OPS:lle kylmää vettä niskaan, oululaisseura jäi ilman Ykkösen lisenssiä muun muassa palk­ka­vel­ko­jen vuoksi - "Olen shokissa"

Lisenssikomitea kertoi päätöksestään keskiviikkona. Kuvassa OPS:n Thiago Trindade. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 10.1.2018 14:18 | Päivitetty 10.1.2018 22:29
Kaleva

Jalkapallon Miesten Ykkösen lisenssikomitea jätti myöntämättä lisenssin OPS:lle. Lisenssikomitean mukaan OPS ei täyttänyt määräysten taloudellisia ja oikeudellisia kriteerejä.

Palloliiton mukaan lisenssimenettelyn tässä vaiheessa tarkasteltiin seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteerejä.

– Seuralla on ollut palkkavelkoja työntekijöille sekä lääkintähuolto- ja turvallisuushenkilöille. Näihin ei ollut myöskään maksusuunnitelmaa. Lisäksi kriteereissä sitoudutaan noudattamaan lisenssimääräyksiä ja vakuuttamaan, että asiakirjat ovat oikein. OPS toimitti vahvistuksen, ettei erääntyviä velkoja ole, mutta selvitimme, että niitä oli. Eli tiedot eivät pitäneet paikkaansa, lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen kertoi pääkohdat lisenssimääräysten A-kriteerien kohdalta.

OPS nousi itse viime kaudeksi Ykköseen täydennysmenettelyn kautta, kun PK-35 ajautui konkurssiin. Nyt OPS:n tilalle nousisi FC KTP, joka täytti lisenssiehdot. FC KTP on jo ilmoittanut ottavansa paikan vastaan.

– Prosessi oli pitkä ja vaivalloinen. Pyrimme tukemaan ja auttamaan seuroja, että lisenssit myönnettäisiin kaikille. Hylkääminen ei ole koskaan helppoa. Meillä pitää olla siihen vahvat perusteet ja näytöt, koska näistä valitetaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Meillä on tällaisesta ennakkotapaus naisten liigassa KF 10:n kohdalta, Salminen sanoi.

Oululaisseuralla on mahdollisuus valittaa päätöksestä kymmenen päivän kuluessa Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

OPS:n jalkapallon ja Oulun jalkapallon tuki ry:n toiminta henkilöityy voimakkaasti manageri Miika Juntuseen. Hän oli Kokkolassa sponsorineuvotteluissa, kun tieto lisenssin epäämisestä tuli.

Juntunen sanoo, ettei hänellä ollut pienintäkään ajatusta, että näin voisi käydä.

– Nyt en ole vihainen vaan shokissa, Juntunen toteaa.

Juntunen sanoo toivoneensa inhimillisyyttä prosessiin, koska hänen veljensä kuoli heti kauden päättymisen jälkeen ja hautajaiset olivat marraskuun 17. päivänä. Juntunen korostaa myös, että seurassa on vaihtunut sihteeri.

– Minulla ei ollut surun aikana mitään mahdollisuutta toimia yhtään paremmin. Lisenssipaperit olisi pitänyt olla kunnossa 15. marraskuuta. Pyysin jo aikaisemmin lisäaikaa ja sitä myönnettiin 13. joulukuuta asti.

Juntusen arvion mukaan 15. marraskuuta oli rästissä noin 10 000 euron verran palkkioita.

– Miten he voivat väittää, ettemme pysty taloudellisesti hoitamaan seuraavaa kautta? Oulun jalkapallon tuki on velaton yhdistys. Jos kaudesta tulisi tappiota 50 000–60 000 euroa, olen antanut vakuuden, että se hoidetaan (Juntusen) DigiMedia Oy:n kautta.

Juttua täydennetty 10.1. kello 15.05 Petri Salmisen kommenteilla ja kello 22.27 Miika Juntusen kommenteilla.

Lue lisää 11.01.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

Joku kysyikin , miksei oli haastateltu Miika Juntusta ja kysytty oikeita kysymyksiä eli mihin maksamattomiin kohtiin asia perustuu? Työntekijät on oman kertomansa saaneet palkkansa ennen päätöksen antamista ja nuo Palloliiton tarkastukset on tehty ajalla jolloin Juntunen pyysi aikalisää. Oulun Lipolla oli samanmoisia ja isompiakin ongelmia, mutta asia hoidettiin saman pöydän ääressä. Onko niin että Juntunen on niin pelottava persoona että Palloliitto ei voi asioita sopia kasvotusten vaan mieluimmin kabinetissa ja antaa sitten itse epäkurantteja vastauksia?
No yksi intohimoinen jalkapallomies vähemmän ja Suomifutis taas astetta tylsempää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon että oli OPS:n sarjataso ensi kaudella mikä tahansa, niin pääministeri nähdään jälleen katsomossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" OPS toimitti vahvistuksen, ettei erääntyviä velkoja ole, mutta selvitimme, että niitä oli. Eli tiedot eivät pitäneet paikkaansa"

