MM-hopeajoukkue Minetit lisää vaikeutta ohjelmansa siirtymiin

Urheilu 25.5.2019 16:30
STT

SM-kisoissa valtikka säilyi Mineteillä, OVO Team jäi taakse.

Tuore MM-hopeamitalijoukkue Tampereen Sisun Minetit voitti lauantaina Turussa joukkuevoimistelun Suomen mestaruuden jo viidennen kerran peräkkäin. Viikko sitten Espanjan MM-kisoissa Minetit joutui päästämään edelleen venäläisen Madonnan, mutta tamperelaiset tähyävät takaisin maailmanmestareiksi.

Minettien valmentajan Titta Heikkilän mukaan liikkeiden vaikeustaso alkaa jo olla huipussaan, mutta jatkossa pitää keskittyä liikkeiden välisiin siirtymiin.

– Erityisesti kombinaatioiden vaikeustasoa pitäisi pystyä nostamaan, jotta MM-mitali kirkastuisi ensi vuonna kultaiseksi, Heikkilä sanoi.

Turussa Minetit sai molempina päivinä teknisistä ja taiteellisista pisteistä täyden kympin, joten joukkueelle jäi parannettavaa vain suorituspisteisiin.

Heikkilän käsissä on nuori joukkue, joka todennäköisesti pysyy hyvin koossa ensi kaudeksi.

– Suurin osa tytöistä on vielä lukiossa, joten muuttotappiota ei pitäisi syksyllä tulla.

SM-kisassa Minetit keräsi yhteispisteet 39,200 ja voitti toiseksi sijoittuneen Olarin Voimistelijoiden OVO Teamin 0,35 pisteellä.

– Suoritus oli täsmällisempi ja voimakkaampi kuin perjantain alkukilpailussa, vaikka piste-eroa ei päivien välillä tullutkaan, Heikkilä vertasi.

Myös OVO Team tähtää MM-kultaan

MM-kisoissa pronssille ja SM-kisoissa hopealle sijoittuneen OVO Teamin valmentaja Anneli Laine-Näätänen iloitsi joukkueensa suorituksesta, vaikka kirkkain mitali jäi saavuttamatta.

– Joukkueella on pitkä kausi takana, ja kuntohuippu oli tähdätty viikontakaisiin MM-kisoihin. Kova kilpailutilanne SM-kisoissa edesauttaa kuitenkin aina venymistä parhaaseen suoritukseen.

OVO Teamin selvä tavoite ensi kaudeksi on voittaa maailmanmestaruus.

– Meidän pitää tasaisesti nostaa fyysistä suoritustasoamme, jotta pystymme tekemään vaikeampia liikesarjoja. Maailmanmestaruuden voittanut Madonna on ikärakenteeltaan selvästi vanhempi joukkue, joten heillä on kokemusta ja rutiinia meitä enemmän, totesi Laine-Näätänen.

SM-pronssia voimisteli Pakilan Voimistelijoiden ja Tapiolan Voimistelijoiden yhteisjoukkue Gloria pistein 37,400.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
13:09
Iissä alkaa kaksipäiväinen IlmastoAreena, jossa aiheesta puhutaan kansantajuisesti faktoilla – puhujina esimerkiksi professori Esko Valtaoja ja tubettaja Roni Back
12:57
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
71
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
28
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image