Miesten viestijoukkue haaveilee MM-mitalista kymmenen vuoden tauon jälkeen – mukana Hakola, Heikkinen, Hyvärinen ja Niskanen

Urheilu 28.2.2019 12:24 | Päivitetty 28.2.2019 13:49
STT

Suomi elättelee ohutta haavetta miesten 4x10 kilometrin viestin mitalista perjantaina Seefeldin MM-laduilla. Kuten viestin konkari Matti Heikkinen torstaina totesi, viesti on suomalaisen mieshiihdon tasonmittari.

Edellisen kerran suomalaiset voittivat arvokisoissa miesten viestimitalin kymmenen vuotta sitten Liberecin MM-kisoissa. Suomi oli silloin pronssilla, ja joukkueesta on jäljellä enää silloinen avaaja Heikkinen.

– Silloin ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, kun ensimmäinen työntö, ja sauva poikki, Heikkinen muisteli.

Heikkisen mukaan Suomi on ollut monta kertaa samalla loppusuoralla mitalivauhdin kanssa, mutta sijoilla 4–5. Viime talvena Suomi oli neljäs, MM-Lahdessa viides.

–  Jos mitali tulee, silloin kaiken pitää onnistua, Heikkinen sanoi.

Heikkinen jätti keskiviikon 15 kilometriä hiihtämättä ja on tyytyväinen ratkaisuunsa.

–  Olen palautunut hyvin, ja on mukava lähteä hiihtämään kovaa, Heikkinen sanoi. Viestin jälkeen hänellä on ohjelmassa vielä 50 kilometrin kisa sunnuntaina.

Hakola tai Hyvärinen ankkuriksi

Seefeldissä Heikkinen hiihtää viestiä vapaalla hiihtotavalla ja todennäköisesti kolmososuudella. Perinteisen hiihtotavan kakkososuus on korvamerkitty Iivo Niskaselle. Muut hiihtäjät ovat Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen. Hakolaa on pedattu avausosuudelle koko kauden, ja Hyväriseltä on tällä kaudella sujunut vapaa perinteistä paremmin.

–  Pyörittelimme eilen palaverissa muutamia variaatioita. Katsotaan, jos saataisiin aiheutettua muille joukkueille pientä yllätystä, Hyvärinen sanoi.

–  Lähtökohta on se, että saisimme hiihdettyä kovimman mahdollisen ajan.

Hakola sanoi aamun mediatilaisuudessa tuovansa viestin Niskaselle ja tunnusti, että hänelle kynnys on matalampi perinteiselle kuin vapaalle. Hakolan osalta kysymysmerkki on vire, sillä hän ei koe olevansa kauden parhaassa kunnossaan. Ongelmakohta oli sairastuminen helmikuun alussa kotimaassa, ja siitä on yhä juonteita.

–  Palautuminen on heikkoa, Hakola sanoi.

Nuorisoläppää jurottavalle konkarille

Keskiviikon pronssimitalisti Niskanen ei ehtinyt kisan jälkeen tehdä edes loppuverryttelyä, joten hän ottaa viestin aattopäivän kevyesti. Ohjelmassa oli kevyttä hiihtelyä ja illalla pieni hölkkä poikien kanssa.

– Saa vähän paikkoja vetreiksi. Suksitestejä ei tarvitse tehdä, sillä täällä on ollut jo yksi märkä päivä.

Perjantaiksi ennustettu vesisade voi tasoittaa joukkueiden eroja ainakin niin, etteivät Keski-Euroopan joukkueet hyödy auringon lämmittämistä oloista, joihin he ovat tottuneet.

Viestijoukkueen nuorisoketjusta Hakola, Hyvärinen ja Niskanen ovat 27-vuotiaita, konkari Heikkinen 35-vuotias.

–  Risen (Hakola) ja Peran (Hyvärinen) kanssa olemme heittäneet nuorisoläppää. Ehkä emme enää ole niin nuoria, mutta on ollut henki, että joskus olemme samassa joukkueessa. Sitä on nyt mielenkiintoista lähteä hiihtämään, Niskanen sanoi.

–  Matti on ollut silloin jo maajoukkueessa, kun me olemme painaneet nuorten ryhmästä tulemaan. Tuolla hän jurottaa haastattelussa, mutta hän on ollut hyvällä fiiliksellä. Eri mies kuin Pyeongchangissa. Olen luottavainen, että Matti on kauden parhaassa vireessä, Niskanen naureskeli.

