Mutru paras suomalainen yhdistetyn mäessä – Hirvonen ja Herola kyt­täys­a­se­mis­sa

Ilkka Herola lähtee torstaina ladulle Eero Hirvosen kanssa aikalailla yhtä matkaa. KUVA: MARKKU OJALA / EPA
Urheilu 28.2.2019 13:54
STT

Suomalaiset yhdistetyn miehet pääsevät normaalimäen kilpailussa hiihtoon suhteellisen hyvissä hyökkäysasemissa. Leevi Mutru oli parhaana suomalaisena mäessä 14:s ja starttaa kello 16.15 alkavaan hiihtoon 59 sekunnin päässä kärkipaikkaa pitävästä Norjan Jarl Magnus Riiberistä.

Suurmäen kilpailun voittanut Saksan Eric Frenzel, Eero Hirvonen ja Ilkka Herola lähtevät 10 kilometrin hiihtoon yhdessä nipussa sijoilla 22–23. Frenzelin ja Hirvosen ero Riiberiin on minuutti ja 23 sekuntia. Herola pääsee matkaan sekuntia myöhemmin.

– Olen joutunut hiihtoon paljon huonommistakin asemista. Nyt tuli mäestä sentään jonkin näköinen raapaisu, ja sain taistelumahdollisuuden, Herola totesi.

Herolalla ja Hirvosella pitäisi olla mahdollisuus kiristää ainakin mitalikamppailun tuntumaan, sillä hiihdosta on luvassa raskas.

– Tässä kilpailussa hiihtoreitti on MM-kisojen arvoinen ja sää tekee siitä edelleen raskaamman, kun hiihtoura pehmenee, Hirvonen totesi.

Frenzelin lisäksi myös Lahden 2017 kisojen saksalaisesta maailmanmestarista Johannes Rydzekistä voi olla apua suomalaisille. Rydzek starttaa vajaat kymmenen sekuntia ennen Herolaa ja Hirvosta sijalla 17.

Ilmapatja väisti Hirvosen alta

Hirvosta harmitti mäkiosuudessa eniten se, ettei hän kyennyt viemään hyppyään 99,5 metriä pidemmälle.

– Ei tullut ihan niin pitkälle kuin koekierroksella (101,5). Keulan jälkeen ja kummulla lensin vielä hyvin, mutta lopussa tulin alas kuin kivi, Hirvonen ihmetteli.

– Ottaa päähän, kun siinä oli ainekset parempaan.

Mutru iloitsi kisareissun parhaasta 99 metrin hypystään, mutta hän ei usko hyötyvänsä säästä.

– Olen ehkä liian raskastekoinen näihin oloihin, kun hiihtoura pehmenee. Tulee todella rankka hiihto, jossa ei saa metriäkään ilmaiseksi, Mutru ennakoi.

– Mutta hyppyyn olen tyytyväinen. Sain reissun parhaan hypyn osumaan kilpailuun. On hyvä merkki jatkoa ajatellen, kun pää pysyy koossa.

Suomalaiset vastustavat suolausta

Arttu Mäkiaho laskeutui mäessä 90,5 metriin ja pääsee matkaan vasta sijalta 45 lähes kaksi ja puoli minuuttia Riiberin perässä.

– Täytyy toivoa, että hiihto kulkee paremmin, kun hyppy jäi nyt noin lyhyeksi, Mäkiaho sanoi.

Suomalaiset toivoivat hiihdosta mahdollisimman raskasta, eli suomalaiset vastustavat hiihtouran suolausta. Vahvistamattoman tiedon mukaan reitistä suolattaisiin vain yksi ylämäki.

– Reitillä on pitkä työpätkä ja lasku sen perään. Siinä ei kuitenkaan juuri palaudu, jos sitä ei suolata ja se menee mössöksi, Mäkiaho kertoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

23:29
Matkustajajuna törmäsi karhuun Paltamossa – eläin saattaa olla vaarallinen, varoittaa poliisi
23:07
Inarinsaamelaisuus oli läsnä jo Kari Kyrön lapsuudenkodissa – "Saamelaiskäräjien tärkein tehtävä on saada rauha Saamenmaahan"
22:30
Oululaiset ottivat kantaa kaupungin budjettiin aluefoorumeissa – Kaakkurissa epäiltiin, että säästämisestä voikin koitua lisämenoja
22:15
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen ihminen ei ota työtä vastaan?

Sellainen ihminen joka saa sen rahan muuten kuin työtä toiselle tekemällä. Lue lisää...
awwq

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image