Nuorten maa­il­man­mes­ta­rit palasivat kotiin – Suomen tehopelaajan tyttöystävä on hänkin maa­il­man­mes­ta­ri

Maailmanmestarijoukkueen kapteeni Aarne Talvitie hallinnoi mestaruuspystiä.
Urheilu 8.1.2019 8:31
Tapio Neva

Nuorten Leijonien paluu Suomeen sujui hillitysti. Helsinki-Vantaan lentokentälle oli maanantai-iltana maailmanmestareita kerääntynyt vastaanottamaan arviolta satakunta ihmistä – perheenjäseniä ja muita läheisiä, median edustajia, kannattajia sekä uteliaita muita lentomatkustajia.

Pitkä matkustaminen lentokoneen ahtaissa tiloissa Kanadan Vancouverista Lontoon kautta Helsinkiin olisi voinut olla MM-kisoissa polvensa loukanneille Aarne Talvitielle ja Ville Heinolalle piinallinen, mutta kumpikaan ei valittanut.

– Polvessa ei ole kipuja, mutta se ei vain kestä. Huomenna menen kuvauttamaan sen. Joukkueen lääkäri epäili, että eturistiside voi olla vaurioitunut, mutta huomenna tiedetään lisää, loppuottelussa loukkaantunut Talvitie sanoi.

Myös puolivälieräottelussa loukkaantuneella Heinolalla tarkemmat tutkimukset ovat vasta edessä.

– Oma tuntuma on, että mitään isompaa ei ole rikki, Heinola arveli.

Heinola on kotoisin Pohjois-Satakunnasta, 1 900 asukkaan Honkajoelta. Kankaanpään Jääkarhujen ja Ässien kautta Lukkoon päätynyt vasta 17-vuotias puolustajalupaus harmitteli turnauksen jäämistä kesken, mutta löysi loukkaantumisestaan jotain hyvääkin.

– Nyt jäädään joukkueen kanssa Helsinkiin yöksi ja huomenna matka jatkuu Raumalle. Koska en ole pelikunnossa, niin ehkä viikonloppuna ehdin käydä Honkajoella, Heinola uskoi.

Kyläjuhlaa tuore maailmanmestari ei Honkajoelle odota.

– Ei kai siellä mitään juhlita. Onnitteluviestejä olen saanut paljon, Honkajoelta, Kankaanpäästä ja vähän muualtakin.

Suomen tehokkain pelaaja MM-kisoissa oli tamperelaislähtöinen, nykyään Oulun Kärppiä edustava Aleksi Heponiemi. Hänen vastaanottokomiteaansa kuuluivat pelaajan vanhemmat Tiina ja Ari Heponiemi sekä tyttöystävä Viivi-Sofia Minkkinen.

– Kaikki pelit katsottiin televisiosta ja fiilikset vaihtelivat tulosten mukaan. Alussa oli vähän nihkeämpää, mutta koko ajan joukkueen otteista näki, että potentiaalia on paljon parempaan, Ari Heponiemi arvioi.

Vuonna 2016 nuorten maailmanmestaruuden voittanut Suomen joukkue kohtasi kansaa isossa torijuhlassa. Nyt sellaista ei ole luvassa. Heponiemet ymmärtävät ratkaisun.

– Koko joukkuetta ei olisi saatu kuitenkaan kasaan, kun muutama pelaaja jäi Pohjois-Amerikkaan. Näillä pojillakin työt jatkuvat taas pian, joten varmaan ihan oikea päätös jättää torijuhlat väliin, Ari Heponiemi aprikoi.

Aleksi Heponiemi nousi maailmanmestaruuden myötä urheilijana tyttöystävänsä rinnalle: Minkkinenkin on maailmanmestari. Hän voitti MM-kultaa joukkuevoimistelussa Minettien joukkueessa. Minkkinen on kuitenkin jo lopettanut aktiiviuransa.

– Olen eläkkeellä, 19-vuotias Minkkinen naurahti.

Erinomaisen MM-turnauksen pelanneen Jesse Ylösenkään ei tarvitse etsiä toista maailmanmestaria kaukaa. Hänen isänsä, entinen NHL-pelaaja Juha Ylönen kuului legendaariseen vuoden 1995 MM-kultajoukkueeseen.

– Finaalin jälkeen oltiin joukkueen kanssa yhdessä ja vähän juhlittiin. Pari seuraavaa päivää on vielä vapaata. Torstaina liityn taas Pelicansin harjoitusvahvuuteen, Ylönen kertoi kuulumisensa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
51
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image