Mutru paras suomalaismies Rukan yhdistetyn kisassa – Seidl vei voiton

Ilkka Herola pääsi vain 91 metriin. Arkistokuva. KUVA: DANIEL KOPATSCH / EPA
Urheilu 24.11.2018 13:58 | Päivitetty 24.11.2018 18:10
STT

Vaarallisella voimalla puhkunut tuuli saneli Rukan yhdistetyn kilpailua lauantaina. Mäkiennätystä 145,5 metrin hypyllään hätyytellyt Itävallan Mario Seidl hiihteli Kuusamossa ensimmäisen voittonsa maailmancupissa. Hyppytuntumaa hakevat Suomen maajoukkueen kärkimiehet epäonnistuivat Leevi Mutrua lukuunottamatta.

Mutru nousi hiihdossa seitsemän sijaa 14:nneksi. Eero Hirvonen oli kesän hyppytauon jäljiltä 30:s, nuorten maailmanmestari Arttu Mäkiaho 31:s ja Ilkka Herola lupaavasta kesäkaudesta huolimatta 33:s.

– Aika haastava kauden alku näin isossa mäessä ja vaarallisessa tuulessa. Parhaat olivat silti mäessä tosi kovia, päävalmentaja Petter Kukkonen maisteli tulosta.

Kilpailu oli hankala yhdistetyn miehille, joilta puuttui luottamus hyppyyn. Mutru on hypännyt leireillä jopa maailmancupin avauskilpailua paremmin. Polvivaivaansa parantelevalle Hirvoselle kilpailun hyppy oli viides puoleen vuoteen. Herolan tuntuma ponnistukseen romahti syyskuussa.

– Ilkan paras fiilis katosi, kun oli leirejä, viimeinen kesä-gp ja kaiken kaikkiaan liikaa menoja, Kukkonen kertoi.

Mutru voitti Herolan ensi kertaa cupissa

Mutrun ei tarvinnut pähkäillä, mikä meni pieleen.

– Peruslaaki, Mutru kommentoi leveästi hymyillen hyppyään Rukan HS142-mäestä.

– Olo on nyt oikeasti helpottunut. On ollut terveyshuolia, ja hiihtokunto oli sen takia arvoitus. Kilpailu osoitti, että vauhti riittää.

Mutru hiihti kymmenen kilometrin takaa-ajon japanilaisen Akito Wataben perässä. Watabe kantoi kisassa keltaista liiviä viime talven maailmancupin voiton ansiosta.

Lopussa Mutru kiilasi cupvoittajan edelle.

– Piti tehdä peliliikkeitä, eikä vain ihailla Akiton keltaista lappua, Mutru selitti nykäystään reitin tasaisella osuudella.

– Otin katkenneet selät kiinni, mutta se vähän kostautui lopussa. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, sillä Akito on erittäin tasainen hiihtäjä.

Mutru on hiihtänyt uransa Herolan ja Hirvosen perässä. Rukan startin jälkeen hän lähetti kannustusviestin Herolalle.

– Täytyy illalla muistuttaa, että voitin nyt "Ilun" ensi kerran maailmancupisssa. Tiedän, että hän kestää vinoilun ja ymmärtää sen kannustukseksi.

Hirvonen huilaa sunnuntain

Yhdistetyn maailmancup jatkuu sunnuntaina Rukan joukkuekilpailulla.

– Mahdollisimman korkealle tähdätään. Enempää en osaa sanoa, kun on vielä iltapalaveri pitämättä, Mutru mietti cupin ensimmäisen viikonlopun jatko-ohjelmaa.

Päävalmentaja Kukkonen ja mäkivalmentaja Jarkko Saapunki joutuvat juonimaan sunnuntain taktiikat ilman Hirvosta. Hirvonen ilmoitti jo etukäteen kilpailevansa Rukalla vain yhdessä yhdistetyn kilpailussa varjellakseen polveaan rasitukselta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

33
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
29
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
28
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
24
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
21
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
19
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image