Olympiapaikat karkasivat Suomen naisampujilta maailmancupin kisassa Hollolassa

Urheilu 21.8.2019 19:12 | Päivitetty 21.8.2019 22:22
STT

Oli syynä kotikisojen paine vai mikä lie, suomalaisnaisten skeet meni pahasti penkin alle. Hollolan Hälvälässä keskiviikkona päättynyt maailmancupin kisa ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa.

Parhaiten suomalaisista ampui Rauman Seudun Urheiluampujia edustava Niina Aaltonen, 23, joka ampui peruskilpailussa tuloksen 107 (23+21+22+21+20) ja sijoittui 33:nneksi. Silläkin tuloksella Aaltonen jäi kauas himoitusta finaalipaikasta, johon olisi tarvittu tulos 114.

–  Etenkin tämä keskiviikkopäivä oli heikko. En ole päässyt harjoittelemaan toivotusti, koska polveni leikattiin helmikuussa. Vajavaisen treenin takia itseluottamukseni ei ollut niin korkealla kuin sen pitäisi näissä kisoissa olla, Kuopiossa farmasiaa opiskeleva Aaltonen tunnusti rehellisesti.

Heinosen korjausliike epäonnistui

Suomen joukkueen kokenein ampuja Marjut Heinonen ei myöskään onnistunut saalistamaan olympiapaikkaa. Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Heinonen aloitti tiistaina täydellä 25 kiekon sarjalla, mutta sen jälkeen tulleet kaksi peräkkäistä 19 kiekon sarjaa vesittivät haaveet kovasta tuloksesta.

Heinosen peruskilpailun tulokseksi jäi 105 ja sijaksi 40.

–  Kun yritin korjata jotain, niin kävikin juuri päinvastoin. Onneksi minulla on tiedossa se, mitä nyt pitää tehdä. Toivon hyvää valmistautumista Italian EM-kisoihin. Täältä noustaan vielä, Heinonen korosti.

Suomen joukkueen kolmas jäsen Heidi Hämäläinen, 24, pettyi raskaasti sudittuaan tuloksen 98.

–  Täysin ala-arvoinen suoritus! En ampunut yhdelläkään kierroksella omalla tasollani, Sibbo Skyttegillen urheilija tylytti.

Hämäläinen ei osannut tuoreeltaan sanoa, mikä kotikisoissa meni poskelleen.

–  Ajoittain oloni oli veltto, mutta toisaalta jäykkä. Se ei ole ammunnassa kovin hyvä yhdistelmä. En vain löytänyt tarvittavaa rentoutta, reilun kuukauden päästä Santahaminan urheilukoulun varusmiespalveluksesta kotiutuva ampuja sanoi.

Kilpailun ulkopuolella – niin sanottuna MQS-ampujana – ampunut Jenna Kössi (Sibbo Skyttegille) paukutti peruskisassa tuloksen 105 (21+22+22+20+20).

Juttua korjattu kello 22.22: Marjut Heinonen edustaa Oulun Seudun Haulikkoampujia.

MAINOS

Kommentoi

Eräs edustustason pistooliampuja totesi sen näin, "jos pötössä viheltää ei tulosta tule."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image