Roope Suomalainen purjehti 19. sijalle

Olympialaiset 2004 22.8.2004 20:06
STT

Purjehtija Roope Suomalaisen toiset kesäolympiakisat päättyivät Ateenassa laser-luokassa 19. sijaan. Suomalainen ylsi sunnuntain finaalilähdössä kahdeksanneksi. Uransa toisen olympiakullan varmisti itselleen finaalin kuutostilalla Brasilian Robert Scheidt.

Suomalainen oli neljä vuotta sitten Sydneyssä olympiaregatan 17:s. Laseria vuodesta 1993 purjehtinut Suomalainen ei luonnollisesti ollut tämänkertaisiin suorituksiinsa tyytyväinen.

- Ei mennyt kauhean nappiin. Yksi surkea päivä pilasi toiveet kunnollisesta kokonaissijoituksesta, Suomalainen viittasi helteiseen torstaihin, jolloin hän jäi sijoille 32 ja 33.

- Se päivä lilluttiin vesillä ja odoteltiin tuulen asettumista. Kuumuudessa eivät aivotkaan toimineet. Nykypäivän kunnolla kokonaiskilpailun sijat 8-12 olisivat olleet realismia, Suomalainen lisäsi.

Ateenassa hän manasi useampaan kertaan heikosti onnistuneita startteja.

- Lähdöt paranivat loppua kohti. Suurimmalle osalle kilpailupäivistä voin osaltani antaa arvosanan 7,5-8. Paitsi se yksi päivä, josta tulee 4,5.

Tuotantotaloutta Tampereella pääaineenaan lukeva Suomalainen, 30, aikoo saattaa diplomi-insinöörin opinnot päätökseen tulevana syksynä. Hän ei halua ennakoida, tähtääkö Sydneyn ja Ateenan jälkeen Pekingin olympialaisiin 2008.

- Sitä ei tiedä ollenkaan. Jotain muuta voi olla edessä.

Kokenut laser-purjehtija ei ole tympiintynyt jollaluokkaan, päinvastoin: - Vaikka olen laserissa purjehtinut 11 vuotta, niin aina siitä löytyy uutta opittavaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Ei eläkejärjestelmän tuotto ole riippuvainen jatkuvasta talouskasvusta, Nyt tuli nimellisellä 1%:n voitolla eläkekassaa... Lue lisää...
Vaahteramäen Eemeli

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image