Nivalan voimanainen on nyt MM-mitalisti – Julianna Löllö nosti penkistä 102,5 kiloa ja juhlii nuorten MM-pronssia

Löllö harjoittelee pääasiassa Nivalassa. Valmentajan luona hän käy säännöllisesti Kokkolassa. KUVA: Heikki Uusitalo
Urheilu 18.5.2018 20:10
Heikki Uusitalo

Nivalalainen Julianna Löllö nosti perjantaina klassisen penkkipunnerruksen nuorten MM-kisoissa pronssia. Löllön tulos Vantaan MM-kisoissa oli 102,5 kiloa. 

23-vuotiaiden 72 kilon sarjassa nostanut Löllö on parantanut tuloksiaan hurjaa tahtia ja napannut noin neljä vuotta kestäneen voimailu-uransa aikana jo monta SM-mitalia, EM-pronssia sekä nostanut useita Suomen ennätyksiä. MM-pronssi oli hänelle ensimmäinen maailmanmestaruustason mitali. 

Löllö rikkoi samalla sadan kilon rajan penkkipunnerruksessa. Ennätys parani rutkasti. 

– Nyt tuntuu aivan hemmetin mahtavalta ja suuri unelma toteutui. Monen vuoden työ nyt palkittiin ja se satasen kummitus ylitettiin. Ennätys parani viisi kiloa, Löllö kommentoi Kalevalle. 

Julianna Löllö pääsi pokkaamaan MM-pronssia Vantaan MM-kisoissa. KUVA: Marjoriikka Löllö

Kilpailu oli varsin tiukka. Voiton vei lopulta Ruotsin Vilma Olsson, jonka paras nosto oli 107,5 kiloa. Hopeaa otti Venäjän Anna Mikryukova, joka sai ylös 105 kiloa. 

Löllön paras tulos tuli ylös viimeisellä eli kolmannella nostolla. 

– Nostot olivat aika minun tyylisiäni ja itsestäni tuntui helpolta. Viimeiseen nostoon olin päättänyt, että se tulee ylös ja se tuli. Eli kokonaisuutena elämäni hienoin hetki ja nautin päivästä valtavasti. 

Löllö on kotoisin voimailuperheestä. Hänen isänsä Tuomo Löllö oli pitkälle yli 200 kilon penkkipunnertaja ja voitti omalla urallaan useita arvokisamitaleita veteraanisarjoissa.

Lue myös: Nivalalainen Julianna Löllö nostaa isänsä jalanjäljissä hurjia rautoja.

Näin Julianna Löllö viimeisteli kuntoaan SM-kisoihin viime marraskuussa:

90 kiloa on nuorelle Julianna Löllölle penkkipunnerruksessa helppo sarjapaino.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kunnon kaari kyllä selässä ku nytkyttelee. Vielä siitä vähän isompi, niin tarvi ku nostaa painot telineeltä ja laskea takaisin alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paha tauti se on kateellisuus, tulee puututtua asioihin, mistä ei välttämättä mitään ymmärrä...Sääntöjen mukaisia punnerruksia ja Kaarta tuosta lisäämällä ei nostomatka enään muutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julianna on upea urheilija. Toivottavasti hän välttyy vakavilta vammoilta, niin ties mitä vielä saavuttaa. Vammat ja sairaudet ovat kuitenkin ne, jotka Juliannan pitää osata välttää. Niihin niin monen lahjakkuuden taival tyssää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:06
Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"
9:47
Lintujen kevätmuutto alkaa olla ohi Pohjois-Pohjanmaalla - Lintukevääseen kuuluu aina myös harvinaisuuksia
9:08
Vanhat kuvat: Uutta teatteritaloa vasta rakennettiin Oulussa - muistatko kohun Jumalan Teatterista?
8:22
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
8:06
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
8:04
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
8:00
Valtameret täyttyvät muovista, mutta uudet biotuotteet eivät ole lyöneet läpi – Mistä asia kiikastaa ja onko suomalaisilla start up -yrityksillä ratkaisu ongelmaan?
69
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
11
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
10
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
7
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
6
Kohti reilumpaa maanhankintaa – "Oulun taudin” on mahdollistanut lunastuslaki ja sen arvonleikkaussääntely Lukijalta
6
HS: Junes Lokalle sakkotuomio Helsingin mielenosoituksessa niskoittelusta – hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Ihan oikein. Ovat kuin kasvain Suomessa. Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image