Päällikkö vaihtui ja samalla tunnelma, kun am­pu­ma­hiih­to­huol­to palasi ryhmätyön iloihin –  "Raskastakin huulta toki heitellään puolin ja toisin"

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä aloitti kaudella 2019-2020 virolainen Marek Sander. KUVA: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Urheilu 3.12.2019 17:51
STT

Uusi huoltopomo Marek Sander pyrkii onnistumisiin positiivisuuden kautta.

–  Etkö luota meihin?

Ampumahiihtomaajoukkueen viime kauden ailahtelevat esitykset nostivat tunteita pintaan paitsi tuskastuneilla urheilijoilla, myös urheilijoiden työkalustosta huolehtivalla huoltoporukalla. Ykköstähti Kaisa Mäkäräisen puolison ja viime kaudella maajoukkueessa suksihuoltoa tehneen Jarkko Siltakorven tuiskahdus huoltopäällikkö Danielo Müllerille kertoi paljon huoltoryhmän jännitteistä. Tuiskahdus talentui tv-kameroihin MM-kisoissa.

–  Toimintamalli oli sellaista, ettei se ollut ryhmätyötä. Ja kun porukka on näin pieni, niin pakkohan sen on olla ryhmätyötä. Ei voi olla niin, että on pomo, ja muut tekevät hommia, vaan niin, että kaikki (pitävät yhtä), Siltakorpi muistelee viime kautta uuden kauden avauksessa Östersundissa. Hän on nyt jälleen vakipestissä.

–  Olin ihan hyvissä väleissä Danielon kanssa, mutta kyllä hän ehkä vähän liian päällikkö oli, huoltoryhmään Siltakorven ja Juuso Joukaksen kanssa kuuluva Morten Priks puolestaan toteaa.

Maailmanhuippujen kanssa Saksassa, Tshekissä ja Valko-Venäjällä meritoituneen saksalaisen Müllerin pesti jäi yhteen kauteen, ja nyt Suomen maajoukkueen ampumahiihtohuoltoa vetää virolainen Marek Sander. Hänen tittelinsä on Müllerin tavoin huoltopäällikkö, mutta tuo "liiallinen päällikköys" vaikuttaa olevan porukasta poissa, kun nelikko virnuilee toisilleen ahtaassa voitelukopissa ennen tiistain harjoituksia Östersundin cup-välipäivänä.

–  Nyt on hyvä pöhinä. Raskastakin huulta toki heitellään puolin ja toisin, mutta tuntuu tämä porukka nyt ainakin vielä kestävän (toisiaan), Siltakorpi kehuu yhteishenkeä.

Kahden maan omat ja yhteiset vitsit

Sander, 44, on aiemmin näyttänyt osaamistaan Yhdysvaltain maastohiihtomaajoukkueessa muun muassa olympiavoittaja Kikkan Randallin suksihuoltajana, ja viime kaudella hän oli yllättävän hyvää tulosta tehneen Viron ampumahiihtojoukkueen huoltopäällikkönä. Jenkeistä paluun jälkeen mies mietti ulkomaanpestien olleen siinä, mutta Suomessa odottanut uusi haaste viehätti ja hän tarttui tilaisuuteen.

–  Suomella meni Danielon kanssa niin kuin meni, ja kun Suomen liitto sekä urheilijat halusivat minut tänne ja itsekin halusin, niin päätin kokeilla, Sander kertoo.

Amerikasta tarttui myös tuo yhteishengen tärkeys.

–  Itse pitää olla positiivinen, ja muut tulevat siihen mukaan sitten. Puhutaan toisten kanssa, se tulee siitä, Sander toteaa yksinkertaisen reseptin.

–  Meillä on omat vitsimme, virolaiset ja suomalaiset sellaiset, mutta myös yhteiset, mies kuvailee vielä ja saa porukkansa kaksi suomalaista ja yhden virolaisen nauramaan.

Müllerin kaudesta on muuttunut myös tekeminen.

–  Suurin muutos on se, että jokaisella huoltomiehellä on omat urheilijat. Aikaisemmin ei ollut niin. Kommunikointi ja palautteen saaminen on parempaa, Sander kuvaa.

–  Palaute on suoraa, ja niin haluammekin. Se kuuluu tähän hommaan.

Ja se luottamus omaan ryhmään, senkin on syytä kuulua.

–  Tämä on tosi vahva porukka, Sander päättää ja hymyilee koko nelikon puolesta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image