Ministeriö myönsi lii­kun­ta­jär­jes­töil­le yli 42 miljoonaa euroa tukea

Urheilu 20.2.2019 8:44
Kaleva

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi tiistaina, että Lajiliitoille ja liikuntajärjestöille annetaan valtionavustuksia kuluvana vuonna yhteensä 42 268 000 euroa. Tukisumma kasvoi viime vuodesta 600 000 euroa. Avustusta sai kaikkiaan 124 järjestöä.

– Liikuntajärjestöjen avustaminen on tärkeää suomalaiselle urheilulle, liikunnalle sekä kansanterveyden edistämiselle, jotta liikkumattomuuden haasteeseen pystytään puuttumaan, urheiluministeri Sampo Terho totesi.

Lajiliitoista suurimmat avustukset saivat Palloliitto (2,105 miljoonaa euroa), Voimisteluliitto (1,7 miljoonaa euroa), Jääkiekkoliitto (1,545 miljoonaa euroa), Salibandyliitto (1,175 miljoona euroa), Hiihtoliitto (1,092 miljoonaa euroa) ja Suomen Urheiluliitto (1,050 miljoonaa euroa).

Liikuntajärjestöistä suurimman avustuksen sai Työväen Urheiluliitto (1,410 miljoonaa euroa) ja liikunnan palvelujärjestöistä Olympiakomitea (6,590 miljoonaa euroa).

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Aivan käsittämätöntä, että tukisummaa ei jyvitetä harrastajamäärän mukaan. Jalkapallolla on lisenssipelaajia lähes saman verran kuin muilla yhteensä ja harrastajamääräkin on esimerkiksi jääkiekkoon verrattuna kaksinkertainen. Palloliiton tukisumma pitäisi olla vähintään kaksinkertainen ja käyttää fasiliteettien luomiseen ja valmentajakoulutukseen Suomessa. Esimerkiksi Oulussa tämä harjoitustilojen puute näkyy siten että talviaikaan harjoitusvuoroja ei löydy läheskään kaikille joukkueille. Sitten vielä ihmetellään miksi jalkapallon taso on niin pahasti jäljessä muista pohjoismaista, vaikka syyt ovat täysin selvät. Perustat eivät ole kunnossa ja tukirahat joilla niitä voitaisiin korjata ohjataan marginaalilajeille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harjoitustilat riippuvat kaupungin päätöksistä eikä valtionavusta

Valtionapu menee liittopomojen palkkoihin sekä huippukilpaurheilijoiden valmennukseen. Kumpikaan ei kuulu valtion tehtäviin, joten tuostakin voisi säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:12
KRP: Suomalaisyrityksiin kohdistetuista verkkohyökkäyksistä koitunut noin 1,3 miljoonan euron kustannukset – kyseessä kansainvälinen ilmiö
19:00
Kingston Wallin Petri Walli oli väsymätön kokeilija – tribuuttibändi nousee Club Teatrian lavalle lauantaina Tilaajille
19:00
Yhä useammasta vakuutusyhtiöstä ja pankista vastataan asiakkaiden puheluihin myös lauantaisin – osa yhtiöstä puntaroi, onko sunnuntaiaukiololle tarvetta
18:56
Erikoiskuljetus haittaa liikennettä Taivalkosken ja Kiimingin välillä
18:34
Nokia-puhelinten valmistaja: Puhelimet eivät vuotaneet henkilötietoja Kiinaan
17:02
Oulu Sinfonian intendentin virkaa on hakenut yhteensä 16 henkilöä – katso lista hakijoista
16:56
Turkiseläimen nylkemisen elävältä näyttävä video on eläinaktivistien huijaus, väittää Kansainvälinen turkisalan kattojärjestö

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image