Tilaajille

Naisleijonien tulisieluinen luotsi Pasi Mustonen ei koe tarvetta miellyttää ketään – "Mitä vanhemmaksi tulen, yritän olla säälimättömän rehellinen"

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on ottanut suomalaisessa jääkiekkokeskustelussa näkyvän roolin. KUVA: Vesa Moilanen
Urheilu 13.4.2019 8:00
Kimmo Siira

Naisleijonat MM-kisojen huipennukseen johdattava päävalmentaja Pasi Mustonen haluaa, että omat suojatit muistavat hänet vuosien päästä luotsina, joka ”saattoi välillä olla mulkku, mutta joka oikeasti välitti pelaajista”.

Se oli kovaa, suorasanaista puhetta yllättävässä paikassa. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tähdet Riikka Välilä (nyk. Sallinen), Jenni Hiirikoski ja Michelle Karvinen katselivat toisiaan hämmentyneinä Gangneungin olympiakylässä 10. helmikuuta 2018, kun päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi medialle näkemyksiään.

Luotsin ulostulo yllätti kaikki – sekä pelaajat että paikalla olleet toimittajat.

– Keskiverron kansainvälisellä tasolla pelaavan naisen ymmärrys pelistä ei ole samalla tasolla kuin miespelaajalla. Naisjoukkueilla on yleensä todella vaikea pelata yksinkertaisesti, Mustonen täräytti.

Mustosen lausunnoista syntyi kohu, sillä mielipiteiden ajoitus oli erikoinen. Kahden päivän päässä odotti maajoukkueen neljän vuoden projektin huipennus: Pyeongchangin olympiaturnaus. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image