Ranska, Ruotsi, Saksa, Italia

Suomi vahvistaa viestikokoonpanon tänään kello 20 Suomen aikaa alkavaan joukkueenjohtajien kokoukseen. Maajoukkuevalmentaja Teemu Pasanen listasi Suomen vastustajiksi eritoten Ruotsin, Ranskan, Saksan ja Italian.

–  Mikään noista joukkueista ei ole sellainen, etteikö niitä voisi voittaa, Pasanen sanoi.

Saksalaiset hiihtivät keskiviikon 15 kilometrillä vahvasti, mutta Pasasen mukaan heidän tasonsa ei välttämättä riitä mitalitaisteluun. Olympialaisissa pronssille hiihtäneellä Ranskalla on kova joukkue, mutta se voi olla haavoittuva perinteisellä hiihtotavalla.

–  Ruotsilla on myös monta vaihtoehtoa viestijärjestykseksi, Pasanen sanoi.

Italian vahvin lenkki on Francesco De Fabiani, mutta sprinttihiihtäjä Federico Pellegrinolle kymppi on jo pitkä matka. Kaksikon takana taso laskee.

Ennakko-oletus on, että Norja ja Venäjä taistelevat mestaruudesta omassa kastissaan.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ehdottomasti Suomen joukkue olisi pitänyt olla hakola, niskanen, vesa-matti loiri ja kiira korpi. Viimeksimainitut ovat vapaan kaatumistyylin spealisteja ja olisivat olleet mainioita perinteen vaalijoita niskasen ja hakolan rinnalla. Vähän epäilyttää heikkisen ja hyvärisen kaatumistaidot mutta huomenna ne nähdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herola voisi korvata jonkun kansallisesta ryhmästä, osoittanut ettei hyydy kuumuudessa ja märällä ladulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan haaveita pitää olla, mutta Suomen hiihtäjien suoritukset eivät anna aihetta optimismiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:01
Palokunta sammuttaa Limingantullissa puuelementtitehtaan hallin katossa korkealla olevan nosturin paloa
12:42
Kotihälytyksiä luvassa, korona voi kiristää tilannetta entisestään, pääsiäinen poliisille haastava ajankohta – "Toimettomuus ja liika alkoholi ovat huono yhdistelmä"
12:39
Suden yöllinen vaellus Oulun Metsokankaalla tallentui lukijan videolle – "Todennäköisesti nuori yksilö", sanoo tutkimusprofessori
12:33
Suomen Yrittäjien kysely: lähes puolet yrityksistä tarvitsee valtion tukea selvitäkseen koronakriisistä, joka kymmenes pelkää konkurssia
12:08
Suomessa voi tulla pulaa kahvista ja hedelmistä, jos ruokamarkkinat häiriintyvät pahoin – PTT: Ongelmat iskisivät jo valmiiksi nälänhädästä kärsiviin maihin Tilaajille
11:57
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin – yhtiö lomauttaa henkilöstöään
11:47
Taiteen edistämiskeskus: Uusi asiantuntijapalvelu taiteilijoille ja sote-sektorin toimijoille
58
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
31
Hallitus tiukentaa rajaliikennettä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä, rajoitukset koskevat myös laivojen henkilöliikennettä – Katso tallenne tästä
27
Länsimaissa takki kääntyy ja kasvot peittyvät – miksi saksalainen suojaa kasvonsa, mutta suomalainen ei?
19
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
18
Tiistaiaamun tiedot: Tartuntoja todettu Suomessa nyt 2 308, varmistettu määrä nousi 132:lla – Oulussa nyt 70 tapausta, sairaanhoitopiirissä 85
15
Alkoholin kokonaiskulutus laski roimasti viime vuonna, suurin selittävä tekijä matkustajatuonnin väheneminen – suunta ollut laskeva jo yli kymmenen vuotta
9
Kuntia kehotetaan selvittämään, voisivatko alueen yritykset aloittaa pikaisesti kankaisten suusuojainten valmistuksen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

286 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

sulla on varmaan joku järkevä perustelu tuommoselle verolle siitähän kärsii köyhät tuunarit ensimmäisenä esim minä nosta... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image