MM-snookerissa jättiyllätys – amatööri pudotti lajilegendan

Urheilu 23.4.2019 21:50
STT

Snooker-suuruus Ronnie O'Sullivan koki sokkihoitoa, kun Sheffieldin snooker-pyhätössä Crucible-teatterissa nähtiin lajin MM-historian kenties suurin yllätys kautta aikain. O'Sullivanin turnaus päättyi hetimiten avauskierroksella, kun amatööri James Cahill päihitti 43-vuotiaan lajilegendan 10–8.

Ammattilaiskiertueelta kaksi vuotta sitten amatööristatukselle tipahtanut Cahill on ensimmäinen amatööripelaaja, joka ottaa osaa nykymuotoiseen MM-turnaukseen. Vastassa tiistaina oli maailmanlistan ykkönen ja viisinkertainen maailmanmestari, mutta 23-vuotias Cahill ei hermoillut lainkaan.

–  Pääsin 6–5-johtoon painetilanteesta, ja sen jälkeen minusta tuntui, että paineet ovat hänellä. Hän ei halunnut hävitä minulle, voitostaan hämmentynyt Cahill kertoi BBC:n mukaan.

–  Olen aina uskonut itseeni ja siihen, että voin voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa. Nyt haluan näyttää, mihin vielä pystyn.

Vuosien 2001, 2004, 2008, 2012 ja 2013 maailmanmestari O'Sullivan jäi MM-avauskierrokselle ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Puolivälieriä pidemmälle hän ylsi viimeksi viisi vuotta sitten. Hän kertoi BBC:lle, että "raajat tuntuivat raskailta" eikä "energiaa ollut lainkaan".

–  Tunsin oloni karmeaksi. Oli vaikeuksia pysyä hereillä, O'Sullivan valitti.

–  Olo ei ole ollut hyvä muutamaan viikkoon, enkä ole pystynyt nukkumaan kunnolla pariin yöhön. MM:ään on tultava niin fyysisesti kuin henkisesti hyvinvoivana. Jos et ole sataprosenttisessa iskussa, tulee vaikeaa. Mutta hän pelasi hyvin, piti itsensä kasassa, O'Sullivan mietti vielä kehuen myös voittajaansa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image