MM-tit­te­liot­te­luun­sa valmistautuva Lotta Loikkanen: "Mök­ki­vii­kon­lop­pu kavereiden kanssa voi olla vaarallisempi kuin am­mat­ti­nyrk­kei­ly­ot­te­lu"

Nyrkkeilijä Lotta Loikkanen sparraamassa Oulun Kamppailuklubilla. KUVA: Pekka Peura
Urheilu 13.11.2019 10:00
Kimmo Siira

Ammattinyrkkeilyn kuolemantapaukset ovat puhuttaneet laajasti kuluneen vuoden aikana. Joulukuiseen MM-titteliotteluunsa valmistautuva Lotta Loikkanen on seurannut keskustelua kiinnostuneena.

Hänen tulokulmansa aiheeseen on maltillinen.

– Ottelun tapahtumia seuraavat kehätuomari, nyrkkeilijän niin sanottu kulmamies sekä lääkäri. Kaikkien tehtävä on katsoa, ettei nyrkkeilijälle satu mitään. Ehkä voisi ajatella, että mökkiviikonloppu kavereiden kanssa voi olla vaarallisempi kuin ammattinyrkkeilyottelu, Loikkanen muotoilee.

Arjessaan Loikkanen käyttää tervettä harkintaa ja maalaisjärkeä.

– Aina sparratessani käytän kypärää. Enkä koskaan tee tyhmää harjoitusta, jossa minuun vain sattuu. Ei ole mitään järkeä ottaa matsia ison äijän kanssa – sellaisen, joka ei osaa hillitä voimiaan. Onneksi 49-kiloisten naisten otteluissa tulee harvemmin tyrmäyksiä. Turvallisuusnäkökulmat ovat puolellani.

Kertalaakityrmäystä Loikkanen ei ole kokenut koskaan, mutta kertaalleen ottelu on päättynyt kolmen luvunlaskun jälkeen kehätuomarin keskeytyksellä ensimmäisessä erässä. Kokemus oli opettavainen.

– Näin kävi amatööriurallani, kun olin turnauksessa Tunisiassa ja kohtasin srilankalaisen olympiakävijän. Jouduin heti lyöntirummutukseen, jonka jälkeen olo tuntui siltä kuin olisin ollut pesukoneessa, Loikkanen muistaa.

– Vielä ennen ottelua mietin, mitkä onnenkalsarit laitan jalkaani. Häviön jälkeen ymmärsin, ettei millään kalsareilla tai vaikka ennen ottelua syömälläni energiapatukalla ole merkitystä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä mökki viikonlopussa on tosiaan vaaransa mutta nyrkkeilyssä on myös vaaransa. Oireet ilmaantuu vuosien päästä ja tässä hetkessä voi tuntua laji turvalliselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.12.
Tyhjillään olevassa Karjasillan koulussa syttyi tulipalo, syttymissyy vielä epäselvä
15.12.
Presidentti Niinistö al-Holin pakolaisleirin suomalaisista: "Lapsia Suomen tulee auttaa"
15.12.
Anu Kaipainen oli Huppa-Leenaan kätkeytynyt Oulu-kriitikko – Tutkija: "Oulu on ollut omiaan kasvattamaan kirjailijoita" Tilaajille
15.12.
Mitä jos jättäisit suosiolla taakse joulunaluskiireet ja istuisit aattona valmiiseen pöytään? Hotellijoulujen suosio kasvaa, Pohjois-Suomessa huoneita on vielä vapaana Tilaajille
15.12.
Peltonen nousi vapaaohjelmallaan Saarisen ohi, Galay luisteli miesten SM-kultaan
15.12.
Kannabiksen laillistaminen muutti suunnan Kanadassa lievästi toivottuun päin, mutta musta pörssi on yhä voimissaan
15.12.
Oulun talvi on talitiaiselle ankara, eikä se pärjäisi täällä ilman ruokintaa – linnun paino voi laskea talviyönä vajaat 10 prosenttia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Isäni(kin) oli sodassa Suomea puolustamassa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaverilla mukaa isot säästöt

On vitsi. Ja muutaman tonnin rahaa saaneet vastaavat. Lue lisää...
ALOITUSHAN

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image