Olym­pia­ko­mi­tean toi­mi­tus­joh­ta­ja Mikko Salonen näki Tokion kisojen siir­to­pää­tök­sen vää­jää­mät­tö­mä­nä – "Paine nousi kattilassa"

Kesäolympialaisten on määrä alkaa Tokiossa vuoden 2021 kesällä. KUVA: CHRISTOPHER JUE
Urheilu 24.3.2020 18:42
STT

Pandemiaksi levinnyt koronavirus paitsi aiheutti Tokion kesäolympiakisojen siirron liki vuodella eteenpäin, myös mylläsi olympialaisen arvokisakalenterin aivan uuteen uskoon.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n ja Japanin järjestelyorganisaation yhteisymmärryksellä Tokion kesäkisat on määrä järjestää vuoden 2021 kesällä. Kiinan Pekingin talviolympiakisojen on määrä alkaa 4. helmikuuta 2022.

– Kesästä 2021 on olympia-Pekingiin todella lyhyt aika, huokaa Olympiakomitean (OK) toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Olympiakomitealla on ollut tapana asettaa Suomen mitalitavoitteet kokonaiselle neljän vuoden jaksolle, olympiadille, jolla vuorottelevat talviolympialaiset ja kesäkisat kahden vuoden välein. Nyt kisarytmi menee uusiksi.

– Oli tarkoitus Tokion 2020 kisojen jälkeen tarkastella seuraavan olympiadin tavoitteistoa, mutta emme tietenkään ole ehtineet pohtia, miten muuttuneessa tilanteessa toimimme. Niin kauan kun päätöksiä ei Tokion kisojen suhteen ollut tehty, olimme valmistautuneet, että kisat alkaisivat heinäkuun lopulla, Salonen sanoo.

Hän painottaa, että Tokion kisojen siirtopäätös oli vääjäämätön, Kansainvälisen olympiakomitean arvojen mukainen ratkaisu.

– Paine nousi kattilassa. KOK lähtee siitä, että ihmisten terveys ja turvallisuus edellä mennään. Se tarkoittaa vastuullisia päätöksiä.

Vakuutukset paikkaavat KOK:n taloutta

Tokion kesäkisojen siirto kolahtaa kipeimmin Japanin olympiaorganisaation nilkkaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan on puhuttu ainakin viiden miljardin euron menetyksistä.

KOK pääsee huomattavasti vähemmällä.

– Sillä on vakuutukset kisojen osalta. KOK pystyy paikkaamaan riskiään, Salonen kertoo.

Hän näkee hyvänä, että Tokion kisojen siirtopäätös syntyi näinkin aikaisin.

– Kun kisat peruttiin neljä kuukautta ennen h-hetkeä, se pienentää taloudellisia menetyksiä, joita meillekin (OK) koituu. Kun tiedämme kisojen uuden ajankohdan, alkaa systemaattinen suunnittelu ja valmistautuminen. Pystymme tässä ajassa vaikuttamaan moniin kustannuksiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image