Oulunsalon kasvatti haastaa EM-kisojen avausot­te­lus­sa lentopallon maa­il­man­mes­ta­rit: ”Mikäs sen siistimpää”

OsVa-kasvatti Katja Kylmäaho on Suomen maajoukkueen kakkospassari. KUVA: Mirko Kovalainen
Urheilu 20.8.2019 22:11
Matti Ahola

Suomen joukkueen 14 pelaajan joukossa on kaksi pohjoisen kasvattia, Sotkamon Jymystä maailmalle lähtenyt Roosa Laakkonen ja Oulunsalon Vasamassa oppinsa saanut Katja Kylmäaho.

Kylmäaho vietti viimeiset kaksi vuotta Saksassa ja Sveitsissä, mutta ensi kaudeksi hän pukeutuu tuttuun Hämeenlinnan Lentopallokerhon paitaan.

– Teki mieli päästä joukkueeseen, jossa pääsee pelaamaan omaa peliään ja tietää miten hommat toimivat. Viime kaudella sain kyllä pelata Sveitsissä koko ajan, 25-vuotias Kylmäaho perustelee paluutaan Suomeen.

Kylmäaho on lähtökohtaisesti Suomen kakkospassari, joka tukee ja antaa lepoaikaa Nantesissa pelaavalle Kaisa Alangolle.

– Olen koko ajan valmis menemään kentälle. Pelejä on tosi paljon ja välillä joukkue tarvitsee rytminmuutosta. Voi tulla esimerkiksi tuplavaihtoja.

Ankarassa pelattava alkulohko A pursuaa kovia vastustajia.

– Mahtava kokemus tulossa. Ensimmäisenä on vastassa maailmanmestari (Serbia), mikäs sen siistimpää. Tavoitteena on päästä lohkosta jatkoon, Kylmäaho pohjustaa.

Oulunsalon Vasaman junioreissa pelanneista maajoukkueeseen ovat ponnistaneet myös Niko Haapakoski ja Niko Suihkonen. Miksi OsVa:n riveistä kypsyy huipputasolle niin monia pelaajia?

– Se on hyvä kysymys. Oulunsalossa on ollut aina hyvät junnut ja siellä on panostettu junioreihin. Oulunsalossa ei ole ollut mitään estettä treenata hyvin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

137
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
69
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
53
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
23
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
22
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image