Ministeriö myönsi lii­kun­ta­jär­jes­töil­le yli 42 miljoonaa euroa tukea

Urheilu 20.2.2019 8:44
Kaleva

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi tiistaina, että Lajiliitoille ja liikuntajärjestöille annetaan valtionavustuksia kuluvana vuonna yhteensä 42 268 000 euroa. Tukisumma kasvoi viime vuodesta 600 000 euroa. Avustusta sai kaikkiaan 124 järjestöä.

– Liikuntajärjestöjen avustaminen on tärkeää suomalaiselle urheilulle, liikunnalle sekä kansanterveyden edistämiselle, jotta liikkumattomuuden haasteeseen pystytään puuttumaan, urheiluministeri Sampo Terho totesi.

Lajiliitoista suurimmat avustukset saivat Palloliitto (2,105 miljoonaa euroa), Voimisteluliitto (1,7 miljoonaa euroa), Jääkiekkoliitto (1,545 miljoonaa euroa), Salibandyliitto (1,175 miljoona euroa), Hiihtoliitto (1,092 miljoonaa euroa) ja Suomen Urheiluliitto (1,050 miljoonaa euroa).

Liikuntajärjestöistä suurimman avustuksen sai Työväen Urheiluliitto (1,410 miljoonaa euroa) ja liikunnan palvelujärjestöistä Olympiakomitea (6,590 miljoonaa euroa).

MAINOS

Kommentoi

Aivan käsittämätöntä, että tukisummaa ei jyvitetä harrastajamäärän mukaan. Jalkapallolla on lisenssipelaajia lähes saman verran kuin muilla yhteensä ja harrastajamääräkin on esimerkiksi jääkiekkoon verrattuna kaksinkertainen. Palloliiton tukisumma pitäisi olla vähintään kaksinkertainen ja käyttää fasiliteettien luomiseen ja valmentajakoulutukseen Suomessa. Esimerkiksi Oulussa tämä harjoitustilojen puute näkyy siten että talviaikaan harjoitusvuoroja ei löydy läheskään kaikille joukkueille. Sitten vielä ihmetellään miksi jalkapallon taso on niin pahasti jäljessä muista pohjoismaista, vaikka syyt ovat täysin selvät. Perustat eivät ole kunnossa ja tukirahat joilla niitä voitaisiin korjata ohjataan marginaalilajeille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harjoitustilat riippuvat kaupungin päätöksistä eikä valtionavusta

Valtionapu menee liittopomojen palkkoihin sekä huippukilpaurheilijoiden valmennukseen. Kumpikaan ei kuulu valtion tehtäviin, joten tuostakin voisi säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image