Oulu Football Academy jatkaa eteenpäin kipuilujen jälkeen

Peter Ebbe Tønder (oik.) valmentaa Oulu Football Academyn pelaajia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 20.1.2020 6:42
Kai Nevala

Mitä sitä kiistämään: vuosi sitten lanseeratun OFA:n eli Oulu Football Academyn alku on ollut hankala. Uudessa akatemiakonseptissa oli tarkoitus, että Palloliitto ja Oulun kaupunki tekevät entistä voimakkaammin yhteistyötä.

Akatemiatoiminta on alkanut lukuvuoden alussa, mutta Palloliiton lisätuki meni sivu suun Rovaniemelle. Myös päävalmentajaksi nimetty Aleksi Tanner siirtyi samaan suuntaan Lapin urheiluopiston jalkapallon lajivastaavaksi.

Monien mutkien kautta OFA:n vuoden 2020 toiminta on oiennut, kun tanskalainen Peter Ebbe Tønder ja AC Oulun entinen luotsi Rauno Ojanen ovat ottaneet vastuun juniorien valmennuksesta.

Lue myös: Peter Ebbe Tønder lähti Tanskasta, muutti Kaukovainiolle ja valmentaa nyt nuoria jalkapalloilijoita Oulussa – hänen mukaansa virheitä ei kannata pelätä: "Riskien ottaminen kasvattaa pelaajia"

– Haastavan kahden vuoden synnytysoperaation jälkeen olen erittäin tyytyväinen. Olemme saaneet akatemiaan joukkueellisen lahjakkuutta mukaan. Harjoitukset sekä aamulla että iltapäivisin on saatu toimimaan, Pohjois-Suomen valmennuskeskuspäällikkö Juha Malinen toteaa.

Oululaisen juniorijalkapallon ympärillä alkoi kuohua syksyllä tavallista voimakkaammin, mutta 23. joulukuuta järjestetty palaveri puhdisti ilmaa, kun kaikki saivat sanoa sanottavansa.

– Pohjois-Suomen seurayhteisö on nyt vahvasti tämän takana. Kipuilua oli, mutta homma aukesi joulun alla. Valmentajista Ranella on paikallistuntemus ja Peter tulee maasta, johon monia Suomen nuoria pelaajia on juuri nyt tyrkyllä.

Ojasen työpanos jakaantuu OFA:n ja Tervarit-juniorien kesken. OFA:n akatemiapelaajat harjoittelevat kuusi kertaa viikossa maanantaista torstaihin ja ovat sen jälkeen omien joukkueidensa käytössä loppuviikon.

– Minulla on tunne, että kaupungissa on nyt valmentajia, jotka miettivät pelaajien kehitystä yli seurarajojen. Minulla on hyvä fiilis tästä hommasta, jossa on älyttömän paljon hyviä asioita, Ojanen sanoo.

OFA:n rahoitus on toistaiseksi varmistettu vuodelle 2020.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image