Matti Rajakylä kyllästyi kilpailuihin

Matti Rajakylän taiteilijaluonteen uintiura vaihtui paineettomaan hippielämään. KUVA: Roni Rekomaa/Lehtikuva
Urheilu 8.7.2009 0:00
Urheilutieto
Uimari Matti Rajakylä kyllästyi totaalisesti hektiseen ja kilpailuhenkiseen huippu-urheilijan elämään. Oman tiensä kulkija teki omat johtopäätöksensä, ja Rajakylä päätti uransa keväällä vasta 24-vuotiaana oltuaan Suomen paras miesuimari.

Ruskettunut, tatuoitu ja hiuksensa hippityyliin sommitellut ex-uimari on kesähelteillä rento ja nauravainen. On helppo huomata, että Rajakylä teki oikean ratkaisun kuuntelemalla sydämensä ääntä lopettamispäätöksessä. Taitelijaluonne on nyt vapaa urheilu-uran kahleista ja se näkyy tyytyväisyytenä miehen kasvoilta.

"Nautin äärimmäisen paljon, kun saan lomailla kesällä. Sitten suunnittelen jo suurta reissua, koska suunnittelen lähteväni talvella vuodeksi kiertämään Australiaa. Elän nyt vähän niin kuin hippielämää, toteutan sillä tavalla itseäni, Rajakylä hymyilee.

Mikäli Rajakylä ei olisi päättänyt lopettaa, hän valmistautuisi todennäköisesti täydellä tohinalla Rooman MM-kisoihin. Suomea Ateenan ja Pekingin olympialaisissa edustanut Rajakylä oli kilpailuissa vahvimmillaan perhosuinnissa ja vapaauinnissa.

MM-kisojakin läpi kolunnut Rajakylä voitti uransa ainoan henkilökohtaisen arvokisamitalin 50 metrin perhosuinnissa vuoden 2005 EM-uinneissa. Rajakylän kaulan ympärille ripustettiin tuolloin pronssimitali. EM-tasolla hän oli voittamassa viestimatkoilla myös hopeaa ja pronssia."Minulta putosi
iso taakka pois"


Elämästään nauttivan nuorukaisen olo keventyi uintiuran lopettamisen jälkeen.

"Minulta putosi iso taakka pois, kun lopetin urani. Nyt minun ei tarvitse enää stressata kilpailuiden takia. Huippu-urheilijan elämä on niin eri asia kuin tällainen normaali elämä mitä nyt elän. Nautin nyt täysillä arjesta.""Olen vältellyt uintipiirejä"


"Minun ei tee yhtään mieli kisaamaan, vaikka olenkin jonkin verran treenannut. Urheilu ei ole jäänyt pois, mutta jollei kilpailu nyt sentään edo minua, niin ainakin se on luotaantyöntävä ajatus."

Ehkä kilpaileminen ei sopinut vain luonteelleni. Tuntui myös, että kilpailuhenki jäi pois. Se vain jotenkin loppui. Ehkä vain kyllästyin ja intohimo kilpailemista kohtaan hävisi", Rajakylä kertoo.

Vaikka kilpailu-ura on nyt takana, niin Rajakylä pysyy työn puolesta lähellä uima-allasta. Hän on töissä Helsingin Mäkelänrinteen uimakeskuksessa uimavalvojana.

"Vaikka työssäni näen uintityyppejä sekä vedän uintikouluja kuntouimareille ja opetan muksuille uintitekniikkaa, niin olen pyrkinyt pysymään erossa uintipiireistä."

"En tiedä sainko niistä tarpeekseni, mutta olen kuitenkin tietoisesti vältellyt uintipiirejä. Ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta aikansa kutakin", Matti Rajakylä toteaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image