OLS törmäsi mustaan muuriin – TPS nollasi oululaiset

OLS ja Valte Karvonen jäivät maaleitta Turussa. KUVA: Jukka Leinonen/Arkisto
Urheilu 18.1.2020 20:54
Kaleva

Tilastopoiminta on hämmentävä: miesten salibandyliigan OLS onnistui kuluvan kauden liigakohtaamisissa iskemään TPS:n verkkoon 120 peliminuutin aikana vain yhden osuman.

Valtteri Parviaisen lokakuussa viimeistelemä maali ei saanut lauantaina seurakseen lisäosumia. Mustapaitainen TPS teki kotikaukalossaan sitä, mitä se on viime vuosina tottunut hyvällä menestyksellä tekemään: puolusti kurinalaisesti ja uhrautuvasti.

Sarjassa toiseksi vähiten osumia päästäneet turkulaiset kirjauttivat tilastoihinsa kauden toisen nollapelinsä. Loppulukemat olivat TPS:lle 6–0.

– TPS:n rungolla on pitkä historia puolustuspelaamisesta, se on heillä jo identiteettitasolla, OLS-luotsi Jani Lipsanen ihasteli.

Maaleitta jäänyt OLS ei ollut ottelussa täysin vailla mahdollisuuksia. Puolustuspeliinsä tarkennuksia tehneet oululaiset pystyivät viime aikaisiin esityksiin nähden petraamaan puolustustyöskentelyään.

Ainoiksi kauneusvirheiksi jäivät TPS:n toisessa erässä iskemät 2–0- ja 4–0-osumat, jotka käynnistyivät vieraiden keskialueen pallonmenetyksistä.

– En voi moittia suoritustamme, se oli ehkä jopa kauden ehjin puolustuksellisesti. Pallolliset virheet olivat nekin osittain TPS:n hyvyyttä.

Hyökkäyssuuntaan OLS ei ollut lähimainkaan yhtä terävä kuin kotijoukkue. Vierailija onnistui repimään hyvän määrän riistoja, mutta TPS kykeni usein tukehduttamaan keltapaitojen vastaiskut. Viimeisenä lukkona hääri 15 torjuntaan venynyt Olli Kuisma.

– TPS:n puolustaminen ja peittäminen olivat meille iso haaste, johon emme pystyneet vastaamaan.

Pahiten OLS:lla sakkasi ylivoimapeli. Vierailija sai jauhaa ylivoimakuvioitaan yhteensä 11 minuuttia, mutta laatukudit loistivat poissaolollaan. Ylivoimarupeamasta kirjattiin tilastoihin lopulta vain TPS:n tyhjään OLS-maaliin iskemä 5–0-alivoimaosuma.

Vierailta jäi päätöserässä hyödyntämättä myös rangaistuslaukaus.

– TPS oli lukenut hyvin ylivoimapeliämme, emmekä me pystyneet reagoimaan siihen. TPS:n tapa pelata alivoimaa oli kyllä tiedossa, mutta ei vain laatu riittänyt, Lipsanen myönsi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille
5
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
5
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
4
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
3
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
2
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
2
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
1
Ylioppilaskunta: Selvitystyö ei saa jäädyttää Linnanmaan alueen kehitystä – "Yliopiston itseopiskelutilat ovat ruuhkaisia ja luentosaleista on pulaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image