Olym­pia­ko­mi­tean ja ministeriön avus­tus­rii­das­ta ratkaisu oikeudessa: Olym­pia­ko­mi­tean maksusumma laski runsaalla 30 000 eurolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Olympiakomitea ovat vuodesta 2016 kiistelleet avustuksista, joita maksettiin muun muassa Sotshin talviolympialaisiin 2014. Kuva olympialaisten avajaisista. KUVA: Jukka Ritola
Urheilu 4.12.2018 13:41
Markku Uhari

Helsingin hallinto-oikeus valtaosin hylkäsi Suomen Olympiakomitean valituksen. Kiista liittyy vuonna 2013 ja 2014 maksettuihin avustuksiin.

Helsinki

Suomen Olympiakomitean takaisin maksettavat valtion avustusmäärät putosivat runsaalla 30 000 eurolla oikeudessa.

Helsingin hallinto-oikeus antoi marraskuun lopussa ratkaisun Suomen Olympiakomitean ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) väliseen kiistaan vuonna 2013 ja 2014 maksetuista avustuksista. Ministeriö oli noina vuosina myöntänyt Olympiakomitealle lähes 8,5 miljoonaa euroa avustusta useassa eri päätöksessä.

OKM alkoi vuonna 2016 vaatia Olympiakomitealta liikaa maksettuja rahoja takaisin sen jälkeen, kun Olympiakomiteaan oli kohdistettu tarkastus.

Komitean piti tuolloisen päätöksen mukaan maksaa valtiolle takaisin runsaat 406 000 euroa. Avustuksia oli maksettu muun muassa komitean huippu-urheiluyksikön toimintaan, Sotshin olympialaisiin, Sport Finland tapahtumatoimistoon ja joukkuepalloilulajien kehittämiseen. Valtaosa tuista myönnettiin erityisavustuksina.

Kiistassa oli muun muassa kyse Olympiakomitean maksamista palkoista, jotka olivat suuremmat kuin mitä ministeriö piti avustusehtojen mukaan kohtuullisina.

Komitea puolestaan katsoi, että ministeriö oli takaisinmaksuvaatimuksessa vähentänyt varainhankintatuloja perusteetta avustuskelpoisista kuluista. Opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi Olympiakomitean oikaisuvaatimuksen, joten juttu eteni hallinto-oikeuteen komitean valituksesta.

Liikaa peritty 30 791 euroa

Hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa Olympiakomitea vaati, että takaisin maksettavaa summa lasketaan enintään 215 000 euroon.

Helsingin hallinto-oikeus päätyi valtaosin hylkäämään Olympiakomitean valituksen.

Oikeus kuitenkin arvioi, että ministeriö oli perusteetta vaatinut komiteaa maksamaan 30 791 euroa liikaa takaisin huippu-urheiluyksikölle ja Sotshin olympialaisiin kohdistetuista avustuksista.

Summassa oli kyse leasing-autoihin, niiden polttoaineisiin ja autopaikkoihin liittyvistä kustannuksista. Näin ollen takaisinmaksusumma oli kaikkiaan 375 330 euroa.

Helsingin hallinto-oikeuden antamasta päätöksestä voi valittaa vielä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image