Mies joka toi karaoken Suomeen

Rahasta kiinni. Kalervo Kummola kaipaa kaukaloon yhden sijasta kahta päätuomaria karsimaan koukkaamiset.
Urheilu 21.11.2005 11:37
STT
On vaikea uskoa, ettei Kalervo Kummola ole keksinyt jääkiekkoilua. Suomessa tuskin on viime vuosikymmeninä tehty monta lajia liippaavaa päätöstä, jossa Kummola ei olisi ollut mukana.

Jääkiekkoliitossa puhetta johtava, Kansainvälisen liiton IIHF:n varapuheenjohtaja kavahtaa lajiliiton polttomerkkiä. "Olen Suomen olympiakomitean valtuuskunnan puheenjohtaja, että siihen liittyen olen kaikkiruokainen urheiluihminen."

Moni muistaa, että Kummolan johtama tv-tuotantoyhtiö Vip Vision oli 1990-luvulla synnyttämässä Suomeen neljättä valtakunnallista televisiokanavaa. Harvempi tietää, että sama yhtiö oli vuosia aiemmin tuottanut hitti-ilmiö karaoken Suomeen.

"Veljeni oli hommissa Hongkongissa ja kertoi Japanissa riehuvasta villityksestä. Yhtiömme sai karaoken ravintolamarkkinoilla nopeasti monopoliaseman." Hänen karaokebravuuri on Beatlesin Yesterday.

Kummola on vuosien virrassa väistynyt televisiotoimijana ja poliitikkona tarkkailijaksi. "Viimeinen poliittinen luottamustehtäväni päättyi toukokuussa, kun lopetin Pirkanmaan maakuntaliiton valtuuston puheenjohtajana. Ehdin olla politiikassa 24 vuotta."

Poliittista vääntöä hän on saanut tuta nykyisessä leipätyössään Tampere-talon toimitusjohtajana. Suomen EU-puheenjohtajakauden suurin kokous, Asem-huippukokous oli määrä pitää syksyllä 2006 Tampereella, mutta paikaksi vaihtui Helsinki. Tampere saa kuitenkin järjestettäväkseen neljä merkittävää EU-kokousta.

Toimitusjohtaja näkee Tampere-talon tulevaisuuden vakaana. Kummola ei olisi Kummola, ellei hänellä orastaisi mielessään näky. "Haaveena on, että talon viereen Sorsapuistoon nousee monitoimikeskus suurtapahtumia varten. Tampereelle pitää joka tapauksessa rakentaa uusi jäähalli."

Kummolan mukaan jäähallille on käyttöä viimeistään 2013 mennessä, jolloin Suomi todennäköisesti seuraavan kerran isännöi jääkiekon MM-kisoja.

Suomen asema jääkiekkokartalla on aiheuttanut parran pärinää. Leijonien edellisestä MM-mitalista on kulunut yli neljä vuotta. Kummolan mukaan suomalaisella jääkiekolla ei ole hätää. "Ruotsiin lähtevien pelaajien määrä on ongelma, mutta onhan meillä maksavia ihmisiäkin melkein puolet vähemmän."

Kummola on tyytyväinen, että lajiliitto IIHF sai kesällä valmiiksi uuden yhteistyösopimuksen NHL:n kanssa. Sopimuksen ulkopuolelle jäi merkittävistä kiekkomaista Venäjä. "Tärkeintä on, että 95 prosenttia huippukiekkoilussa vaikuttavista ihmisistä tunnustaa sopimuksen. Jos sitä ei olisi syntynyt, NHL odottaisi aikansa ja veisi pelaajan Euroopasta ilmaiseksi."

Patruunamainen urheilujohtaja on lukemattomien tarinoiden kohde eli kirjan väärti. Sellainen on Kummolasta vielä kirjoittamatta. "Kyselijöitä on ollut. Toistaiseksi en ole nähnyt kirjaa tarpeelliseksi."

REIMA RAUTIAINEN, STT,

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image