Tuulikompensaatiomenetelmä ei korjaa puoliakaan myötätuulihyppyjen menetyksistä. Laji, jossa tuuri voi näytellä pääosaa menestymisessä, ei kuulu näin korkealle kilpatasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutta vomaa tulossa Jannen poika Miko hyppää jo isosta mäestä varoitus meidän apaattiselle mäkijoukkueelle ja heidän valmentajalleen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiaankaan ole Niemelän syytä tämä huonomenestys, kyllä se on rahanpuute valmennuksessa. Mutta oletteko panneet merkille hiihtopuolen rahankäytön, siellä ainakin on ylim.rahaa kun on jos jonkinlaista kommentoijaa hiihtojen välissä jotka ovat ihan turhia esim. Pirjo Muranen ym. tuskin nämä omilla rahoillaan siellä ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julia Kykkänen sijoittui Val di Fiemmen MM-hiihtojen naisten mäkihypyssä kymmenenneksi, joten ainakin yksi mäkihyppääjä selviytyi henkilökohtaisessa MM-kilpailussa toiselle hyppykierrokselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta olisi, ettei yksikään suomen hyppääjä lähtisi enää tänä talvena kisoihin ulkomaille vaan pysyisivät kotimaassa treenaamassa. Sästyisi nekin rahat, koska nyt ei ole tuolla porukalla ja tuolla kunnolla minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia maailmalla. Rahaa vain palaa turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siinä oo hyppääjisäki jottain vikkaa,jumankauta yhtä miestä syytettään kaikesta mahollisesta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katastrofi ei missään nimessä ole Niemelän syytä. Varattomuus on suurin syy suomalaisten heikkoon menestykseen ponsori rahojen jako suomessa mennyt aivan väärille raiteille jääkiekko vie liikaa ponsori rahaa verrattuna muihin lajeihin.
Ponsori rahat yhteen kassaan josta jaetaan kaikille liitoille että toiminta mahdollisuuksia muillakin lajeilla kun jääkiekolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelän syytä? Eiköhän ainekset tälle ole luotu jo silloin, kun lyötiin laimin huolehtia junioritoiminnasta ja uusien nuorten ohjaaminen lajin pariin. Tyydyttiin vain paitattelemaan Ahosen, Hautamäen ja kumppaneiden menestyksen loisteessa unhotaen, että ks. urheilijat lopettavat jonakin päivänä. Lisäksi syitä voi hakea rahattomuudesta, pätevien valmentajien puutteesta, sekä seuratoiminnan rajallisuuksista. Missä kunnossa ovat muuten ne lukuisat mäet maakunnissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielellään näkisin Niemelän paikalla entisen HUIPPUHYPPÄÄJÄN .En harrastelioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Janne Ahonen voisi hoitaa päävalmentajan tehtävät samalla kuin kiertää hyppimässä,niin säästtyisi ainakin yhden henkilön matkakulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa ,no eikö sitä joskus voisi tyytyä hieman vähempään . Nollaratkaisua tarjotaan palkkaneuvotteluissakin ,sama linja urheiluun kun on tämä lama päällänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
31
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image