Tilaajille

Mr. Seefeldinä tunnettu Eero Mäntyranta houkutteli Raattiin 18 000 katsojaa – "Eivät auttaneet sotilasketjut ja mitkään"

Pellolainen Eero Mäntyranta voitti 15 km hiihdon Innsbruckin olympialaisissa vuonna 1964. Se oli hänen toinen kultamitalinsa niissä kisoissa.
Urheilu 20.2.2019 10:53
Joonas Hentilä

Kun mainitaan Itävallassa sijaitseva Seefeld, monet vetävät edelleen kaupungin nimestä yhdysviivan suoraan Pellon hiihtäjäsuuruuteen Eero Mäntyrantaan.

Innsbruckin vuoden 1964 talviolympialaisten hiihtokilpailut käytiin Seefeldin laduilla. Mäntyranta voitti 15 ja 30 kilometrin henkilökohtaiset kilpailut sekä oli mukana Suomen hopeaa voittaneessa 4 x 10 kilometrin viestijoukkueessa.

Myyttiseen tarinaan oman lisänsä toi Seefeldin kasinolla järjestetty Mr. Seefeld -kilpailu. Mäntyranta oli mukana keikistelemässä naispuoliselle tuomaristolle, jonka päätöksellä tummapiirteinen Mäntyranta sai murskavoiton ja Mr. Seefeld -tittelin merkiksi komean kruunun päähänsä. 

Tilaajille

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image