Tossahan se seisoo selvällä suomen kielellä miksi lisenssi hylättiin. Juntusenkin pitäisi tajuta että ihan joka paikassa ei kannata valehdella. Surulla ja sihteerin vaihtumisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa että kirjoittaa puuta heinää lisenssihakemukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös. OPS ei kelpoinen millekään sarjatasolle Juntunen oman sopankeiton uhri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OPS:n puolesta en millään haluaisi uskoa, että kaikki muut kuin Miika Juntunen ovat väärässä. Ei tuo hänen vuosia kestänyt "pelityylinsä" voi(nut) seuran johtajana loputtomiin jatkua niin hyvä pelimies kuin hän aktiiviaikoinaan kentällä olikin. Siihen olisi tarvittu ulkopuolista koulutettua hallinto- ja yritysammattilaisen apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juntusen suurin virhe on liian suuri usko omiin kykyihin. Hyvän johtajan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kyky delegoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juntuselta kun kysyy niin ainahan se vika on jossin muualla. Ei ole tulevaisuutta tuollaisella toiminnalla, palkattuja c-luokan ulkomaalaisia tulee ja menee kuin rautatieaseman ovista. Sähkölaskutkin pitäs jonkun toisen maksaa ja hallilta puuttuu vessat ym. perusasiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt Juntusta moititaan jo vessojen puuttumisesta hallista, kun ei enää muuta valittamisen aihetta keksitä. Ei ole kovin suuri vaiva pistäytyä tarvittaessa hallin ulkopuolella. Käsittääkseni jalkapallohallissa on tarkoitus urheilla, eikä istuskella pöntöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla logiikalla Oulun Lipolta myös Lisenssi pois. Lipolla vielä härskimpää ja tahallisempaa toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi mikä tilanne! Miika Juntunen ja OPS olisi valmis pelaamaan oikealla tasollaan ykkösdivisioonassa, mutta muotoseikat ja henkilökohtaiset ongelmat on kääntänyt tilanteen Oulun ylpeyttä vastaan. Toivottavasti keväällä nähdään OPS oikealla tasollaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesänä jäi derbyt itseltäni näkemättä ja nyt olisin varmasti tullut katomaan! Vankka mielipiteeni on, että OPS ja Juntunen on Palloliiton vainon Uhri ja välimies oikeus antaa Miikan jatkaa ykköspesiksessä! Montakohan kuprua KTP on kokenut, nyt on puhdas pulmunen?
SM liigassa tiedän yhden seuran, jolla viime kesänä oli velkaa 4,5 miljoonaa euroa, mutta ensimmäisenä saa liigalisenssin ja velka kasvaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai tässä oululaisessa jalkapallossa on joku vikana kun ihan perinteenä on tämä lisenssin peruutus (AC Oulu, OPS). Lopettakaa se kyräily ja toimikaa - katsokaa vaikka Kemi ja Rovaniemeä. Tai vaikka Seinäjokea. Voi hyvä isä tätä puuhastelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haiskahtaa vähän siltä, että Etelä ja Palloliitto on nostamassa kavereiden KTP:n taas kerran ylös! Juntunen meni ihan shokkiin! Vaikka olen kova AC fani, jonka seuran Juntunen perusti, silti säälittää Miika, kova jalkapallomies, viemässä Oululaista jalkapalloa eteenpäin jomalla tyylillään, Näin vain tuosta taas pilkut ja pisteet väärässä kohtaan ja lisenssi hylättiin niinkuin aikoinaan AC Oululta veikkausliigassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Josses mitä nappikauppaa tuo OPSin touhu .. kymppitonnin velkoihin kaadutaan ja 50 000e tappiot on liian kovat mistä selvitä :D

Eiköhän tuo ole parempi lopettaa potkupalloilut kerta se on tuollaista alle puulaakisarjan touhua, ison firman sisäisillä joukkueilla on kohta isommat kuviot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jalkapallossa makseta palkkoja ,sehän on vappaa-ajan harrastus.
Oikea päästös lisenssikomitealta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Oulun kaupunki antaa OPSin ja Juntusen pyörittää jalkapallohalliaan lähes ilman vuokraa? Veronmaksajien rahoilla! Olen kuullut, että muiden seurojen junioreilla on vaikeuksia päästä halliin harjoittelemaan kohtuuhintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image