Päävalmentaja pähki hiihdon MM-valinnat selväksi – Kyllösen tuloskunto nousi ajoissa, sprintteri Martti Jylhä jäi vaille matkalippua

Anne Kyllönen hiihti viikonloppuna Salpausselällä parisprintissä viidenneksi yhdessä Johanna Matintalon kanssa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Urheilu 11.2.2019 17:40
STT

Suomen joukkue ensi viikolla alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuihin täydentyi maanantaina, kun Hiihtoliitto kertoi täydennysvalinnoista. Matkalipun Seefeldiin nappasivat maastohiihtäjistä Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki ja Lauri Vuorinen.

Sprintin Suomen mestari Martti Jylhä valittiin kotiin jääväksi varahiihtäjäksi.

– Miesten valintatilanne oli vaikein. Martti ja Anssi (Pentsinen) hiihtivät Salpausselän maailmancupissa samassa sprintin erässä, ja Anssi sijoittui paremmin, kertoi maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto puhelimitse STT:lle.

Pentsinen oli jo aiemmin MM-kilpailuihin nimettyjen urheilijoiden joukossa ja on käyttökelpoinen sprintin lisäksi myös muilla matkoilla. Vuorinen alleviivasi valintansa Salpausselän sprintin 14. sijallaan.

"Viikonloppu viikonlopulta parempaa"

Anne Kyllönen hiihti Salpausselällä parisprintissä viidenneksi Johanna Matintalon kanssa. Kokenut arvokisakävijä Kyllönen kävi viime kesänä selkäleikkauksessa välilevyn pullistuman vuoksi, mutta kuntoutui talveen mennessä.

– Annen suoritukset ovat olleet viikonloppu viikonlopulta parempia, Haavisto kommentoi.

Haaviston mukaan Katri Lylynperä todisti kuntonsa helmikuun alussa Imatran SM-kilpailuissa ja viikkoa myöhemmin Salpausselän maailmancupissa. Susanna Saapunkia ei Lahdessa nähty.

– Susanna antoi parhaat näyttönsä jo joulukuussa Lillehammerin maailmancupissa, Haavisto viittasi sijoihin 20 ja 21.

– Sen jälkeen hänelle tuli vaikeampi jakso, mutta Imatralla oli jo parempaa. Susannan päämatka on 30 kilometriä, ja hän voi toimia varahiihtäjänä monilla matkoilla.

Osa Suomen joukkueesta on jo leireillyt Keski-Euroopassa.

– Avausmatkojen kilpailijat halutaan selville mahdollisimman nopeasti, kun urheilijat saapuvat Seefeldiin. Ensin siis sprintit ja skiathlon (yhdistelmähiihto), Haavisto sanoi.

Suomen mäkimaajoukkueeseen nimettiin odotetusti Antti Aalto, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä. Jo aiemmin nimetty yhdistetyn kvartetti Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho sai varaurheilijaksi Otto Niittykosken.

MAINOS

Kommentoi

Kaikki urhelijat kisoihin hyvä valinta. Kuka valitsee nuo Hiihtoliiton hihhulit (luetaan pomot) kisoihin.. Vatsanympärys ja jano ratkaisee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italian jalkapallon päävalmentaja totesi joskus 1970 luvun alussa, "meillä on 32 miljoonaa ihmistä, jotka tietävät paremmin kuin hän ketä on peluutettava joukkueessa." Meillä hiihtovalmentajalla ei liene yhtä vaikeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
13:45
Porokello-sovelluksen ilmoittajien määrä on kasvanut 2500:lla alle kahdessa kuukaudessa – elokuussa poroja on vilkkaasti tiellä, mikä näkyy myös piikkinä kolaritilastoissa
13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
82
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
34
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
23
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
21
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image