Ou­lu­lais­mil­jo­nää­ri Veikko Lesonen formulalupaus Niko Karin päätukijaksi – "Kyse on pit­kä­jän­tei­ses­tä projektista"

Veikko Lesonen ilmoitti keskiviikkona ryhtyvänsä formulalupaus Niko Karin päätukijaksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 17.1.2019 20:32
Kaleva

Formula 1 on autourheilun kuninkuusluokka, jonne pääsystä haaveilevat vuosittain sadat nuoret. Kahdenkymmenen valitun joukkoon pääseminen vaatii ajotaitoa, harjoittelua, omistautumista, lahjakkuutta – ja rahaa.

Suomalaisen formulalupauksen Niko Karin, 19, tulevaisuus näytti vielä viime viikolla synkältä. Vuonna 2017 potkut Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelmasta saaneen nuorukaisen orastava urakehitys oli pysähtynyt, eikä viime vuosi F1:n sisarluokissa F2:ssa ja GP3:ssa sujunut kaksisesti.

Lisäksi päätukija Antti Aarnio-Wihuri sulki rahahanansa ja suuntasi katseensa muihin kuljettajalupauksiin.

Keskiviikkona Karin leiristä iloittiin uran, F1-unelman jahtaamisen, jatkumisesta. Uudeksi päätukijaksi löytyi oululaismiljonääri Veikko Lesonen.

– Niko Karin tekemisestä huokuu yrittäjähenkisyys ja periksiantamaton asenne, ja se miellyttää minua. Kyse on pitkäjänteisestä projektista, eikä takaiskujen osuessa kohdalle tule luovuttaa. Silloin vasta tukea tarvitaankin, kun kohdalle osuu heikko kausi, Lesonen kertoo tiedotteessa.

It-alalla rikastunut Lesonen on perustamansa teollisuuskonsernin Head Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on aiemminkin tukenut nuoria urheilijoita perustamansa säätiön kautta, mutta ei koskaan Karin tasolle yltäneitä moottoriurheilijoita.

Kari olikin otettu saatuaan tausta-asiansa kuntoon.

– Pääsen keskittymään tulevaan kauteen todella hyvillä fiiliksillä, Kari iloitsee.

Se, missä Kari ajaa ensi kaudella, jäi vielä arvoitukseksi. Karin leiristä aiotaan kertoa tulevasta vasta myöhemmin talvella.

Viime vuoden lopussa Kari ajoi neljä osakilpailua F2-sarjassa, jonka kaksi edellistä mestaria ovat ensi kauden Ferrari-pilotti Charles Leclerc ja tulevalla sesongilla Williamsia käskyttävä George Russell. Alkukauden Kari ajoi GP3:ssa.

Eli, jos kalusto ja mies ovat kunnossa, baana on auki aina kirkkaimpiin valoihin asti.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä homma! Autourheilu vaatii isoja satsauksia myös lahjakkuuksilta, että saadaan näkyvyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikien ja miesten leikkien erona on lelujen kalleus. Tämä on siis tosi miesten kisailua, kun rahaa palaa paljon.
Myös pensaa palaa ja paljon, eli homma on nii-iin mennyttä aikaa, että.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miljonäärin elämä voi olla lopulta aika onnetonta. Joka aamu herätessään miettii että mistä saisi LISÄÄ RAHAA, MIHIN SIJOITTAA? Ei riitä yks miljoona, ei kaks, ei kolme... Loputonta rahan perässä juoksua hautaan asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä todella mahtava homma 🙂 toivottavasti kaikki onnistuu ku pelkkä raha ei riitä mutta auttaa asiassa.

Todella paljon onnea ja onnistumisia 👌😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu! Näitä lisää. Toivottavasti projekti kantaa F1:iin ja edelleen muiden legendojen joukkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olisin kyllä keksinyt parempia kohteita mitä tukea. Mutta se ei ole niin kuninkaallista ja hienoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa Veikko! Tämä on oikeaa urheilua ja loistavaa Suomikuvan viemistä maailmalle. Tätä voisivat miettiä Auranmajan ladullakin huutelijat kun mietitään millaista kuvaa Hemohessit ovat vieneet maailmalle siinä lajissa viime vuosikymmeninä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahhaa näyttää olevan aivan tyhjänpäiväisiin asioihin tuhlattavaksi. Toisaalta: mikä laulaen on tullut se viheltäen menee tuhlattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Formula 1 on autourheilun kuninkuusluokka"

Kilpa-autoilussa ei ole mitään kuninkaallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
14
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
4
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image