Päävalmentaja pähki hiihdon MM-valinnat selväksi – Kyllösen tuloskunto nousi ajoissa, sprintteri Martti Jylhä jäi vaille matkalippua

Anne Kyllönen hiihti viikonloppuna Salpausselällä parisprintissä viidenneksi yhdessä Johanna Matintalon kanssa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Urheilu 11.2.2019 17:40
STT

Suomen joukkue ensi viikolla alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin täydentyi maanantaina, kun Hiihtoliitto kertoi täydennysvalinnoista. Matkalipun Seefeldiin nappasivat maastohiihtäjistä Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki ja Lauri Vuorinen.

Sprintin Suomen mestari Martti Jylhä valittiin kotiin jääväksi varahiihtäjäksi.

– Miesten valintatilanne oli vaikein. Martti ja Anssi (Pentsinen) hiihtivät Salpausselän maailmancupissa samassa sprintin erässä, ja Anssi sijoittui paremmin, kertoi maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto puhelimitse STT:lle.

Pentsinen oli jo aiemmin MM-kilpailuihin nimettyjen urheilijoiden joukossa ja on käyttökelpoinen sprintin lisäksi myös muilla matkoilla. Vuorinen alleviivasi valintansa Salpausselän sprintin 14. sijallaan.

"Viikonloppu viikonlopulta parempaa"

Anne Kyllönen hiihti Salpausselällä parisprintissä viidenneksi Johanna Matintalon kanssa. Kokenut arvokisakävijä Kyllönen kävi viime kesänä selkäleikkauksessa välilevyn pullistuman vuoksi, mutta kuntoutui talveen mennessä.

– Annen suoritukset ovat olleet viikonloppu viikonlopulta parempia, Haavisto kommentoi.

Haaviston mukaan Katri Lylynperä todisti kuntonsa helmikuun alussa Imatran SM-kilpailuissa ja viikkoa myöhemmin Salpausselän maailmancupissa. Susanna Saapunkia ei Lahdessa nähty.

– Susanna antoi parhaat näyttönsä jo joulukuussa Lillehammerin maailmancupissa, Haavisto viittasi sijoihin 20 ja 21.

– Sen jälkeen hänelle tuli vaikeampi jakso, mutta Imatralla oli jo parempaa. Susannan päämatka on 30 kilometriä, ja hän voi toimia varahiihtäjänä monilla matkoilla.

Osa Suomen joukkueesta on jo leireillyt Keski-Euroopassa.

– Avausmatkojen kilpailijat halutaan selville mahdollisimman nopeasti, kun urheilijat saapuvat Seefeldiin. Ensin siis sprintit ja skiathlon (yhdistelmähiihto), Haavisto sanoi.

Suomen mäkimaajoukkueeseen nimettiin odotetusti Antti Aalto, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä. Jo aiemmin nimetty yhdistetyn kvartetti Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho sai varaurheilijaksi Otto Niittykosken.

MAINOS

Kommentoi

Kaikki urhelijat kisoihin hyvä valinta. Kuka valitsee nuo Hiihtoliiton hihhulit (luetaan pomot) kisoihin.. Vatsanympärys ja jano ratkaisee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italian jalkapallon päävalmentaja totesi joskus 1970 luvun alussa, "meillä on 32 miljoonaa ihmistä, jotka tietävät paremmin kuin hän ketä on peluutettava joukkueessa." Meillä hiihtovalmentajalla ei liene yhtä vaikeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image