Tilaajille

Naisleijonien tulisieluinen luotsi Pasi Mustonen ei koe tarvetta miellyttää ketään – "Mitä vanhemmaksi tulen, yritän olla säälimättömän rehellinen"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on ottanut suomalaisessa jääkiekkokeskustelussa näkyvän roolin. KUVA: Vesa Moilanen
Urheilu 13.4.2019 8:00
Kimmo Siira

Naisleijonat MM-kisojen huipennukseen johdattava päävalmentaja Pasi Mustonen haluaa, että omat suojatit muistavat hänet vuosien päästä luotsina, joka ”saattoi välillä olla mulkku, mutta joka oikeasti välitti pelaajista”.

Se oli kovaa, suorasanaista puhetta yllättävässä paikassa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tähdet Riikka Välilä (nyk. Sallinen), Jenni Hiirikoski ja Michelle Karvinen katselivat toisiaan hämmentyneinä Gangneungin olympiakylässä 10. helmikuuta 2018, kun päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi medialle näkemyksiään.

Luotsin ulostulo yllätti kaikki – sekä pelaajat että paikalla olleet toimittajat.

– Keskiverron kansainvälisellä tasolla pelaavan naisen ymmärrys pelistä ei ole samalla tasolla kuin miespelaajalla. Naisjoukkueilla on yleensä todella vaikea pelata yksinkertaisesti, Mustonen täräytti.

Mustosen lausunnoista syntyi kohu, sillä mielipiteiden ajoitus oli erikoinen. Kahden päivän päässä odotti maajoukkueen neljän vuoden projektin huipennus: Pyeongchangin olympiaturnaus. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

128
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
40
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image