OPS ja AC Oulu saivat lisenssit Ykköseen

Joukkueet kohtasivat viimeksi vuonna 2013. KUVA: Maiju Torvinen
Urheilu 4.1.2017 20:17 | Päivitetty 4.1.2017 20:30
Kai Nevala

Ykkösessä pelaa tulevalla kaudella kaksi seuraa Oulusta. Palloliiton lisenssikomitea myönsi keskiviikkona lisenssit sekä OPS:lle että AC Oululle.

OPS hävisi nousukarsinnan FC Hongalle, mutta pääsi anomaan lisenssiä paalupaikalta, kun liigasta pudonnut PK-35 meni konkurssiin. OPS pelasi edellisen kerran Ykköstä kaudella 2013.

– Minulla ei ollut pelkoa lisenssin saamisen kanssa, koska tiedän kyllä omat paperini, OPS:n monitoimimies Miika Juntunen kommentoi.

Juntunen vastaa kaiken muun ohella myös joukkueen valmentamisesta. Hänen mukaansa OPS aikoo viedä kauden läpi todella maltillisella 200 000 euron kulubudjetilla.

– Saamme sillä kilpailukykyisen joukkueen. Testaamme pelaajia tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana, ja lyömme joukkueen lukkoon vasta huhtikuussa, Juntunen sanoo.

AC Oulu ottaa vanhan kiistakumppaninsa mielellään takaisin samaan sarjaan.

– Se on myönteinen juttu, että saamme tärkeitä paikallisotteluita. En koe, että varsinaisesti kilpailisimme samoista pelaajista, yleisöstä tai yhteistyökumppaneista. Molemmilla seuroilla on oma juttunsa, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen toteaa.

Joukkueet kohtaavat kauden aikana kolmessa derbyssä.

– Vuonna 2013 OPS sai kaksi kotiottelua, joten odotan, että nyt olisi meidän vuoro isännöidä kahdesti, Meriläinen mainitsee.

Komitea myönsi lisenssin kaikille kymmenelle seuralle. Palloliiton mukaan myös varasijalla oleva MuSa täytti lisenssiehdot. Osalle lisenssin saaneista seuroista asetettiin lisenssipäätöksessä lisäehtoja.

Lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen kuitenkin vahvisti, että kaikki joukkueet ovat täyttäneet a-kriteerit, joten lisäehdot ovat tuskin este seurojen pelaamiselle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Mitä derbyä siinä on, jos huonokuntoiset miehet potkii palloa. Tuskin missään Euroopassa on yhtä huonotasoista omaa liigaa, puhumattakaan ykkösestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskallan väittää, että liigajääkiekkoilijat ovat ykkösdivaripalloilijoita huonokuntoisempia. Tasosta en sitten tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairasta tuohua. Hävettää oululaisena tuo Juntusen keplottelu. Tällä kertaa Kajaanista omat juniorit opsille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, odotettu päätös OPS:n kannalta.
Tästä puuttuu enää vain se että Miiga hyppää itse kentälle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että OPS nousi ykköseen. Kun on kaksi joukkuetta myös yleisön arvostus nousee ja se tuo myös tulevaisuuden uskoa jalkapallolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juntunen arvaa haastaa vielä palloliiton lisenssikomitean käräjille.Voi varalta jo alkaa hommaamaan ulkomaalaisvahvistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä! Meriläisen Juholle fiksuista kommenteista kiitokset, pidätte vain fanienne käytöksen kurissa, niin Oulussakin voidaan nähdä rehtiä palloilua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevalla kaudella OPS nousee nerokkaan managerinsa Miika Juntusen johtamana Oulun jalkapallon menestyvimmäksi seuraksi myös urheilullisilla tuloksilla mitattuna. Pelkkä taloudellinen, kulttuurinen ja moraalinen ylivertaisuus ei enää riitä oululaisen jalkapalloilun perinteikkäälle ja ylväälle lippulaivalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa siis, että noin kymmenen jämäpelaajaa lennätetään jostain Afrikan maasta Ouluun? Ehkä jopa kaksi "omaa poikaa" sitten penkille istumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkaileppas montako ulkomaalaista esim hercules ja ac oulu juoksutti kentälle viime kaudella. Hieman kuluneita nuo sun kommentit, ns omilla pojilla ei vaan pärjätä, sen on esim ols osoittanut aikaisempina vuosina kakkosessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä se jaksat huuhaataa kirjoitella. Mutta nyt ei tarvitse Miigan itkeä, että häntä kohdellaan vääriin. Nyt vain odotellaan millaisen muukalaislegioonan hän roijaa tänne palloa potkiskelemaan. Tämän jutun mukaan nyt alkaa pelaajaralli OPS-halliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi vuonna veikkausliigaan, vaikka Miikan kyvyillä ja OPS:n potetiaalilla pitäisi olla valioliigassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image