Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Tek­ni­sim­mis­sä mutkissa en ollut ihan omimmillani"

Iivo Niskanen (vasemmalla) sijoittui Nove Mestossa toiselle sijalle. Voittoon hiihti Venäjän Aleksandr Bolshunov ja kolmannen sijan Norjan Sjur Röthen. KUVA: MARTIN DIVISEK / EPA
Urheilu 18.1.2020 13:45 | Päivitetty 18.1.2020 16:16
STT

Nove Meston maalialueelta löytyi valoisia suomalaisilmeitä miesten vapaan hiihtotavan maailmancupin kilpailun päätteeksi. Iivo Niskanen sijoittui lauantaina Venäjän Aleksander Bolshunovin jälkeen toiseksi, ja Perttu Hyvärinen hurjistui kuudenneksi kiivaimpaan vauhtiin.

Tulos petasi lupaavat suomalaisasemat sunnuntain takaa-ajoon perinteisen 15 kilometrillä. Niskanen hyökkää Bolshunovin perään 24,3 sekunnin taka-matkalta. Peräänsä hän saa Norjan Sjur Röthen, Venäjän Andrei Melnitshenkon ja Ranskan Jean Marc Gaillardin.

– Onhan siinä työmaata, mutta ihan kiva lähteä kilpailuun tältä sijalta, Niskanen arvioi Hiihtoliiton äänitiedotteessa Bolshunovin vajaan puolen minuutin etumatkaa.

Hyvärinen pääsee reissuun vain 5,2 sekuntia ranskalaisen perässä, mutta saa toisaalta takaa painetta Norjan kaksikolta Johannes Hösflot Kläbolta ja Simen Hegstad Krügeriltä.

Niskanen kiihtyi nousuissa

Niskanen oli tyytyväinen hiihtoonsa ja uran ensimmäiseen vapaan hiihtotavan podiumsijoitukseen, mutta huomasi jääneensä radan teknisimmissä osissa kilpailun voittajasta.

– Sijoitusta ei voi jossitella. Se oli tänään maksimi, mutta aggressiivisemmalla hiihdolla olisin saattanut säästää muutaman sekunnin radan mutkissa, Niskanen arveli.

– Bolsu oli niissä kohdissa aika hyvä.

Niskanen ja Hyvärinen arvioivat etukäteen, että erot jäävät Nove Meston helpolla reitillä pieniksi. Tilanne muuttui, kun taivaalta alkoi tupruttaa lunta jo naisten kilpailun aikana.

Pehmennyt hiihtoura tuntui sopivan suomalaisille.

– Jaksoin nousupätkät hyvin. Sain niissä jopa eroa Bolshunoviin kiinni, Niskanen iloitsi hiihtovauhdistaan.

Hyvärinen sai apua idästä

Myös Hyvärinen sai suksen kelpo liukuun, mistä hän kiitti vuolaasti myös suksihuoltoa.

– Suksi oli tänään täydellinen ja mies kohtuullisen hyvä. Sillä yhdistelmällä tuli elämäni paras maailmancupin sijoitus. Oli todella hieno kisa, Hyvärinen iloitsi.

Hyvärinen pääsi matkalla hyvään seuraan, mutta lumisade teki kilpailusta odottamattoman raskaan.

– Rankka kisa ja rankka keli. Latu-ura oli pehmeä, Hyvärinen tiivisti olot.

Hyväriselle sattui matkalla myös pieni onnettomuus, kun hän tökkäsi viimeisellä lenkillä sauvansa reikään.

– Sauva katkesi, mutta aika nopeasti sain siinä uuden kätöseen, Hyvärinen kiitteli ripeästi apuun rientänyttä Venäjän huoltajaa.

Ristomatti Hakola oli kilpailussa 18:s ja Markus Vuorela 53:s. Kokonaistulos sai kehut miesten valmentajalta Teemu Pasaselta.

– Kokonaisuudessaan erinomainen kisa meiltä. Iivolta ja Pertulta todella hyvät hiihdot, ja myös huolto onnistui hyvin, Pasanen kiitteli.

Sunnuntaina Nove Meston ohjelmassa ovat naisten kymmenen kilometrin takaa-ajo ja miesten 15 kilometrin takaa-ajo perinteisellä hiihtotavalla.

Juttua päivitetty uusilla kommenteilla 18.1. kello 16.16.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kauden kuluessa suomalaiset hiihtäjät saavuttavat hyvän tuloskunnon. Talvilajit ovat vaativia etenkin terveyden suhteen, pakkanen, viima, kostea ilma. Onnea tuloksen tekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka suomalainen ei suuren itäisen maan tovereista juurikaan välitä, niin nyt veli venäläinen osoitti oivaan kilpailuhenkeä antamalla sauvan katkenneen tilalle.

Ne meistä jotka ovat tehneet muutakin kuin kävelleet käden taskuissa muistavat mitä tapahtui vuonna 94 Myllylälle Lillehammerin 30 perinteisen kisassa. Ja miten kuvioon liittyi norjalainen huoltomies joka katseli oravia puissa kun meidän Mikalta katkesi sauva! Perskeles! Sitä ei ole vieläkään täällä saloilla annettu norskeille anteeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjalaisten urheilumiesten ja -naisten kansallismielisyys on silmiinpistävä. Heidän on raskasta tukea puolueettomasti muun maalaisia kisoissa. Tästä täytyy puhua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on kovia jätkiä pohjoisesta,suhoo on ollut kova luu jo monena kautena mutta niin on iivokin ja röötte.
talvi on vasta alussa mutta urakaa on hiihtäjillä ollut miten ihmeessä aikovat jaksaa pääsisäishangiille asti ,ei käy kateeksi hejän tulot ne on vain murusia mitä pörssissä saisi vastaavalla sijoituksella ja resurssilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räkä poskella oleva hiihtäjä on karsea näky. Meillä kotona opetettiin niistämään ja pyyhkimään naama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi pitänyt Iivo valita vuoden urheilijaksi. Nyt valittiin joku potkupalloilija, joka oli vasta päässyt kisaamaan vain EM-tason kisaan, jossa tullee jäämään viimeisten joukkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennyttä maailmaa, jalkapallo pyörittää suomalaista nuorisoa. Kas kun et keihäänheittäjää vaatinut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin no. Sinä olet tuota mieltä. Jos kuitenkin katsotaan vaikkapa tv katselumääriä niin jopa kansallinen hiihdon Suomen Cup kerää enemmän katsojia kuin Huuhkajien maaottelut. Tämä toki ennen tätä yllättävää karsintamenestystä. EM kisojen jälkeen toki palaamme normaaliin marssijärjestykseen ja fudis vajoaa Suomessa samaan marginaaliin missä se on ollut viimeiset vuosikymmenet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jalkapallo? Suomen nuorisoa ei nykyisin liikuta mikään. Mobiilisovellukset ovat nuorison harrastus.

Lapset ja nuoret pitää saada liikkumaan ja ulkoilemaan. Liikuntaneuvontaan ja lajikohtaisiin opastuspäiviin täytyy sijoittaa opetus- ja sivistyspalvelujen määrärahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iivo ottaa huomenna Bolsun kiinni mutta häviää loppukirissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Iivo jättää Bolsun huomenna suoraan vetoon. Ihan niin kuin teki 2018 Olympialaisten viidelläkympillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image