Mikko Korhonen selviytyi ensimmäistä kertaa jatkoon golfin major-kilpailussa

Shane Lowry jakaa Britannian avoimen golfturnauksen johtoa yhdysvaltalaisen J.B. Holmesin kanssa. Suomalainen Mikko Korhonen selvitti tiensä viikonlopun kierroksille. KUVA: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA
Urheilu 19.7.2019 22:42
STT

Mikko Korhonen pelasi perjantaina loistavasti Britannian avoimen golfturnauksen toisena pelipäivänä ja selvitti tiensä viikonlopun kierroksille. Korhonen on pelannut major-kilpailussa kahdesti aiemmin, mutta ei koskaan ennen ole päässyt jatkokierroksille.

– Hienoa päästä viikonlopulle mukaan! Tästä eteenpäin edetään vain lyönti kerrallaan, Korhonen iloitsi tiedotteessaan.

Perjantaina Korhonen löi 69 kertaa alittaen kentän par-tuloksen kahdella lyönnillä. Korhosen kokonaistulos on 141 (–1), jolla hän on toisen kierroksen jälkeen jaetulla 32. sijalla.

Toisen kilpailupäivän sääolot Pohjois-Irlannin Portrushissa olivat kaksijakoiset. Aamupäivällä kentälle lähteneet pelaajat säilyivät kuivana, mutta iltapäivällä sade piiskasi hetkellisesti rajusti Pohjois-Irlannin pohjoisrannikkoa. Iltapäivällä kentälle lähteneiden joukkoon kuului myös Korhonen, jota myräkkä ei hyydyttänyt.

Suomalainen aloitti kierroksensa loistavasti tehden ensimmäisten kymmenen reiän aikana neljä birdieä. Kentän jälkimmäisellä puoliskolla Korhonen sortui tekemään kaksi bogeya, mutta paransi silti torstaina pelattua tulostaan kolmella lyönnillä.

– Tuulta oli tänään aika vähän ja se helpotti pelaamista. Golf on edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa, Korhonen luonnehti.

Royal Portrush vaati isoja raatoja

Royal Portrushin kenttä osoitti kahden ensimmäisen kierroksen aikana vaikeutensa ja arvaamattomuutensa. Ensimmäisellä kierroksella katastrofaalisesti pelanneet moninkertaiset major-voittajat Rory McIlroy, Tiger Woods ja Phil Mickelson eivät pystyneet toisena kilpailupäivänä pelastautumaan jatkoon.

– Tämä on turhauttavampaa kuin mikään muu, koska rakastan pelata major-kilpailuissa. Vaikeinta on hyväksyä, ettei vanhempana pelaajana pysty enää pitämään yllä samaa suoritustasoa kuin 23-vuotiaana, Woods, 43, sanoi.

Todella lähelle jatkopaikkaa pääsi seitsemän birdieä ja päivän parhaan tuloksen 65 lyöntiä takonut McIlroy, joka jäi jatkopaikasta lyönnin päähän.

Kilpailun johtoa jakavat irlantilainen Shane Lowry ja yhdysvaltalainen J.B. Holmes tuloksella 134 (–8). Peräti 17 pelaajaa on maksimissaan neljä lyöntiä johtokaksikkoa jäljessä.

– Asetelmat ovat loistavat, mutta voi luoja, miten pitkä matka on vielä edessä, Lowry huokaisi.

MAINOS

Kommentoi

Oli hienoa katsoa koko lähetys. Hyvä Mikko ja harmi että Rory jäi lyönnin päähän cutista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:14
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
12:40
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
12:30
Poliisi pyytää havaintoja 17-vuotiaasta kadonneesta rovaniemeläistytöstä
12:17
Mörköpilvi kohoaa Kittilän ylle kerran päivässä – puolustusvoimat räjäyttää vuosittain taivaan tuuliin 25 000–30 000 kiloa vanhoja räjähteitään Tilaajille
12:06
Presidentti Niinistö sanoo puhuvansa Putinin kanssa Moskovan mielenosoituksista ja Arkangelin räjähdyksestä – kutsuu Norjan puolustuskeskusteluihin
12:03
Ranskalaispari vei hiekkaa sardinialaiselta rannalta – nyt paria uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio
11:58
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
69
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
61
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
25
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
25
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
22
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
21
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
19
Metsästyskausi pamahtaa liikkeelle tänään – Karhuja voi kaataa reilut 300, sillä tarkoitus on "pitää karhut karhuina"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image