Neziri ja Mäkelä käyn­nis­te­le­vät konettaan Paavo Nurmen kisoissa

Nooralotta Neziri juoksi perjantaina Lahdessa ja tiistaina Turussa. KUVA: Mika Kanerva
Urheilu 10.6.2019 19:48
STT

Turun stadion kuhisee tiistaina arvokisamitalisteja - suomalaistaustainen Daniel Ståhl jahtaa kiekossa mahtikaarta

Suomalaiset yleisurheilijat pääsevät tiistaina Turussa kiivaaseen kyytiin, kun lähes viisikymmentä arvokisamitalistia osallistuu kansainvälisiin Paavo Nurmen kisoihin. Kilpailukautensa toden teolla aloittavat suomalaistähdet, aitajuoksija Nooralotta Neziri ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä iloitsevat kovasta kansainvälisestä vastuksesta.

Monta vuotta kotimaista pika-aikamatkaa hallinnut Neziri lähtee kauden ensimmäiseen totiseen starttiinsa haastajana, kun Annimari Korte kellotti Lahdessa viime viikolla ennätyksekseen 12,93.

–  Jännittävä tilanne avauskisaan, tiivisti Neziri tunnelmansa.

–  Avauskisa on aina arvoitus. Talven treenit ovat kuitenkin sujuneet niin hyvin, että odotukset ovat melko korkealla.

Neziri ja Korte saavat Turussa lujan vastuksen. Lähtöviivalle asettuvat Yhdysvaltain Christina Clemons ja Nia Ali, jotka ovat tänä vuonna alittaneet 12,80.

Myös Mäkelä aloittaa kilpailukautensa luottavaisena. Viime vuonna valmentajaa vaihtaneella loikkaajalla on takanaan ehjä harjoituskausi.

–  Tuomas Sallisen kanssa valmennus on sujunut loistavasti. Meidän yhteistyömme pelaa loistavasti, ja kaikki tekeminen on määrätietoista, kertoi Mäkelä.

Ruotsin kiekkohirmu saarijahdissa

Kiekonheiton maailmantilaston kärkimies Daniel Ståhl tavoittelee kisoissa reilua 70 metrin ylitystä. Ensimmäistä kertaa äitinsä synnyinkaupungissa kilpaileva Ståhl on tänä vuonna heittänyt 70,56. Vajaan puolen metrin parannus tulokseen toisi miehelle palkinnoksi saaren Turun saaristosta.

Kisajärjestäjät ovat luvanneet kiekonheiton voittajalle bonuksena saaren, mikäli voittotulos on vähintään 70,98.

–  Aiemmin vain keihäänheitossa on ollut saari bonuspalkintona, mutta halusimme tänä vuonna lisätä palkinnon myös kiekonheittoon. Tulosrajaksi määräytyi pisin Suomessa heitetty kiekkokaari, kertoi kisojen pääsihteeri Jari Salonen.

Keihäänheitto ei jää Nurmen kisoissa pimentoon, vaikka Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen puuttuvat osallistujalistalta. Olympiavoittajat Thomas Röhler ja Keshorn Walcott saavat vastaansa Oliver Helanderin lisäksi tänä vuonna yli 89 metriä heittäneet Magnus Kirtin ja Bernhard Seifertin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image