Oululaiset Tinja-Riikka Korpela ja Tuija Pohjola ehdolla Urheilugaalan palkinnoille

Lämsänjärveltä kotoisin oleva Tinja-Riikka Korpela osallistui lasten liikuntatapahtumaan kotimaisemissaan viime vuoden marraskuussa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 1.12.2019 20:31
Matti Ahola

Suomen Urheilugaala julkaisi sunnuntaina ehdokkaat, joista valitaan palkinnon saajat 16. tammikuuta järjestettävässä gaalassa.

Esikuva-palkinnon saajaksi on ehdolla oululainen jalkapallomaalivahti Tinja-Riikka Korpela, joka pelaa tällä kaudella englantilaisseura Evertonissa. Korpela on toiminut pitkään Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kapteenina.

Urheilugaala kuvailee Korpelaa seuraavasti: "Kaikkien aikojen eniten pelejä Suomen jalkapallomaajoukkueen maalilla otellut Tinja-Riikka Korpela on pitkän kansainvälisen peliuransa ohella ollut tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden asialla. Evertonin maalilla torjuvan Korpelan mukaan urheileminen opettaa ottamaan muita huomioon, hyväksymään erilaisuutta ja tekemään töitä joukkueen ja toisen puolesta. Helmareiden esimerkillisenä kapteenina Korpela oli mukana neuvottelemassa historiallisesti samansisältöisiä pelaajasopimuksia Suomen Palloliiton A-maajoukkueille syksyllä 2019."

Esikuvaksi ovat ehdolla myös ratakelaaja Amanda Kotaja ja jääkiekkoilija Kevin Lankinen.

Vuoden esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja erityisesti nuorille.

Taustavoima-palkinnon voittajaksi on ehdolla oululainen terveysliikunnan edistäjä, liikuntaneuvos Tuija Pohjola.

Urheilugaala kuvaa Pohjolaa uimaopettajaksi ja projektisuunnittelijaksi, joka tunnetaan terveysliikunnan sanansaattajana.

"Pitkäaikaisena kunnallispoliitikkona Pohjola on ollut edistämässä kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia ja nostanut esiin kuntien näkökulmia valtion liikuntaneuvostossa. Päätöksenteossa Pohjola on korostanut liikunnan merkitystä hyvinvoinnin lisääjänä. Oulu onkin noussut Euroopan komission arvioinnissa yhdeksi parhaista liikuntakaupungeista", perusteluissa todetaan.

Urheilugaalan mukaan taustavoima voi olla valmentaja, huoltaja, toimitsija, seuratyöntekijä, erotuomari, fani tai urheiluvaikuttaja, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä, tai joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan tai mielipiteillään vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

Pohjolan kanssa palkinnosta kisaavat liikunnan aluejärjestöjen johtajat Jari Haapanen ja Heino Lipsanen sekä valmennuksen kehittäjä Kyösti Lampinen.

Tammikuussa järjestettävässä Urheilugaalassa jaetaan myös lukuisia muita palkintoja, muun muassa urheilutoimittajien valitsemat vuoden urheilija, valmentaja ja joukkue.

MAINOS

Kommentoi

Pitkäaikaisena kunnallispoliitikkona Pohjola on ollut myös edistämässä varuskuntien lakkauttamista Oulussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin siinä vain pääsi käymään, kun demarien isot pojat kikkailivat jo silloin peruskokoustekniikalla Pohjoisen naiskansanedustajan ulos kehästä!
Tapaus - naisedustajiensa samoin kuin - ministereidenkin Alho, yli käveltiin Lipposen hallituksen aikaan. Samanlaisen tutulta näyttää kylmä kyyti omille, pahasti nyt myös Antinkin kaudellä. Ei hyvä heilu moisesta! Kansa ei taatusti tykkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image